Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Jaanan & Teemun reissuvuosi 2018

Vuosi on vaihtunut, joten on aika summata edellinen vuosi reissujen osalta. Vuosi 2018 keskittyi pitkästä aikaa pelkästään Euroopan matkailuun emmekä tehneet ainuttakaan kaukomatkaa. Mukavaa vaihtelua ja oli mahtava huomata kuinka ihania paikkoja löytyy myös läheltä. Yhteisiä ulkomaan reissuja teimme viime vuonna 5 kpl, lisäksi Jaana kävi 2 reissulla ilman Teemua ja Teemu taas usealla reissulla ilman Jaanaa. Teemun ahkera reissaaminen alkuvuodesta selittyy työpaikan vaihdolla ja sen tuomilla työreissuilla. Uusia maita Jaana sai plakkariin vain yhden ja Teemu kaksi. Kaiken kaikkiaan hieno reissuvuosi ja ainakin tuli todistettua että aina ei tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan.

TAMMIKUU

Vuosi alkoi ikäväissä merkeissä, nimittäin hautajaismatkalla Tukholmaan. Matkan taitoimme laivalla ja vaikka reissun tarkoitus olikin surullinen, oli kuitenkin mukava viettää pitkästä aikaa sukulaisten kanssa, joita ei normaalisti tule niin kovin usein nähtyä, joten positiivista tässäkin reissussa. Kuun lopulla Jaana kävi lisäksi lautailemassa Tahkolla pitkän viikonlopun verran työkavereiden kanssa. Tähän reissuun sisältyi paljon laskuja, saunomista, paljussa lillumista ja vähän viiniä.

HELMIKUU

Helmikuu oli muuten hiljainen reissukuukausi yhtä Jaanan työpaikan urheiluseuran perinteistä päiväristeilyä Tallinnaan lukuun ottamatta. Tallinna ei tarjonnut parastaan tällä kertaa, tyydyimme pikaiseen kävelyyn vanhassa kaupungissa jonka jälkeen tyydyimme pitämään tuulta tyytyväisinä Viru Keskuksen kahvilassa. Reissailun sijaan viime talvi oli vallan mainio kite-talvi ja kävimmekin ahkeraan leijalautailemassa kotikaupungissamme Hyvinkäällä sekä Tuusula- ja Lohjajärvellä.

MAALISKUU

Maaliskuussa oli vuoden 2018 pääreissun vuoro. Kohdetta pohdittiin uuden vuoden aattona hetken, mutta lopulta valinta oli helppo – Madeira. Saari oli Jaanalle tuttu kymmenen vuoden takaa, mutta Teemulle täysin uusi (toki Portugali maana käyty aikaisemmin). Sää ei suosinut meitä myöskään Madeiralla, mutta teimme parhaamme etsiessämme joka päivä saaren parhaat kelit ja suuntaamalla pienen vuokra-automme keulan sinne missä paistoi. Siitä huolimatta ihastuimme Madeiraan kovasti, olihan se todellinen aktiivireissaajan paratiisi. Surffasimme ja patikoimme sydämemme kyllyydestä. Funchalin satamassa kävimme lisäksi kolkuttelemassa Pontinhan kuningaskunnan portteja, mutta prinssi itse ei tällä kertaa ollut paikalla, liekö joutunut evakkoon saarella riehuneen myrskyn vuoksi. Totta tosiaan, Pontinha on vuonna 2000 itse ”prinssin”, Renato de Barrosin itsenäiseksi julistama minisaari/linnoitus. Tätä nyt ei virallisesti lasketa omaksi valtioksi millään mittarilla, mutta hauska ja erikoinen yksityiskohta joka tapauksessa.

HUHTIKUU

Huhtikuussa alkoi Teemun työreissurupeama hänen ollessa 3 kk Ranskassa ja Belgiassa käyden kotimaassa noin joka toinen viikonloppu. Jaanakin sai aikaan yhden pitkän viikonlopun huhtikuun lopulla ja vietimmekin yhdessä mukavan iltapäivän Pariisissa ja viikonlopun Bourgesissa, noin 250km ja 4 tunnin ajomatkan päässä Pariisista. Bourgesin vierailu oli erinomainen monellakin tapaa emmekä sinne tuskin muutoin reissuillamme olisimme eksyneetkään. Voimme kuitenkin suositella kaupunkia kaikille lähistöllä liikkuville. Kaupungissa on vallan ihastuttava keskiaikinen vanha kaupunki jonka kujilla voisi vaellella loputtomiin, ehdottomasti kaunein kirkko, jonka olemme koskaan nähneet sekä viehättävä suoalue, jonka rauhallisia polkuja oli mukava kävellä.

TOUKOKUU

Teemun työmatkat jatkuivat Ranskassa koko toukokuun ajan. Yksi pitkä viikonloppu saatiin tännekin mahtumaan ja se vietettiin tällä kertaa Genevessä (Teemulle Sveitsistä uusi maa). Myös Geneve oli Jaanalle entuudestaan jollakin tavalla tuttu, mutta koska edellinen reissu painottui urheiluun ei silloin juuri kaupungilla ehtinyt piipahtamaan. Geneve osoittautui erittäin miellyttäväksi kaupungiksi. Se on yllättävän pieni sekä rauhallinen ja vaikka se tarjosi matkailijoille ilmaisen joukkoliikennelipun koko matkan ajaksi, ei sille juurikaan ollut käyttöä sillä kävellen pääsi helposti joka paikkaan.

KESÄKUU

Kesäkuukin Teemulla vierähti Ranskassa ja Jaanalla vastaavasti koto Suomessa. Teemu vietti yhden viikonlopun Ranskan länsirannikolla Ile de Re:n saarella luonnosta ja vesiaktiviteeteista nauttien. Pitkään haaveissa oli viettää yhteinen pitkä viikonloppu saarella, mutta Jaanan työkuvioista johtuen sitä ei tällä kertaa saatu järjestymään, onneksi sentään Teemu pääsi irtautumaan hetkeksi ja jopa verestämään surffitaitojaan. Juhannuksena käväisimme kavereidemme mökillä Lappajärvellä.

HEINÄKUU

Heinäkuussa kävimme jälleen pitkän viikonlopun vietossa, tällä kertaa eri kohteissa. Teemu lähti poikien reissulle Riikaan (Latviasta uusi maa) ja Jaana tyttöjen reissulle Vilnaan (Liettuasta uusi maa). Molemmat kaupungit paljastuivat erittäin positiivisiksi yllätyksiksi, joissa aikaa olisi voinut viettää kauemminkin. Tämä toistetaan tulevana vuotena mutta toisinpäin!

ELOKUU-SYYSKUU

Elo-syyskuun vaihteessa oli vihdoin aika oikeasti lomailla. Hääjuhlamme jälkeen suuntana oli jälleen Portugali, tällä kertaa lensimme Lissaboniin, josta jatkoimme vuokra-autolla Cascaisin ja Ericeiran kautta Penicheen ja takaisin Lissaboniin. Tämä reissu oli puhtaasti omistettu surffaukselle ja sitä saimmekin tehdä sydämemme kyllyydestä, jopa niin paljon että viimeisinä päivinä piti jättää kokonaan väliin kipeytyneiden lihasten vuoksi. Auton vuokrasimme koko 2 viikon ajaksi suoraan lentokentältä, samoin surffilaudat vuokrasimme koko reissun ajaksi, ne kulkivat näppärästi autossa mukana ja maksoivat itsensä kyllä nopeasti takaisin.. Hyvä idea siis! Sukeltamaankin olisi mieli tehnyt, mutta tällä kertaa se jäi välistä ensin veneen hajottua ja sitten Teemun flunssan vuoksi. Jääpähän jotain ensi kertaankin. Matkan varrella tuli pysähdeltyä milloin missäkin kylässä ja aivan mahtavia rantoja ja maisemia päästiin kyllä näkemään.

LOKAKUU-JOULUKUU

Loppuvuosi vietettiin koti Suomessa Teemun muutamaa Belgian työreissua lukuun ottamatta seuraavaa reissua suunnitellen ja rahaa siihen säästäen.

Mikä on ollut sinun huippuhetkesi vuonna 2018?

Jaana

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply