Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Joulutorilla Prahassa.

Kuukauden hiljaiselon jälkeen yritän kovasti taas aktivoida itseäni tällä puolella. Tuntuu, että on ollut viimeiset viikot väsyneempi kuin aikoihin ja tämä kaikki pimeys imee kyllä ne viimeisetkin mehut, jota yrittää epätoivosesti vitamiinipurkista löytää. Onneksi nyt voi aloittaa jo vuoden viimeisten työpäivien laskemisen, kun tähän riittää pelkästään omat sormet. Vuoden vaihduttua saa taas pakata rinkan, ottaa siivet alleen ja lähteä kylmästä lämpimään…

Jaksaako kukaan lukea enää yhtäkään jouluaiheista postausta.
Mikäli kyllä, niin tässä olisi yksi lisää…

DSCN1457-001

Mulla on viime vuosina ollut tapana lähteä fiilistelemään joulua, jonnekin päin Eurooppaa ja hakemaan joulufiilistä joulutoreille. Edellisinä vuosina on nähty Kööpenhamina ja Berliini. Tänä vuonna vuorossa oli Praha, jossa vietin muutaman päivän joulukuun alkupuolella. Vaikkei Prahassakaan ollut sitä postikorttimaista talvista joulumaisemaa, niin jollain ihmeellisellä tavalla se joulutorien tunnelma ja valoloisto riittää oman joulufiiliksen nostamiseen. Jälleen näidenkin joulumarkkinoiden jälkeen varmistui ajatus siitä, että tuota omaa perinnettä tulevinakin joulukuina haluan jatkaa. Voin paljastaa, että omasta mielestäni joulukuussa parasta on ehdottomasti nuo kaikki järjestettävät joulumarkkinat!
20151209_122143-001 DSCN1436-001

Suomessa järjestettävät joulutorit on omaan mieleen edelleen liian laimeita ja mitään sanomattomia. Kotikaupungissani vuosittain järjestettäviessä Vanhanajan joulumarkkinoilla tulee pyörähdettyä vuosittain, samoin Helsingin ja Tampereen (lähinnä Lebkuchenin toivossa). Näissä on kiva pyörähtää vuosittain, mutta tunnelma on kuitenkin niin erilaista kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa, etten viihdy niissä sitten sen pidempää…

Prahasta löytyi eri puolilta kaupunkia isompia ja pienempiä joulutoreja. Näihin pystyi oikeastaan suunnistamaan pelkästää hehkuviinin tuoksun perusteella ja pimeään aikaan kirkkaan väriloiston perässä. Ihmisiä oli melko paljon liikkeellä riippumatta viikonpäivästä tai kellonajasta.

20151208_175517-001 20151208_175136-001 20151208_175034-001 20151208_175029-001 20151208_174816-001

Joulufiiliksen metsästys joulutoreilta on mun mielestä helpompaa kuin missään muualla. En tiedä saisinko samanlaisen fiiliksen aikaan, jos sytyttäisin kymmenittääin jouluvaloja kotiin, laittaisin joulumusiikit soimaan ja ripottelisin jouluntuoksuja pitkin asuntoa. Luultavasti en, mutta nämä kaikki aikaisemmin mainitut asiat saa mun joulufiiliksen kohoamaan juuri joulutoreilla.

Mä en ole edelleenkään mikään sen suurempi jouluihminen. Mun ainoita jouluun liittyviä asioita, joista pidän, onkin oikeastaan ja vain nuo joulutorit. Aloin miettiä, että miksi? Luulen, että löysin edes jonkunlaisen vastauksen… Tykkään joulutoreista tunnelman takia. Rakastan sitä, että ihmisiä on kokoontunut paikkaan nauttimaan hetkestä ja toisistaan. Mun silmissä sillä valtavalla ihmismassalla ei ole tori- ja markkina-alueilla niin kiire kuin kaikkialla muualla. Rakastan sitä, että joulutorilla voi pysähtyä nauttimaan mukillisen hehkuviiniä ja maistella erilaisia jouluherkkuja. Pidän siitä, ettei ole kiire mihinkään ja saa vain olla. Mun mielestä joulun ja joulutunnelman kuuluu olla juuri tuota äsken mainitsemaani. Tämän takia voin siis viettää ”oman jouluni” minä tahasa päivänä joulukuusta jonkin kaupungin joulutorilla… (ja viettää sitten 14tuntia aattona työpaikalla, niinkuin tänä vuonna.)

20151209_172047-001 20151208_174715-001 20151208_172542-00120151208_171852-001 20151208_172143-001 20151208_174735-001

Sain Prahan joulutoreilta juuri sen mitä sieltä lähdin hakemaankin. Pienet tunnelmalliset markkina-alueet olivat juuri sopivat tuolle muutaman päivän vierailulle Prahassa. Saksan joulutorit ovat täysin omaa luokkaa, mutta ei Prahankaan tarjonta aivan hännille jäänyt. Voisin kyllä suositella kaupunkia tulevina joulukuina jokaiselle, joka haluaa päästä nauttimaan edes hieman joulufiilistä…

Millä joulutoreilla muut ovat käyneet tänä tai menneinä vuosina?
Kuulisin mielelläni vinkkejä hyväksi havaituista, jotta ensi vuoden suunnitelmat olisivat edes hieman helpompia… 🙂

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia keskiviikko, joulukuu 30, 2015 at 02:15

  Vielä jaksaa lukea ?

  Me teimme viime vuoden joulukuussa reissun omalla autolla (koska kyseessä osittain koirista johtuva matka) Ruotsin halki Köpikseen, sieltä Saksaan (ja pikaiset poikkeamat Hollantiin ja Belgian puolelle ilman torivisiittejä. Antwerpenissa oltaisiin käyty, muttei saatu keskellä päivääkään minnekään lähimaillekaan autoa parkkiin.)
  Köpiksessä käytiin joulutorilla Tivolissa (käsittääkseni niitä on muuallakin?) ja siellä pääsi jo kivaan tunnelmaan. Valaistuksessa ei ainakaan oltu säästelty.
  Saksassa käytiin yhteensä neljän eri kaupungin joulutorit ja Bremenissä peräti kahdesti koska sen fiiliksestä pidimme ylivoimaisesti eniten.
  Minäkään en ole saanut oikein mitään irti niistä Suomen joulutoreista joilla olen käynyt, niinpä meidän lähimmät eli Tampereen torit ovat viime vuosina jääneet käymättä. Tallipihalla viihdyn tosin ympäri vuoden ☺ Praha ja Budapest kiinnostaisivat kyllä.

  • Reply AnnKat torstai, joulukuu 31, 2015 at 08:41

   Teillä onkin ollut oikein kunnon joulutorikierros… 🙂
   Köpiksen Tivolin joulutori ja ne kaikki valot ovat kyllä upeita.

  Leave a Reply