Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Katsaus vuoteen 2015…

Vuosi 2015 alkaa lähestyä loppua ja nyt on sopiva hetki katsoa hieman taakse sekä palauttaa mieleen mitä kaikkea kulunut vuosi piti sisällä. Mun mielestä on aika jännä miten jotkut reissut voi unohtaa kokonaan vuoden aikana. Kun palasin noihin vuoden aikana tekemiini matkoihin olin ”unohtanut” niistä osan aivan kokonaan. Tai siis en niinkään unohtanut, mutta kuvittelin että näistä olisi aikaa jo enemmän kuin vuosi. Vaikkei matkoja ollutkaan tänä vuonna samaa lukumäärää verrattuna edelliseen, niin jälleen sai todeta että vuodessa on ehtinyt näkemään ja kokemaan yllättävän paljon. Ulkomaanmatkojen lisäksi aloitin tänä vuonna matkailun myös kotimaassa. Tähän olin todella tyytyväinen ja toivonkin, että tämä lisääntyy ensi vuonna vielä entisestään…

Mutta miltä se vuoteni siis näytti?

Tammikuu:
Pariisi, Ranska

DSC02831-001

Vuoden ensimmäinen matka vei Pariisiin. Olin reissussa yksin ja rakastuin tuolla kerralla kaupunkiin enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Päämäärättömän kulkemisen seurauksena löysin kaupungista itselle uusia paikkoja. Niitä, joihin haluan palata vielä uudelleen. Haluaisin palata Pariisiin tulevana vuotena keväällä tai kesällä, mutta ainoana ristiriitana tämän suhteen on se, että haluaisin myös nähdä itselle kokonaan uusia paikkoja ja kaupunkeja.

Helmikuu:
Varsova & Krakova, Puola

20150213_153304-001-730x528

Melko spontaani reissu ja matkan varaaminen. Itselle kokonaan uusi valtio ja sitä myötä myös uudet kaupungista. Varsova oli pettymys, mutta Krakova puolestaan ei. Matkan yhteydessä vierailimme myös Auschwitzissä, joka oli monellakin tapaa pysäyttävä ja ajatuksia herättävä vierailu.

Maaliskuu:
Lontoo, Iso-Britannia

20150310_134548-001-730x973

Kaverilomat ei voi koskaan olla pettymyksiä? Eikä myöskään tämä kerta. Vaikkei Lontoo lukeudukkaan omiin suosikki kaupunkeihin, niin kyllä sinne aina tarpeen vaatiessa voi matkustaa… Tällä hetkellä Skotlanti kiinnostaisi kyllä enemmän.

Toukokuu:
Mallorca, Espanja
Nizza, Ranska
Monaco
Madrid, Espanja
Andalusian alue, Espanja

20150503_135748 20150519_132039

Toukokuu oli vuoden kuukausista matkustustäyteisin. Syynä ehkä se, että vietin toukokuussa kesälomani ja kesäloman aikana olin kaksi päivää Suomessa. 😀 Alkuperäisten suunnitelmien mukaan tarkoitus oli lähteä Intiaan kolmeksi viikoksi ja lennotkin oli itse asiassa varattuina. Lentoliput jäi kuitenkin käyttämättä ja näin Intia on edelleen vain selainen matkahaave. Toukokuussa täytyi tehdä nopeita suunnitelmia ja lopulta ne näyttivät siltä, että vietin lähes koko lomani Välimeren rannikkokaupugeissa. Luultavasti huhtikuussa en olisi vielä osannut nimetä yhtäkään noista paikoista, joissa lopulta tuli vierailtua. Paikat eivät ole omien matkahaaveiden kärkipäässä, mutta ehkä juuri näiden syiden takia spontaanit reissut pääsevät yllättämään eniten.

Elokuu:
Pietari, Venäjä

20150828_1345040-001-730x548

Tukholma, Ruotsi

DSCN0405-001-730x548

Kesä meni sitten kokonaan kotimaassa (tai siis mikä kesä? eihän se edes ehtinyt oikein tulemaan). Elokuussa vein äidin äitini Pietariin, joka oli käynyt siellä edellisen kerran kaupungin ollessa vielä Leningrad. Matka oli todella jees, kun mukani oli henkilö joka jaksoi muistella kaikkea entistä. Niitä tarinoita voisi kuunnella vaikka kuinka…
Lisäksi tuli tehtyä perus päiväristeily Tukholmaan, jonka aikana myös tajusin ettei kaupunkia ehdi nähdä millään tuossa puolikkaassa päivässä.

Syyskuu:
Tukholma, Ruotsi

DSCN0889

Kuukautta myöhemmin edellisestä Tukholman matkasta löysin itseni jälleen kaupungista. Tällä kertaa lensin ensimmäistä kertaa kaupunkiin ja ehdin nähdä kaupungista enemmän kuin millään aikaisemmalla kerralla. Skanseni vanhanajan syysmarkkinat jäivät mieleen ja niille voisi palata vaikka tulevinakin vuosina.

Lokakuu:
Berliini, Saksa

20151012_124115

Rakastan Berliiniä ja mun on päästävä sinne joka vuosi. Tällä kertaa matka sijoittui OctoberFestien aikaan joissa kävin myös pyörähtämässä. Saman viikonlopunaikana oli myös Berliinin valofestarit, jotka olivat upeat. Tajusin yhden syyn miksi pidän tuosta kaupungista niin paljon. Berliinissä tapahtuu aivan mielettömästi asioita. Jopa niin paljon ettei itseä saa irtoamaan joka paikkaan.

Joulukuu:
Praha, Tsekki

20151208_171853

Olen nyt viime vuosien aikana tarkoituksella lähtenyt joulutorien aikaan jonnekin päin Eurooppa. Edellisinä vuosina olen käynyt tsekkaamassa Kööpenhaminan ja Berliinin joulumarkkinoiden tarjonnan. Tänä vuonna päädyin Prahaan. Musta tää on ihana perinne, jonka haluan pitää jatkossakin omissa joulukuissa. Tulevaisuudessa näkee minne matka vie ensi joulukuussa.

Siltä näytti oma reissuvuoteni ulkomailla. Päätin koota vielä erillisessä postauksessa nuo Suomen kaupungit ja paikat, joissa on tullut vuonna 2015 käytyä. Oon jollain tapaa innostunut kotimaanmatkailusta aivan uudella tavalla. Omista matkahaaveista löytyy jo jotain paikkoja, jonne haluaisin kotimaassa matkustaa. Aikaisemmin matkahaaveet on olleet lähes poikkeuksetta ulkomaille, mutta nyt listan kärjestä löytyy Lapin lisäksi pelkkä matkustaminen Suomen eteläisimmästä osasta pohjoisimpaan. Saa nähdä toteutuuko nämä haaveet vielä tulevana vuonna vai meneekö niiden täyttämiseen enemmän aikaa.

Millaiselta oma vuotesi näytti matkojen suhteen? Entä mikä kaikista koetuista on jäänyt parhaiten mieleen?

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia perjantai, tammikuu 1, 2016 at 18:19

  Paljon olet viime vuonna reissannut! Minäkin olen käynyt Pietarissa vain sen ollessa Leningrad.

  Skotlanti olisi ihana kohde! Oikein harmittaa ettei siellä käyty kun Ryanair vielä lensi Edinburghiin, mutta mistä sen arvasi että niin vähäisiksi käy Pirkkalan lennot ? Me kun asutaan tässä Tampereen naapurissa ja silti aina Hesasta lähdetty maailmalle.

  Viime vuosi oli meille vain lykättyjä ja sitten jo peruttuja suunnitelmia ja niin harmittaa! Kävimme 3 kertaa Suomen rajojen ulkopuolella. Huhtikuussa Tallinnassa (hääpäivä), elokuussa Narvassa (koiranpennun haku) ja syyskuussa Tallinnassa (koiranpennun haku). Ou jea ? 2016 ei paljon huonommin voi mennä. Minen suostu!

  • Reply AnnKat lauantai, tammikuu 2, 2016 at 08:53

   Muistan myös ne Ryanairin edulliset lennot Edinburghiin, vaikka ne jäivätkin itsellä kokonaan hyödyntämättä. Viime aikoina ei ole sitten edes tullut seurattua missä hinnoissa muiden yhtiöiden lennot ovat kohteeseen…

 • Reply Tiia/ReiseReise tiistai, tammikuu 5, 2016 at 22:15

  Hurjan paljon matkoja! Mulla on vielä mun oma lista tekemättä, juurikin, koska en luota muistiini. Pitää olla kotikone käytössä niin voin tarkistaa kuvista. Hyvä idea muuten tehdä kotimaan matkoista oma postaus!

  • Reply AnnKat perjantai, huhtikuu 15, 2016 at 10:59

   Paluu matkoihin tällä tavalla on kyllä kiva. usein itsekään ei muista missä kaikkialla on tullut reissailtua. 😀

  Leave a Reply