Bangkokin hotelli

Nopean laskemisen jälkeen yövyttiin Thaimaan matkallamme viidessä eri majoituksessa; isommissa tai pienemmissä hotelleissa, mutta myös hostellissa. Majoittumen ylipäänsä on sen verran edullista Aasiassa ja etenkin Thaimaassa, että oli kiva kerrankin vain valita mieleinen hotelli kahdelle. Bookingin hakuun laitettiin kerta toisen jälkeen vaatimuksiksi allas sekä aamiainen. Jo pelkästään näillä kahdella asialla pääsee lomalla yllättävän pitkälle…

Kun lähdimme kohti Thaimaata, meillä ei ollut muita suunnitelmia matkalle kuin meno- sekä paluupäivä. Ensimmäinen kohdekaupunki oli luonnollisesti Bangkok, jossa minä sekä seurani vierailimme aivan ensimmäistä kertaa. Hotellivaraus ensimmäiseen kohteeseen oli tehty juurikin näiden ”allas” ja ”aamiainen” vaatimuksiemme pohjalta. Emmehän me oikeasti tunteneet kaupunkia ennestään yhtään ja näin meillä ei myöskään ollut minkäänlaista tietoa siitä missä alueista kannattaisi majoittua ja missä ei.

Täysin ummikkona varaus on helppo tehdä. Vai onko? Oikeastaanhan se on sellaista tuuripeliä, että vastaavaa uhkapelailua en missään muussa muodossa edes harrasta. Luen usein ennen varauksen tekoa majoituspaikasta tehtyjä ja annettuja arvosteluja, mutta samalla suhtaudun niihin jollain tapaa kriittisesti. En vain voi lukea useinkaan arvosteluja niin, etten kyseenalaistaisi niitä. Jokainen tietää, että ihmiset odottavat matkoiltaan ja hotelleiltaan aivan eri asioita. Siinä missä toinen on johonkin tyytyväinen, toinen on täysin pettynyt. Usein jo pelkästään se minkä maan kansalainen arvostelun kirjoittaja on kertoo paljon. Keski-eurooppalaiset odottavat hotelleilta täysin eri asioita kuin venäläiset tai australialaiset. Tämä on tullut huomattua jo pelkkien arvosteluiden lukemisen perusteella. Yleensä ei kannata sokeasti luottaa hotellin saamaan keskiarvoiseen arvosanaan. Aina joukossa on niitä mielensäpahoittajia, jotka käyvät antamassa välttävät arvostelut perustelematta sen suuremmin kantaansa.

20160104_160419-001 20160104_143108-001

Päädyimme tekemään varauksen Hotel De Moc:iin, vaikka hotelliarvosteluissa manailtiinkin sellaista ettemme välttämättä löytäisi majituspaikalle ikinä. Uskottiin ja luotettiin sen verran omaan suuntavaistoomme ja kehonkieleen, että uskalsimme tarttua tähän vaihtoehtoon. Otimme keskustasta taksin hotellille ja ensimmäinen mahdollinen vastoinkäyminen olisi ollut mahdollinen. Eihän taksikuskimme tienyt missä hotelli sijaitsisi. Oma ajatuksemme oli, että mikäli kuljettaja löytäisi vain lähistöllä olevalle poliisiasemalle, niin osaisimme loppumatkan navigoida itsemme vaikka kävellen perille. Muutaman pysähtelyn jälkeen huoltoasemilla ja muilla hotelleilla, löysimme kuin löysimmekin itsemme hotellimme sisänkäynnin edestä. Hotellilta juoksi henkilökunta noutamaan rinkkojamme ja tässä vaiheessa alkoi ensimmäisen kerran ahdistaa. En vain ikinä totu siihen, että joku tekee kyseiset asiat puolestani. Voin itse aivan hyvin kantaa matkatavarani majoitun sitten kuinka hienossa hotellissa tahansa.

Mehua siemaillessa kirjauduimme hotelliin sisälle. Henkilökunta vaikutti ystävälliseltä, vaikka olivatkin hyvin vähäsanaisia. Saimme varaamamme huoneen avaimet ja huone näytti juuri siltä mitä olimme odottaneet. Kahden hengen perustasoinen huone erillisvuoteilla, ilmastoinnilla ja kylpyhuoneella. Pieniparveke alasta kohti oli mukava lisä ja siellä tuli istuttua lähinnä iltaisin hotelliin palaamisen jälkeen. Olin ensimmäisten silmäilyiden jälkeen tyytyväinen valintaamme.

20160105_042041-001 20160104_125827-001

Huoneenhintaan sisältyvä aamiainen koostui tuoreista hedelmistä ja vihanneksista sekä paikallisista nuudeli- ja riisinannoksista. Tarjolla ei ollut valtavaa aamiaisbuffetia, mutta itse olin kaikkeen tarjolla olevaan tyytyväinen. Lisäksi pidin ennen kaikkea siitä, ettei esille oltu asetettu kerralla mieletöntä määrää ruokaa, jolloin itse pääsi myös todistamaan sitä,  että tarjolla oleva ruoka todella vaihtuu aamun aikana. Itsellä on aina takaraivoissa se kauhukuva ketjuhotellien runsaista aamiaisista, joissa esimerkiksi murot ja myslit pölyttyvät niissä suurissa avonaisissa kulhoissa kuukausi kaupalla.

Hotelli tarjosi aamiaisen lisäksi myös mahdollisuuden syödä päivän muut ateriat joko itse hotellissa tai hotellin pihapiirissä. Edulliset paikalliset herkut oli mahdollista tilata hotellin ravintolasta tai sisäpihalta löytyvälle terassiravintolaan. Thai-ruuan lisäksi listoilta löytyi länsimaalaisempaa ruokaa toasteista burgereihin. Hintataso kaikkeen oli yllättävän edullinen, sillä hotelli olisi voinut helposti pyytää turisteilta korkeampaakin hintaa.

20160105_080829-001 20160105_074116-001 20160105_073815-001

Hotel De Moc on jo joksenkiin vanha perheomisteinen hotelli, joka tarjoaa mielestäni melko hyvät palvelut vierailijoilleen. Ravintolamahdollisuuksien lisäksi altaan luona on mahdollisuus erilisiin hierontoihin sekä hoitoihin. Mukavana lisänä hotelli tarjoaa myös päivittäin ilmaiset tuktuk-kyydit suositulle Khaosan Roadille. Ei tarvinnut kuin kävellä tuktukin luo ja hotellin sisätä joku ampaisi kyyditsemään sinua alueelle.

20160105_130343-001

Itse olin tyytyväinen valitsemaamme hotelliin. Voisin hyvin tulevaisuudessakin majoittua täällä. Mikäli on majoittumassa Bangkokissa eikä kaipaa hotellilta suurempaa luksusta suosittelen tutustumaan tähän vaihtoehtoon. Hinta-laatusuhde on mielestäni enemmän kuin hyvä. Hotellihenkilökunta ystävällistä ja palvelualtista. Itsellä ei jäänyt mieleen hotellista oikeastaan mitään huonoa sanottavaa.

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply