Vankilatunnelmaa – Hotel Katajanokka

Olen aikaisemmin majoittunut melko harvoin kotimaassa hotelleissa. Aina on löytynyt joku tuttu tai tutun tuttu vieraasta kaupungista ja näin aina on myös pystynyt majailemaan tarvittaessa toisten nurkissa. Puhuimme erään ystäväni kanssa koko kesän siitä, että otetaan irtautuminen perus arjesta ja varataan huone jostain kotimaan kaupungista. Haluttiin vain päästä nauttimaan hotelliyöstä ja seuraavana päivänä runsaasta hotelliaamiaisesta. Kaupungilla meillä ei ollut oikeastaan minkäänlaista väliä. Olisimme luultavasti olleet valmiita yöpymään vaikka omassa kotikaupungissa. Välillä vain haluaa tehdä jotain täysin poikkeuksellista.

Muutama viikko sitten meillä oli yhteisiä menoja Helsingissä ja aikataulujen näyttäessä myönteistä päätimme viimein toteuttaa tämän kesällä tehdyn yhteisen suunnitelman. Olin kuullut kaverilta eräästä mielenkiintoisesta Helsingissä sijaitsevasta hotellista. Pidin tämän mielessä, mutta silti selailin myös keskustan hotellitarjontaa. Kun eteen lopulta tuli kaverin kehuma Best Western Premier Hotel Katajanokka, olin tehnyt aika nopeasti päätöksen missä tulisin yöpymään.

20160220_080221-001 20160220_092642-001 Yöpyminen entisessä vankilassa tuntui jollain tapaa todella mielenkiintoiselta. Helsingin entinen lääninvankila tarjoaa tänä päivänä melko persoonallisen yöpymisvaihtoehdon. Vankilatoiminta tiloissa lopetettiin 2000-luvun alkupuolella ja muutamia vuosia  myöhemmin vanhoissa tiloissa avattiin hotelli; Hotelli Katajanokka. Mittavien kunnostustöiden jälkeenkin rakennuksen historia on vielä säilytetty. Hotellin käytävillä liikkuessa voi edelleen aistia ja nähdä rakennuksen historian. Keskikäytävillä kulkiessa tuntui kuin olisi liikkunut suositun vankilasarjan kuvauspaikalla. Muutamia paikkoja rakennuksesta on jätetty myös alkuperäiskuntoon ja hotellivieraan on mahdollista päästä tutustumaan Skattan eristysselliin sekä tyrmään.

20160219_163814-001

20160219_163845-001 20160219_174748-001

Kaikki hotellin huoneet ovat modernisti sisustettuja ja rakennusurakoinnin aikana sellejä on yhdistetty, jolloin huoneista on saatu myös tilavempia. Osassa huoneista on siis oma saunakin, mutta me majotuimme perustasoisessa kahden hengen huoneessa. Heti sisäänkirjautumisen jälkeen sai huomata, jotain poikkeuksellista normaaliin hotellimajoittumiseen. Kun suljimme huoneemme oven, keskustelumme lisäksi huoneeseen ei kuulunut minkäänlaista ääntä. Kun toinen mainitsi asiasta ääneen, tajusimme yhtä nopeasti että paksut betoniseinät takasivat täydellisen äänierityksen huoneeseen. Huoneeseen ei siis kuulunut koko yön aikana yhtäkään ääntä hotellin käytäviltä tai  ikkunan takaa kaduilta. Täydellistä!

Kaikki huonehinnat sisältävät sanojensa mukaisesti runsaan aamiaisbuffetin sekä kuntosalin käytön ja viikonloppuisin ilmaisen aamusaunan. Aamiaisbuffetiin oli enemmän kuin tyytyväinen. En edes muista milloin viimeeksi olisin nauttinut yhtä hyvästä. Hotellin pohjakerrokseen katetusta buffetista löytyi jos jotakin. Tuoreet hedelmät ja smoothiet tekivät ensimmäisenä suurimman vaikutelman, mutta lopulta sain kuitenkin huomata, että tarjolla oli kaikkea mitä itse vähääkää olisin osannut kaivata. Hotellin aamiaiselle antaisinkin täyden arvosanan.

Kellarikerroksen Ravintola Linnakellarissa tuli samalla tapaa esille vankilateema. Miljöö oli samalla karu, mutta tyylikäs. Tiiliseinät, ikkunakalterit ja steariinin valuttamat kynttilät loivat aamiaisellekin kivaa tunnelmaa. Tuota hotellin tunnelmaa ja teemaa ei ehkä voikaan mainita liiaksi.

Hotelli on mainio valinta silloin, kuin kaipaa majoittumiselta jotain pientä lisää. Heti ensi metreillä sisäänkirjautumisen yhteydessä pääsee aistimaan vankilateemaa, kun hotellivirkailijoilla on raidalliset vankipaidat päällä. Mielestäni pienten yksityiskohtien avulla on osattu rakentaa kiinnostava, erilainen mutta samalla tyylikäs kokonaisuus. Samalla on myös pystytty säilyttämään rakennuksen historia näkyvänä. En ihmettele lainkaan, että niin monet ulkomaalaiset majoittuvat tässä hotellissa. Itsekin valitsisin vastaavanlaisia hotelleja matkoilleni mikäli se olisi vain mahdollista.

20160220_073723-001  20160220_081147-001 20160220_085104-001 20160220_092359-001

Oletko yöpynyt jo aikaisemmin Katajanokan hotellissa tai jossain samankaltaisessa hotellissa, joka on rakennettu kokonaan tietyn teeman ympärille…? Jaa vinkkisi kommenttipoksissa ja mikäli yhtään innostuit tästä Helsingissä sijaitsevasta vankilahotellista, niin käy ehdottomasti kokemassa ja ihastu. 🙂

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply