LISÄÄ ISLANNIN VESIPUTOUKSIA.

Jatkettiin matkaa Seljalandsfossilta pienen ajomatkan päässä olevalle Skogafossille. Täällä kello oli edennyt jo pari tuntia eteenpäin edelliseltä pysähdykseltä ja niinpä parkkipaikalla odotti ”muutama” linja-auto sekä ”muutama” vuokra-auto saapumistamme. Paikan päällä kävi kuhina ja samanlaisesta rauhasta kuin Seljalandsfossilla ei voinut puhua lainkaan.

DSCN2407-001 – kopio DSCN2409-001 – kopio

Kävelimme ensimmäisenä ylös mahdollisimman lähelle putouksen laskukohtaa. Ylös johti helppokulkuinen polku ja lopuksi vielä portaat, joissa liikkuminen oli TODELLA vaikeaa. Vaikeus tässä kohtaa muodostui siitä, että satapäinen turistimassa yrittää päästä ylös ja puolilla ylös kapuajien kunto ei tahtonut riittää. Itse yritti päästä vain huipulle, mutta tämä oli erittäin haasteellista, kun edessä oleva aasialaisturisti pitää lepotaukoa vähintään joka viidennen tai kymmenen askelman kohdalla. Samanaikaisesti portaiden toista puolta laskeutuu jo ylhäällä käyneet. Ei auttanut, kun hengittää syvään ja pysähdellä askel askeleelta ympärille katsellen.

DSCN2411-001 – kopio20160828_111308-001

Näkymät ylhäällä olivat kuitenkin kaiken sen vaivan arvoiset. Maisemat jatkuivat silmänkantamattomiin ja pilvetön taivas loi jälleen epätodellisen näkymän. Virtaus näytti rauhalliselta ja putous uskomattoman kauniilta. Aurinkoisen sään takia joka puolelle heijastui sateenkaaria ja näkymät olivat aivan uskomattomia. Jos en itse olisi ollut paikan päällä ottamassa kuvia, voisin jopa luulla että kuviin on lisätty jonkinlainen sateenkaari filtteri. 😀

DSCN2419-00120160828_110151-001 20160828_110326-001

Ennen matkan jatkumista laskeuduimme vielä putouksen juurelle ihmettelemään noin 60metriä korkeaa ja 25metriä leveää luonnontarjoamaa nähtävyyttä. Näkymät putoukset alapuolella olivat myös juuri niin upeat kuin mitä vain voi kuvitella.

20160828_112155-001
Oletko päässyt kokemaan Islannin upeita putouksia? Osaatko sanoa mikä putouksista on mielestäsi kaikkein upein? 🙂

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply