WPDEV!!
Kuva:
Näin valitset sopivan matkalaukun

Reissaajan opas – tällainen on hyvä matkalaukku

array(5) { [0]=> array(0) { } [1]=> array(0) { } [2]=> array(0) { } [3]=> array(0) { } [4]=> array(0) { } }

Hyvä matkalaukku on keveyden lisäksi myös vaivaton pakata ja helppo kuljettaa. Rantapallo keräsi ohjeet sopivan matkalaukun valintaan.

Valitse matkalaukku huolella

Osallistu kilpailuun!

Klikkaa ja voita Matkavaruste.fi:n 500€ lahjakortti

Matkalaukkua ei kannata ostaa kiireessä ja tuotteita vertailematta, sillä hyvästä ja kestävästä laukusta saa pitkäikäisen matkakumppanin. Matkalaukkua valittaessa täytyy kiinnittää huomiota sen käyttötarkoitukseen ja olosuhteiden vaatimuksiin.

Lentoyhtiöiden tiukentaessa matkatavaroiden painorajoituksia on keveys kapsäkin ehdoton myyntivaltti. Laukkukauppoja hierottaessa on syytä kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon pakaasit painavat pakkaamattomina.

Monet matkailijat kokevat hyötyvänsä laukusta löytyvistä sivutaskuista ja pikkulokeroista, jotka helpottavat pakkaamista ja tavaroiden löytämistä kohteessa. Laukkuja vertaillessa kannattaa niin ikään tutustua niiden mahdollisiin lisävarusteisiin, kuten kenkä- ja pyykkipussukoihin.

Kova- vai pehmeäpintainen matkalaukku?

Matkalaukku etsivän ostajan ensimmäinen päätös tapahtuu kova- ja pehmeäpintaisten matkalaukkujen välillä. Yleisesti kovapintaisia laukkuja pidetään parempina vaihtoehtoina pitkillä reissuilla, sillä ne kestävät kolhut ruumassa. Toisaalta pehmeä matkalaukku on joustavampi ja antaa paremmin myöten ylimääräisiä tavaroita laukkuun sullottaessa.

Kankaiset matkalaukut suljetaan yleensä vetoketjulla, kun taas kovissa matkalaukuissa on esimerkiksi numerosarjalla toimivat lukot.

Nykyään lähes kaikista laukuista löytyy myös pyörät, joita on joko kaksi tai neljä kappaletta. On täysin makuasia kumpi rullamäärä tuntuu miellyttävämmältä. Tällä hetkellä suosittuja laukkuja ovat trolleymalliset kovat matkalaukut.

Matkalaukuilla on laaja hintahaitari

Matkalaukkuja löytyy kaikenlaisille budjeteille – edullisimmillaan iso matkalaukku irtoaa muutamalla kympillä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kovin laadukkaita materiaaleja ei halpalaukuissa ole käytetty, eikä pakaasilta voikaan odottaa kovin pitkää elinikää.

Luksusmerkkien matkalaukkuihin saa uppoamaan halutessaan vaikka nelinumeroisen summan, mutta jo parilla sadalla eurolla saa todella hyvälaatuisen laukun, jolta voi odottaa lukuisia yhteisiä reissuja. Laatumerkeillä matkalaukkuun sisältyy yleensä myös takuu.

Matkalaukkuun sijoitettu rahasumma kannattaa suhteuttaa kapsäkin käyttömäärään. Paljon matkustavan laukunetsijän on järkevää panostaa kertaheitolla kestävään laatulaukkuun, kun taas kerran vuodessa matkapakaasia tarvitseva reissaaja pärjää mainiosti edullisemmallakin tuotteella.

Hyvälaatuisia matkalaukkuja voi etsiä myös matkakohteista, sillä niitä saattaa saada sieltä edullisemmin kuin kotimaasta.

Panosta hyvään lentolaukkuun

Nykyisin yhä useammat lentoyhtiöt veloittavat erillisen maksun ruumaan menevistä matkatavaroista. Jos kyseessä on lyhyt viikonloppumatka, kannattaakin matkustaa pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Rahan lisäksi säästyy myös aikaa, kun koneesta ulos astuttaessa pääsee suoraan kirmaamaan kohteeseen ilman matkalaukun odottelua.

Paljon matkustavan on syytä panostaa laadukkaaseen ja toimivaan lentolaukkuun, sillä sille tulee takuulla käyttöä. Pyörillä kulkeva laukku on monien mielestä kätevin, kun taas toiset suosivat olkapäälle heitettävää viikonloppukassia.

Rajoitukset käsimatkatavaroiden koon suhteen vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Ennen laukun ostoa kannattaa tutustua rajoituksiin ja varmistaa, että oma kapsäkki hyväksytään mahdollisimman monen yhtiön koneiden kyytiin. Asiantuntevat laukkumyyjät osaavat auttaa ja esitellä standardikokoiset lentolaukut.

Muista huoltaa matkalaukkua

Aina reissuun lähdettäessä on tärkeää muistaa kiinnittää matkalaukkuun nimi- ja osoitelaput. Jos matkalaukku sattuu katoamaan lentoreitin varrella, se yleensä myös löytyy nopeasti asianmukaisten tunnisteiden avulla.

Jos ostaa kalliin ja laadukkaan matkalaukun, sitä kannattaa myös huoltaa. Myynnissä on erilaisia matkalaukun pesuun tarkoitettuja liuoksia, mutta saippuavesi ajaa saman asian. Pehmeän harjan avulla kangas- ja muovilaukun puhdistus on helppoa, ja huolellinen huuhtelu viimeistelee pesutuloksen. Nahkaisille laukuille on omat hoitoaineensa.

Hyvän matkalaukun muistilista

Kun lähtee matkalaukkuostoksille, kannattaa kiinnittää huomiota eri mallien ominaisuuksiin.

Hyvä matkalaukku on:

  • Kevyt
  • Helppo kuljettaa ja käsitellä
  • Olosuhteisiin sopivaa materiaalia
  • Hyvin suunniteltu: taskut ja lokerot helpottavat pakkaamista
  • Helppo huoltaa

Lisätietoja

Rantapallon matkalaukkutesti

Päivitetty: 14.3.2014

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (36 votes, average: 3,69 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Näin paljon matkustavana arvostan todella korkealle juuri noita rullia ja toinen todella tärkeä juttu on minulle laukun erottuminen muista laukuista.

Siksipä tuli tänä vuonna valittua tuollainen Pingviini laukku
http://brandstore.fi/National-Geographic
Erottuu aikas mainiosti Samsonite vyörystä :)

aina kannattaa tutkia pyörien kiinnitys – ulkoneva osa ja riskialtis., kangaslaukuissa ikävä jos repeää,, ainakaan norwegian ei korvannut koska tavarat pysyivät sisällä,,?