Tanskan helmiä – Vordingborg

Mun on jo jonkin aikaa tehnyt kamalasti mieli lähteä reissuun johonkin tutumpaan maahan, mutta niihin vieraampiin kaupunkeihin. Yleensä tulee matkustettua liiankin usein eri pääkaupunkeihin, sillä matkustaminen turistikohteisiin nyt vaan yleisesti on helpointa. Romania taitaa olla tällä hetkellä ainoita valtioita, joissa olen käynyt mutten maan pääkaupungissa.(+ Sveitsi sillä luulen aina, että Sveitsin pääkaupunki on Zürich xD ) Tsekkikin oli pitkään kunnes pari kesää sitten tuli matkustettua Prahaan.

Etenkin Pohjoismaat kiinnostaisi tällaiselle laajemmalle matkustamiselle. Jotenkin uskallan veikata, ettei Kööpenhamina, Tukholma tai Oslo anna millään tavalla kuvaa siitä millaisia upeita paikkoja noiden valtioiden rajojen sisäpuolilta oikeasti löytyykään. Sama olisi jos Suomesta luo kuvan sillä että Suomi = Helsinki. Aika minimaalisen kuvanhan tästä kaikesta saisi.

Mun osalta matkailu Pohjoismaissa on pääkaupunkeja lukuun ottamatta todella vähäistä. Göteborgissa oon käynyt ja lisäksi Tanskan Vorninburgissa. Seuraavaksi haluaisinkin vähän palata vuosien takaiseen Vordingborg vierailuun, sillä tuo kaupunki oli kyllä aivan mielettömän upea ja juuri sellainen, jonka takia haluan tulevaisuudessa nähdä muitakin Tanskan kaupunkeja.

SAM_0512-001

Vordingborg sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Kööpenhaminasta etelään. Matkan saa taitettua tunnissa junalla. Kaupunki ei ole erityisen suuri, mutta omasta mielestäni silti vierailun arvoinen paikka. Kauniiden maisemien lisäksi kaupungista löytyy muutama nähtävyyskin, joita suositellaan Vordingborgissa vierailevalle.

IMG_0839-002 IMG_0856-002

SAM_0487-001

IMG_0878-002

Nähtävyyksista mainittakoon että kaupungista löytyy Vordingborgin linnan (vanhan kuninkaanlinnan) rauniot, joka alunperin rakennettiin joskus 1100-luvulla. Ainoita täysin säilyneitä linnan osia on 26metrin korkuinen torni, johon muistaakseni on myös vielä tänäkin päivänä jonkinlainen mahdollisuus päästä (toivottavasti en ole nyt aivan väärässä).

Linnanraunioiden lähettyviltä löytyy myös historiallinen puutarha, joka kaunis syksyisemmässäkin säässä, ja lisäksi alueen oli vallannut valtavan kokoinen puistoalue. Suurien nurmialueiden lisäksi olimme aivan innoissamme, kun bongailimme ympäriltämme päärynäpuita. Mä voin rehellisesti sanoa, etten edes tiedä menestyykö päärynäpuut Suomessa, mutta ainakaan itse ne ole niihin täälläpäin törmännyt. Nuo päärynäpuut saikin meissä aikaan sen saman reaktion kun ensimmäisillä ulkomaan matkoilla huomaat appelsiini- tai sitruunapuun. Saman reaktion kun innostuu jostain itselle uudesta. 😀

IMG_3578-001

IMG_0866-002 IMG_0875-002 IMG_3563-001

Jollain tavalla tekisi taas valtavasti mieli matkustaa juuri esimerkiksi Tanskaan tai miksei vaikka Ruotsiin, ja päästä tutustumaan niissä niille itselle täysin tuntemattomiin kaupunkeihin. Luultavasti uutta näettävää, koettavaa ja opittavaa löytyisi näistäkin. Olen tällä hetkellä tilanteessa etten tiedä mitä teen viimeisellä lomaviikollani, jonka mun on määrä pitää syyskuun alkupuolella. Mahdollisuus siis olisi, mutta silti painin vieläkin useamman vaihtoehdon kesken.

Onko tullut tehtyä upeita löytöjä pikkukaupunkien suhteen naapurimaissa tai muissa Pohjoismaissa? Mitä kaupunkeja tai kyliä suosittelisit näistä? Kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita… 🙂

 

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply