MINNE KESÄLLÄ?

Joko olet tehnyt matkasuunnitelmat tulevaa kesää varten? Luultavasti vastaus kysymykseen oli suurimmalla osalla ”kyllä”, mutta omani on ”en”. Koulut päättyvät ja kesälomat alkavat. Kesälomakausi on alkanut virallisesti  ja itse tätä on vaikeampaa käsittää, kun vastahan palasin kotiin talvilomalta. Kai tässä voisi alkaa kuitenkin on askarrella itsellekin aamukampaa, sillä onhan oma kesälomani jo reilu kahden kuukauden kuluttua. Aika kuluu välillä liiankin nopeasti, joten kai sitä olisi syytä täälläkin alkaa tehdä matkasuunnitelmia elokuulle ja noille neljälle vapaalle viikolle.

Viime kesänä mulla oli lopulta aika selkeää minne haluan matkustaa kesälomalla. Kohteeksi valikoitui Malta ja Islanti, jotka molemmat kiinnosti aivan valtavasti. Molemmat osoittautui myös ihan hyviksi matkakohteiksi. Voiton vein kuitenkin Islanti, sillä matka ja kaikki näkemä täytti pienimmätkin odotukset aivan täysin. Olisin niin valmis koska tahansa matkustamaan uudelleen Islantiin. En kuitenkaan sano, että Maltan matkakaan olisi ollut sen huonompi. Vaikka lähdin tälle lomalle Aurinkomatkojen valmismatkan kautta, niin pienestä saarivaltiosta löytyi jo jotain nähtävää. Liikuin ympäri saarta ja näin juuri niitä paikkoja, joita halusinkin.

Pikkuhiljaa olisi varmasti aika tehdä jo päätöksiä loman ja matkailun suhteen, jottei viime hetkien varauksien johdosta tarvitse maksaa moninkertaista hintaa matkasta. Aikaisempina vuosina matkakohteen valinta on ollut helpompi, kun Euroopasta on löytynyt useampia valtioita ja kaupunkeja, joissa ei ole vielä aiemmin vieraillut ja jotka ovat olleet haaveissa. Kuitenkin viimeisen kymmenen vuoden aika Eurooppaa on reissattu ristiin rastiin aina interrail-reissuilta valmismatkoihin. Tänäkin vuonna olen ehtinyt jo käymään Unkarissa, Norjassa, Ranskassa, Espanjassa, Viroa ja Ruotsia unohtamattakaan. Ehkä tämän takia viime viikkojen aikana onkin tullut ajatus, että jos tänä vuonna kesäloman viettäisi kokonaan muualla kuin Euroopassa. En tiedä helpottaako tämäkään idea yhtään sitä päätöksen tekoa, kun vaihtoehdoiksi jää vain nuo muuta maanosa ja lukuisat valtiot niiden sisällä. 😀

Inspiraatiota olen yrittänyt etsiä matkalehdistä ja lähinnä Rantapallon blogeista. Kohteiden valitsemista tarvitsee kuitenkin edelleen jatkaa.
Millaisia matkasuunnitelmia sulla on ensi kesäksi? Ehdotuksia matkakohteenvalinnan suhteen saa ehdottamasti kommentoida alle kommenttikenttään. Mistä sitä tietää vaikka löytäisin niiden avulla seuraavan loman kohteeni…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sini / Sini matkakuumeessa lauantai, kesäkuu 3, 2017 at 20:40

    Mulla on 5vk lomaan. Tulossa 8 päivän reissu: Hel – Korfu – Sarande (Albania) – Korfu – Hel. Sinuna matkustaisin johonkin, jossa en ole ollut ja josta tiedät vähän.

  • Leave a Reply