Brunssilla Köpiksessä.

Viime keväänä pääsiäisen aikaan vietin muutaman päivän kaveriporukalla Kööpenhaminassa. En tiedä miksi, mutta joka kerta Kööpenhaminan matkat ovat jääneet todella lyhyiksi. Vaikka eri puolilla Tanskaa olisi vaikka mitä nähtävää ja vierailunarvoisia paikkoja, niin jotenkin aina Tanskan matkat ovat olleet kestoiltaan vain muutamia päiviä. Lähinnä vain ohikulkumatkoja. Niin myös tällä kertaa, sillä pari päivää Kööpenhaminassa olon jälkeen jatkoin matkaani Nizzaan, Ranskaan.

Kööpenhamina on kuitenkin niin super söpö kaupunki, että lyhyemmälläkin reissulla on vain päästävä kulkemaan noita toistaan söpömpiä katuja. Bongailtiin värikkäistä taloista unelmataloja ja reissun jälkeen olin valmis muuttamaan kaupunkiin milloin tahansa.

20160327_154403-001

20160327_154552-001

Majoituksena meillä oli Kööpenhaminan halvimpia neljän hengen huoneita ja huoneemme muistutti kaikin puolin laivan hyttiä kooltaan sekä sisustukseltaan. Mitään erikoisia mukavuuksia valitsemamme majoitus ei tarjonnut, joten tehtävänämme oli löytää pääsiäispäivän aamuksi jonkin brunssi paikka. Pienen googlailun jälkeen yksi vaihtoehdoista oli Cafe 22:n brunssi, joka monipuolisuudellaan ja etenkin runsailla kasvisvaihtoehdoilla vei voiton.

Yleensä taidetaan lähes paikasta riippumatta suositella, että sunnuntainbrunsseja varten tehdään etukäteen pöytävaraus. Luultavasti, kun kyseessä on vielä pääsiässunnuntai niin tätä ohjetta kannattaisi totella paremmin. Päätimme kuitenkin testata tuurimme ja lähdimme kahvilaa kohti ilman etukäteisvarausta. Onneksemme kahvilassa oli juuri yksi meidän poppoolle sopivankokoinen pöytä ja pääsimme tarjoilijan opastuksella valtaamaan sen. Ajoituksemme osoittautui todella hyväksi, sillä hetkeä myöhemmin useammat paikalle tulleet tekivät oven luona myös täyskäännöksiä.

Cafe 22:n tarjoama brunssi oli mielestäni aivan täydellinen. Tarjolla oli tuoreita hedelmiä, jotka iskevät ainakin minuun joka kerta. Lisäksi lämpimien munakokkelin, pekonin, makkaroiden ja lihapullien lisäksi tarjolla oli lohta, erilaisia majoneesisalaatteja, hummusta, juustolajitelmia, croissanteja jne. Pakko lopettaa listaminen, sillä nälän lisäksi tulee ikävä tuota täydellistä aamiaista.

20160328_115801-001
Hintaa viikonlopun brunssilla oli muistaakseni 100kruunun verran. Hintaan ei sisälly juomat, joten ne tulee ostaa lisäksi. Mikä parasta brunssi on tarjolla pidemmän aikaan, joten kunhan itsensä saa liikkeelle klo.09:00 ja 16:00 välisenä ainakana niin se riittää. Aion ehdottomasti itse muistaa kyseisen kahvilan ja etenkin tämän viikonlopun brunssin seuraavien Kööpenhaminan matkojeni aikaana…

Cafe 22
Sortedam Dossering 21
2200 København N

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Laura / Laura's Iitinerary perjantai, elokuu 5, 2016 at 13:50

    Ihana Köpis 🙂

    • Reply AnnKat sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 14:13

      Jep 🙂

    Leave a Reply