Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Juhlahumua – Puerto de la Cruzin karnevaalit 2019

Tervehdys täältä La Orotavasta, Teneriffan auringon alta!

Meillä on meneillään oikein vauhdikas viikko, sillä Puerto de la Cruzissa juhlitaan parhaillaan karnevaaleja. Karnevaaleilla on täällä Teneriffalla pitkät perinteet: tapahtuman juuret juontavat 1600-luvulle saakka. Alun perin karnevaaleja pidettiin viimeisenä tilaisuutena juhlia ja herkutella ennen pääsiäistä edeltävää paastoa. Teneriffan karnevaalit ovat saaneet paljon vaikutteita latinalais-amerikkalaisesta karnevaalikulttuurista  ja siksi nämä ovatkin kuin Rion karnevaalit pienemmässä koossa.

Jos suunnittelet matkaa Puerto de la Cruziin, suosittelen ehdottomasti ajoittamaan matkan helmi-maaliskuun vaihteeseen, jolloin pääset mukaan kokemaan tätä uskomatonta karnevaalihuumaa.

Puerto de la Cruzin kadut täyttyvät karnevaalien aikaan hauskasti ja värikkäästi pukeutuneista ihmisistä ja musiikki raikaa aamusta yömyöhään asti. Pohjoisen karnevaalit ovat erityisesti paikallisen väen suosiossa. Ne sopivat kaikenikäisille, ja espanjalaiseen tapaan huvitteluun osallistuu koko perhe lapsista isovanhempiin. Illan pimetessä juhliminen muuttuu riehakkaammaksi, kun taas päiväsaikaan tapahtumissa näkyy enemmän lapsiperheitä. Joka vuosi karnevaaleilla on jokin teema ja tänä vuonna se on Avaruus.

Karnevaalien aikaan kaupungissa on kaikenlaista ohjelmaa pitkin viikkoa – jokaiselle löytyy jotakin nähtävää. Täällä La Orotovassa oli tiistaina mm. vanhojen autojen ralli, jossa ajetaan läpi La Orotovan laakson todella vanhoilla autoilla. Huomenna perjantaina Puerto de la Cruzissa on eniten odottamani ohjelmanumero: miesten korkokenkäjuoksu, XXV Men Marathon – ”Mascarita Ponte Tacon” in high heels. Se tulee varmasti olemaan hupaisaa katseltavaa. Lauantaina iltapäivällä on karnevaalien päätöskulkueen vuoro, eli tiedossa on taas uskomatonta pukuloistoa ja mukaansa tempaavia rytmejä. Päivittelen tänne blogiini lisää karnevaalikuulumisia ja -kuvia viikonlopun jälkeen. Buenas noches!Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susanna perjantai, maaliskuu 8, 2019 at 19:33

    Mielenkiintoinen tapahtuma! Olen nähnyt kaksi kertaa pikkukarnevaalit Alicantessa, viime keväänä myös yhdet näin sattumalta hotellin ikkunasta erilaisia karnevaalihahmoja kuten jättiläiset, Espanjan kuninkaalliset jättiläisinä, mummohahmo, Minni&Mikki, pellehahmo yms. Karnevaaleihin sisältyi myös rummutus ja loppuhuipennuksena ilotulitus.

    • Reply sonjakatariina tiistai, maaliskuu 12, 2019 at 00:36

      Tämä oli tosi mielenkiintoinen tapahtuma. 11 päivää kestivät nämä karkelot ja tuli nähtyä vaikka ja mitä. Naistenpäivänä järjestetty Miesten korkokenkämaratooni oli yksi suosikki ohjelmanumeroistani. Nämä espanjalaiset tietävät kuinka juhlia oikein kunnolla!

    Leave a Reply