Kun satsaat kerralla laadukkaaseen ja kestävään laukkuun, pääset seikkailemaan sen kanssa useiden vuosien ajan. Tässä asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota uutta laukkua hankkiessasi!2019-07-17T12:44:42+03:00
WPDEV!!
Kuva: Istockphoto
Matkalaukku

Näin hankit kestävän matkalaukun – neljä vinkkiä, jotka auttavat sopivan laukun valinnassa

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kun satsaat kerralla laadukkaaseen ja kestävään laukkuun, pääset seikkailemaan sen kanssa useiden vuosien ajan. Tässä asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota uutta laukkua hankkiessasi!

1. Kiinnitä huomiota pyöriin

Kiinnostus matkalaukun käyttöön loppuu nopeasti, jos pyörät pitävät liikkuessaan valtavaa meteliä. Satsaamalla hiljaisesti rullaavilla renkailla varusteltuun matkalaukkuun jaksat vetää matkalaukkua perässäsi seikkailusta toiseen. Satsaa renkaiden keveyteen: mitä kevyemmin ne rullaavat mukana, sitä hiljaisemmatkin ne ovat.

Huomioi myös pyörien koko. Matkalaukun pyörät ovat pieniä, mutta erityisesti halvimmissa laukuissa renkaat voivat olla aivan liian pieniä suhteessa matkalaukun kokoon. Pyörittele siis laukkua eri suuntiin ennen ostopäätöstä ja kokeile, kestävätkö renkaat painoa.

Mieti myös käyttötarkoitusta ja renkaiden määrää. Jos joudut vetämään laukkua mukana pitkiä matkoja, on neljällä pyörällä varusteltu laukku kaksipyöräistä kestävämpi vaihtoehto. Mitä enemmän tulet vetämään laukkua perässäsi, sitä suurempi merkitys hyvillä pyörillä on.

2. Valitse laukun materiaali huolella

Materiaalin merkitys matkalaukussa on merkittävä, sillä muovilla ja tekstiilillä on molemmilla omat hyvät ja huonot puolensa.

Tekstiilimateriaalista valmistettu pehmeä laukku on usein kovakuorista laukkua kevyempi vaihtoehto, mutta materiaalilla on myös kääntöpuolensa. Tekstiili likaantuu ja myös rikkoutuu esimerkiksi terävien esineiden kolhaistessa kovamuovista laukkua nopeammin. Pehmeät laukut eivät myöskään suojaa matkatavaroita kovan muovilaukun tavoin.

Muovisten laukkujen haaste on niiden kestävyys eri lämpötiloissa, sillä kova pakkanen saattaa haurastuttaa muovista materiaalia ja jopa rikkoa laukun. Kovamuovinen laukku voi myös rikkoutua esimerkiksi kovan tömähdyksen seurauksena. Muovin hyviä ominaisuuksia ovat kuitenkin sen yleisesti hyvä kestävyys, minkä lisäksi kovamuovinen laukku suojaa matkatavaroita hyvin.

3. Suojaa laukku matkan ajan

Jos haluat pidentää matkalaukun käyttöikää, hanki sille erillinen suojus. Tavallisesti joko muovista tai kankaasta valmistettu irtosuoja takaa, ettei laukun pintaan tule värjäytymiä tai pieniä naarmuja ruumakäsittelyn aikana.

Suojus on hyvä hankinta erityisesti silloin, kun käytössä on vaalea matkalaukku riippumatta siitä, onko laukun kuori tekstiiliä tai muovia. Suojus ei käytännössä kuitenkaan vaikuta laukun kestävyyteen vaan ulkonäköön, kun laukku pysyy suojattuna mahdollisilta tahroilta ja naarmuilta.

Värikäs matkalaukkusuoja helpottaa myös laukun tunnistamista matkatavarahihnalla.

4. Satsaa laatulaukkuun tai lainaa matkan ajaksi

Erityisesti harvoin matkustellessa tulee helposti kiusaus ostaa edullinen matkalaukku, sillä miksi satsata satasia matkatavaraan, jota käyttää vain kerran tai kaksi vuodessa?

Halpoja 20–30 euron hintaisia matkalaukkuja on saatavilla rutkasti, mutta edullinen laukku harvoin kestää useaa matkaa kauempaa. Vaikka matkustaisit vaikka vain kerran vuodessa mutta kuitenkin säännöllisesti, on yhden hyvälaatuisen matkalaukun hankkiminen viisaampaa kuin lähes kertakäyttöisten laukkujen ostaminen.

Ellet halua satsata uuteen laatulaukkuun, lainaa matkalaukkua läheisiltä tai osta laukku käytettynä. Matkalaukut ovat useimmilla suurimman osan vuodesta vain varastossa, joten lainalaukun löytäminen voi olla yllättävän helppoa. Käytettyjä laukkuja taas löytyy helposti kirpputoreilta.

>> Lue myös: Reissaajan opas – tällainen on hyvä matkalaukku

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 17.7.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia