Levillä ennen talvisesonkia…

Olin halunnut koko syksyn Lappiin, mutta kuitenkin olin onnistunut skippaamaan sen ruska-ajan ja näin olin päättänyt myös unohtaa reissun Lappiin. Tarina saa samaa kaavaa toistavan jatkon, kun pidempien vapaiden aikana halusin jälleen kerran lähteä jonnekin. Katselin lentoja eri puolille Eurooppaa, mutta mitään kiinnostavaa hyvään hintaan ei tullut vastaan.

Norwegian mainosti tarjouslentoja ja päätin käydä tsekkaamassa vielä kerran ne läpi. Tarjouslennot kattoivat vaihtoehtoja Pohjoismaiden kaupunkeihin, mutta ainoa mikä niistä tällä kertaa herätti yhtään kiinnostusta oli 25euron hintaiset lennot Helsingistä Kittilään. Pohdin hetken, että mitä tekisin ja lopulta päätin varata lennot, sillä reissu Kittilään oli jollain tavalla aika erilaista mitä yleesä teen.

20151109_090200-001 20151109_124614-001

Heti kun olin varannut lennot Kittilään olin tehnyt myös päätöksen sen suhteen, että tulisin viettämään nämä päivät Levillä. Lapissa on varmasti muitakin vielä upeampia paikkojakin, mutta jollain tavalla kaipasin nyt vain reissultani ennen kaikkea helppoutta. Katselin hotellitarjontaa ja ilokseni sain huomata, että Levillä oli nyt myös tarjolla hostellimajoitusta uuden Hullu Poro Hostellin johdosta. (Hostellista voit lukea lisää tästä postauksesta.)

Aloin tutkia netin kautta, että miten pääsisin Kittilän lentokentältä Leville. Taksilla matkustaminen ei tuntunut millään tapaa hyvältä idealta, joten olin todella tyytyväinen kun huomasin että Tunturi Linjat kuljettavat lentomatkustajia Kittilään saapuvien ja lähtevien lentojen mukaisesti. Lentokenttäbusseilla on tietenkin aina omat hintansa, mutta omasta mielestäni Tunturi Linjat pysyivät hinnoittelussaan vielä jollain tavalla maltillisina. Aikuisen yhdensuuntainen matka oli 8euroa ja menopaluu puolestaan 14euroa. Itse ostin kuskilta samantie menopaluun, sillä olin Levillä alle 10vuorokautta, jonka ajan menopaluulippu siis on voimassa.

20151110_100427-001 20151110_154354-001 20151110_154634-001

Tunturi Linjat kiertävät Levin suurimmat hotellit, ja niin jäin pois kyydistä Hotelli Hullu Poron edessä, josta minun tuli noutaa hostellihuoneen avain. Olin hotellin vastaanotossa ennen kahtatoista ja hostellihuoneiden luovutukset alkoivat tiedon mukaan vasta klo.16:00. Olin kuitenkin tietoinen siitä, ettei meneillään ollut minkäänlaista sesonkiaikaa, joten päätin kysyä josko voisin jo sisäänkirjautua tai vaihtoehtoisesti jättää tavarani hotellille säilytykseen. Sain nopeasti ilmoituksen, että huoneeni olisi jo valmiina ja näin sain checkattua itseni sisälle. Hostellin hinta talvikautena on 30euroa/yö ja mikäli hostellikortin omaava tekee varauksen Hostellijärjestön kautta niin huoneenhinnasta saa 10% alennuksen.

Kun mun lento laskeutui Kittilään taivaalta tuli vettä. Ei siis mikään loistavin ilma siihen, että olin ajatellut viettää seuraavat päivät ulkoillessa. Sää on ainakin itselle sellainen asia, joka vaikuttaa todella paljon fiilikseen matkan aikana. Jos säät suosii, niin oma fiiliskin on loistava. Vesisade ei ole yhtään sellainen josta nauttisin. Päin vastoin. Silloin tekee mieli aina vain jäädä sisätiloihin ja vältellä edes ulos katselemista.

DSCN1395-001 20151109_131358-001 20151109_132223-001 20151109_135820-001 DSCN1403-001DSCN1425-001

Olin matkassa vain muutaman päivän, mutta jotenkin oli aivan mieletöntä kuinka se koko Levin ilme muuttui, kun maanantai-iltana alkoi satamaan lunta. Saapuessani lunta oli melko vähän vain ojien reunoilla ja Levin verkkosivutkin ilmoittivat, että luonnonlunta oli 0cm. Kun maanantai-iltana huomasin ikkunasta lumisateen alkaneen, tuli hieman sellainen lapsi-fiilis. Ensin ihailin vain ikkunan takaa, kun taivaalta putoili melko tasainen lumisade. Maahan alkoi kerääntyä kokoajan lunta vain lisää ja lisää. Lopulta päätin pukea takin niskaan ja lähteä ulos sateeseen. Aivan kuin olisi mennyt ajassa vuosia, ehkä vuosikymmenen taakse päin. En muista edes koska olisin edellisen kerran jaksanut nauttia yhtä paljon lumesta ennen kaikkea lumisateesta.

Olin todella iloinen ja tyytyväinen, että lumisade saapui Leville noiden päivien aikana, kun siellä vietin aikaani. Oli mielenkiintoista katsella päivien jälkeen kameran kuvien saldoa ja ihmetellä kuinka paljon lumi voi saada maisemissa aikaan. Vaikka olikin hyvin suojasää, niin kaikki paikat valkoisena oli aivan super kauniita. Luultavasti sen takia, että olen katsonut viime kuukaudet Etelä-Suomen karuja ja synkkiä maisemia.

20151109_213716-001 20151110_152505-001 20151110_150002-001

Levin ensimmäinen rinne sekä hissi oli avattuna, ja innokkaimmat taisivat laskea päivittäin. Myös muutama hiihtoreitti alkoi mahdollistamaan hiitokauden, vaikkei vielä latuja oltukaan saatu tehdyksi. Itsellä ei ollut mitään hiihtovälineitä mukana, sillä matkustin pelkät käsimatkatavarat mukanani ja olin ajatellut, ettei Levillä olisi vielä edes mahdollista hiihtää. Laskettelusta on jo niin paljon aikaa, että täytyisi varmaan käydä treenailemassa ensin lähimmillä hiihtokeskuksilla ennen kuin uskaltaa mukaan sekoittamaan muiden laskemista. Kuitenkin noita talviurheilulajeja seuraillessa tuli hinku päästä itsekin taas kokeilemaan molempia. Aloin myös jo vakavissani miettiä, että pitäisikö tänä vuonna tehdä laskettelumatka pohjoiseen.

Vaikka tosiaan skippailin kokonaan hiihtämisen sekä laskettelun, niin sisätiloissa en suinkaan päiviäni kuluttanut. Leviltä löytyy muutamia ulkoilureittejä, joita hyödynsin. Ikävä kyllä kaikessa näkyi aika hyvin se, ettei talvisesonki ole vielä alkanut. Useat paikat ovat kiinni, kuten esimerkiksi kodat ulkoilureittien varsilla.

Mä asun itse harjun rinteellä ja näin oon tottunut aina lenkkeilemään metsässä. Jotenkin Levin metsissä oli kuitenkin oudointa se miten siellä saa liikkua aivan itsekseen ja miten mitään ääniä ei kuulu. En tiedä oliko tähän jälleen syynä se, että ihmisten määrä Levillä oli minimaalinen vai onko suosituissa hiihtokeskuksissakin oikeasti noin rauhallista. Itse on aina tottunut siihen, että vaikka olisi ”kuinka syvällä” metsässä tahansa niin aina kuulee edes hieman liikenteen ääntä.

Katselin kulkiessani hieman noita Levin suurimpia hotelleita ja ulkoisesti Panorama hotelli näytti kaikkein hienoimmalta (luultavasti on myös kallein?). Hotellin sijaintihan on aivan mieletön, kun hotelli on rakennettu aivan tunturin huipulle. Huoneista aukeavien maisemien upeutta voi vain kuvitella. Eturinteen oikealta sivulta Hotelli Levitunturin takaa alkaa rappuset tunturin huipulle. Vaikka talvikunnossapitoa portailla ei olekkaan, niin kipuaminen niitä pitkin huipulle oli aivan mahdollista. Tai mahdollista, jos kunto vain kestää. Askelmia ylös on 740 ja huipulle päästessä syke oli ainakin itsellä noussut jo sen verran että huomasi varmasti tehneensä jotain. Portaiden varsilla on muutamia tasanteita ja levähdyspaikkoja, joten pysähtyminen nousemisen aikana on helppoa. Ensimmäiset sadat askelmat olivat ehkä itselle pahimmat, mutta puolvälin ohittaessa loppu menikin sitten melko huomaamatta. Kirosin kyllä noustessa itseäni, kun olin taas pukenut niin että selviytyisin varmasti seuraavasta jääkaudestakin. Olen niin mieletön palelija, että puen aina aivan liikaa päälle vaikka tiedostan että liikkuessa lämpö nousee nopeasti pintaan. No ainakin liikkumisen jälkeen siinä kuumuudessa huomaa että on tehnyt jotain.

20151110_125400-001 20151110_125929-001 20151110_131144-001 20151110_141744-001

Kun olin päässyt tunturin huipulle, siirryin Hotelli Panoramaan kahville. Hotellin vastaanotossa minulle neuvottiin tie toisesta kerroksesta löytyvälle kahvilalle. Kahvilan näkymät olivat upeat. Yllätyin myös todella positiivisesti kahvilan hinnoista, jotka olivat enemmän kuin maltilliset. Olin varautunut, että turisteille suunnatuissa paikoissa ja vielä sijainniltaan niin upeassa paikassa hinnat voisivat olla korkeammat. Yllätyksenä sain kuitenkin kuulla, että kahvi maksoi vain 2euroa. Hinta tuntui hieman oudolta, koska olen tottunut maksamaan Etelä-Suomen perus kahviloissa tai kahvilaketjuissakin mukillisesta kahvia enemmän.

20151110_132716-001 20151110_131037-001

Joka puolella hiihtokeskusta oli todella rauhallista. Ravintoloissa olin lähes ainoana asiakkaana ja Levikeskukseen rakennetussa kylässä liikkuessa saattoi hyvällä tuurilla törmätä pariin ihmiseen. Kaikki oli tietenkin selitettävissä ajankohdalla. Useat paikat olivat kiinni tai sitten työntekijät suunnittelivat pitävänsä tulevina päivinä palkattomia vapaapäiviä, sillä työpaikoilla ei ollut erityisemmin tekemistä. Juttelin erään sesonkityöntekijän kanssa ja tämä kertoi odottavansa, että Leville alkaisi viimein saapua ihmisiä. Päivät kuluivat kuuleman perusteella hitaasti, kun tekemistä ei ole totutusti ja välillä kuulemma joutuu oikein keksimään itselle jotain tekemistä. Tällainen on varmasti outoa, jos ja kun on tottunut työskentelemään kiireessä.

20151109_151153-001 20151110_160551-001

Oma miniloma Levillä meni tosi mukavasti ja oikeastaan myös todella nopeasti. Paikka näyttäytyi mulle rauhallisena, mitä se ei todellisuudessa kyllä taida olla. Kokemuksena tämä oli kuitenkin sen verran positiivinen, etten poissulje sitä ettenkö voisi uudelleenkin lähteä Leville. Ehkä ensi kerralla otan sukset mukaan ja ihmettelen sitä ihmismäärää…

Millaisia kokemuksia muill on Levistä tai muista hiihtokeskuksista? Mikä on mielestäsi paras kotimaan hiihtokeskus? Entä missä muualla kannattaisi vierailla, jos vielä uudemman kerran lähden Lappiin? 🙂

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

52 Comments

 • Reply Maarit Johanna lauantai, marraskuu 14, 2015 at 22:26

  Hyvä, että lumet tuli juuri oikeaan aikaan sinun reissun suhteen!
  Mie oon muuten ollut viisi yötä toissa vuonna tuolla Panorama-hotellissa erään konferensin aikaan. Olin tosin töissä konferenssissa, mutta saimme silti työporukalla olla hotellilla yötä. No ONHAN se hieno! Varsinkin näköalasauna. ^^

  • Reply AnnKat sunnuntai, marraskuu 15, 2015 at 22:11

   Olin kyllä niin tyytyväinen kun lumi viimein tuli Leville. Tosin, paluu tänne etelään: sateeseen ja pimeyteen, ei tuon jälkeen tuntunut millään tavalla hyvältä…
   Voin vaan kuvitella kuinka hieno Panorama hotelli on. 🙂

 • Reply salaine maanantai, marraskuu 16, 2015 at 06:55

  Olen myös käynyt Levillä. Paikassa yllätti se turistimaisuus. Mielenkiintoista olla siinä tähän aikaan, kun ruska on ohi ja lumikausi saapuu. Ja se kaamos. Sammuntupa jäi mieleen, hiihdettiin sinne ja takaisin. Myös Hullussa Porossa oltiin iltaa istumassa.
  Itse menisin Kilpisjärvelle. Se ei ehkä ole niin ruuhkainen kuin nuo muut hiihtokeskukset.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 16, 2015 at 21:06

   Olisi kyllä kiva nähdä jotain muuta ja uutta Levin sijaan. 🙂

 • Reply Jenna / With huge passion for life maanantai, marraskuu 16, 2015 at 08:18

  Valkoinen lumi piristää kummasti, kun on tottunut taas tähän etelän harmaaseen säähän. Panoramo hotelli pitää pitää mielessä 🙂 Levistä en pidä sesongin aikaan sen sirkuksen takia. Ylläs on noilla nurkilla enemmän mieleeni. Voisinpa lähteä hiihtämään murtsikkaa pitkästä aikaa.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 16, 2015 at 21:07

   Tota valkoisuutta jäin kyllä kaipaamaan Leviltä. Takaisin palattiin sitten pimeään ja sateiseen etelään :/

 • Reply Ansku BCN maanantai, marraskuu 16, 2015 at 09:49

  Lunta, ooooh!! Olen tainnut kiertää kaikki Lapin hiihtokeskukset jossain vaiheessa elämääni, mutta viimeiset 15 vuotta tutummaksi ovat tulleet Alpit ja Pyreneet. Olisipa jännä käydä taas pitkästä aikaa kokeilemassa Suomen rinteitä ja palveluja ja vähän vertailla 🙂

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 16, 2015 at 21:09

   Alpit ja Pyreneet taitaa painia vähän eri sarjassa, mutta itselle riittää näin aluksi Suomen Lappiin tutustuminen. 🙂

 • Reply Anna Koskela maanantai, marraskuu 16, 2015 at 10:41

  Meni vähän reisille tuo Levin maailmancup. Mutta minkäs sille keleille mahtaa…

  Pitääkin talvelle lähteä Leville lysthin pithoon 😀

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 16, 2015 at 21:10

   Juu hieman taisi mennä ja se kyllä näkyi Levillä aivan kaikessa…

 • Reply laura / to travel is to live tiistai, marraskuu 17, 2015 at 17:25

  Voi kun pian tulis jo lunta eteläänkin, on niin kauhean pimeetä nyt. Sulla kävi hyvä tuuri kun vesisateet vaihtui lumeen 🙂 Siitä on jo aikaa kun oon käyny Levillä viimeksi. Nyt on kyllä alkanut taas Lappi houkutella aika paljon, saa nähdä milloin annan periksi ja lähden pohjoiseen 😀

  • Reply AnnKat torstai, marraskuu 19, 2015 at 20:46

   Itsekin olen sitä mieltä että lumi saisi saapua jo tänne eteläänkin. Tätä pimeyttä on kestänyt jo aivan tarpeeksi pitkään…

 • Reply Mika / Lähtöportti keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 11:35

  Kuulostaa edulliselta ja lopulta antoisaltakin reissulta. Pitäisi itsekin tehdä matkojen suhteen välillä jotain muuta kuin mihin on yleensä tottunut. Lappi olisi juuri sellaista, olen viime päivät miettinyt Ylläkselle lähtemistä tänä talvena.

  • Reply AnnKat torstai, marraskuu 19, 2015 at 20:47

   Usein saa kyllä yllättyä positiivisesti, kun uskaltaa kokeilla jotain itselle vieraampaa… Mua kiinnostaisi myös Ylläs. Saa nähdä ehtiikö sinne tänä talvena. 🙂

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net keskiviikko, marraskuu 18, 2015 at 22:47

  Kiintoisaa lueskella mitä kaikkea muutakin tuolla voi harrastaa laskettelun lisäksi. Lapissa on tullut käytyä harmillisen harvoin, mutta vaellusmaisemathan siellä ovat kesäisin aivan upeat, joten miksipä ei talvisinkin itseään löytäisi metsästä samoilemasta. Lumi tekee kyllä ihmeitä, saisi tulla nopeasti tänne pimeään eteläänkin.

  • Reply AnnKat torstai, marraskuu 19, 2015 at 20:49

   Itse on suunnitellut jo sen verran pidemmän aikaan kesän ja Lapin yhdistämistä, että ehkä joskus tämä olisi jo aika toteuttaa…. 😀

 • Reply Tiia/reisereise torstai, marraskuu 19, 2015 at 11:55

  Ihania lumisia kuvia, sitten lopuksi. 🙂 Olen itsekin katsellut noita lentoja Lappiin, haaveissa olisi yöpyminen Saariselän Kakslauttasessa. Vähän kallis se kyllä on. 😉 Mutta kivalta myös Kittilässä näyttää.

  • Reply Tiia/reisereise torstai, marraskuu 19, 2015 at 11:59

   Edit. Siis Levillä. 😀 En ole ikinä käynyt Lapissa, niin on vähän hukassa mikä kuuluu mihinkin…tosin Levi ilmeisesti kuuluu Kittilän kuntaan.

   • Reply AnnKat torstai, marraskuu 19, 2015 at 20:52

    Levi tosiaan taitaa kuulua Kittilän. Onneksi itsellä on myös yhtä hyvä Lappitietämys, niin ajatus välittyy tänne suuntaan… :DDD

  • Reply AnnKat torstai, marraskuu 19, 2015 at 20:50

   Noita lentotarjouksia on kyllä ollut paljon tarjolla. Lennot on myös ollut todella tyhjiä. Kannattaa kyllä ehdottomasti lähteä, jos sopiva ajankohta löytyy…

 • Reply Sini torstai, marraskuu 19, 2015 at 12:40

  Levi turistiajan ulkopuolella on vähän niin kuin sirkus tyhjänä.

  • Reply AnnKat torstai, marraskuu 19, 2015 at 20:52

   Olipa muuten paikkaansa pitävästi sanottu. 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, marraskuu 19, 2015 at 14:44

  Kieltämättä tuo lumi valaisee maisemat kivasti! Tosin se ensimmäinen lumi on usein myös tosi märkää 🙂

  • Reply AnnKat torstai, marraskuu 19, 2015 at 20:53

   Märkäähän se tosiaan oli siinä muutamassa lämpöasteessa. 😀

 • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi perjantai, marraskuu 20, 2015 at 09:44

  Kiva pieni irtiotto arjesta! Mullakin fiilis vaihtelee sään mukaan, ehkä vähän liikaakin. Suorastaan masennun, jos kohteessa sataa kun on odottanut auringonpaistetta tai vaihtoehtoisesti talven ihmemaata. Tällöin on miehelle hermoissa pitelemistä, kun mä en suostu nauttimaan mistään 😀

  • Reply AnnKat perjantai, marraskuu 20, 2015 at 22:15

   Hahah, täällä taitaa olla toinen jonka mieliala on yhtä verrannollinen kohteen sään kanssa kuin myös sun. 😀 Mutta selväähän se on, että auringossa jaksaa hymyillä… 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja perjantai, marraskuu 20, 2015 at 23:22

  Mikä onni, että lumi saapui matkasi aikana, marraskuinen maisema oikein huutaa valoa ja valkeutta.

  Lappi ja laskettelu ovat jääneet minulle vieraiksi, sillä veri on vetänyt aina etelän aurinkoon ja lämpöön.
  Silti Lappikin houkuttelee kokemuksena ja kenties sillekin löytyy aikansa rauhallisessa mökissä, lumen ja luonnon keskellä lomaillen.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:23

   Itsellekin tällainen matka Pohjoiseen oli todella erilaista mitä yleensä teen… Huomasin kyllä, että välillä kannattaa tehdä jotain hyvin epätyypillistä omille tutuille tavoille. 🙂

 • Reply Heidi / Maailman äärellä lauantai, marraskuu 21, 2015 at 12:04

  Minä olen käynyt Levillä joskus kerasana. Silloin siellä taisi olla jopa kaksi laskettelurinnetä :D. Ehkä minunkin pitäisi joskus suunnata Lappiin. Oon nyt täällä Espanjassa opetamassa suomea ja nämä minun espanjalaiset opsikelijat niin hehkuttaa Lappia, että mun on nolo niille myöntää, että enpä ole siellä käynyt ku joskus pienenä. Pitäisi korjata tilanne.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:37

   Itse olen muuten törmännyt matkoillani samaan, että joku täysin muun maalainen kehuu jotain paikkaa Suomesta ja sitten on vain itse myönnettävä, ettei tiedä tästä mitään. 😀

 • Reply Henna /suurin onni lauantai, marraskuu 21, 2015 at 16:23

  Kiva lukea postauksia näistä pohjoisen hiihto- ja laskettelukeskuksista, kun ne ovat itselle niin vieraita. Olen käynyt Lapissa vain kahdesti, enkä kertaakaan talvella. Tähän tulee tänä talvena muutos, jee! ^_^ On kyllä varmasti aika jännä tunnelma tuolla sesongin ulkopuolella, kun koko paikka on rakennettu aika isot turistimassat mielessä.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:40

   Itse haluaisin myös lappiin uudestaan vielä tulevan talven aikana, mutta oon sen verran ristiriitaisessa tilanteessa, etten halua käyttää vuosilomaani kuitenkaan siihen. xD Loman aikana haluan kyllä ehdottomasti pois Suomesta… eli ei ainakaan vielä tuo Lappi niin paljoa sydäntä vienyt.

 • Reply meidänmatkassa lauantai, marraskuu 21, 2015 at 20:57

  Ihania, tunnelmallisia kuvia. Itse en ole ollut Lapissa, mutta haluaisin kovasti. 🙂

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:43

   Matka Lappiin oli kyllä itsekin melko uutta. Tosin, mielelläni sinne uudelleenkin lähtisin, jos vain vastaava tilanne tulisi kohdalle. 🙂

 • Reply Lena / London and beyond lauantai, marraskuu 21, 2015 at 21:00

  Sesongin ulkopuolella nämä Levin tyyliset kohteet on aika mielenkiintoisia! Monesti vietetty vappua Levillä ja se on ihan mahtavaa. Lämpimähkö sää, loskarinteet, rento fiilis, aurinko… Ihan parhautta. Suosittelen 🙂

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:44

   Kuulostaa kieltämättä kivalta tai ainakin mielenkiintoiselta. Eipä kyllä tulisi ensimmäisenä lähteä hiihtokeskuksiin viettämään vappua. 😀

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, marraskuu 21, 2015 at 23:55

  Mulla on liian pitkä aika kaikista Pohjoisen kohteista… Vähän ehkä säälikin, sillä jos lennotkin on noin edulliset.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:45

   Taitaa tosiaan olla lennot näissä hinnoissa lähinnä vain sesongin alku- ja loppuajankohtina…

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 01:37

  Saitpa edulliset lennot! Levillä en ole koskaan käynyt, mutta kävisin mielelläni. Tuntuu, että Lappi on niin kaukana, vaikka eihän se todellisuudessa edes ole.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:47

   Mulla on ollut vähän sama tuon ajatuksen kanssa, että Lappi on todella kaukana. Luultavasti osa syy siihen on se, että alue on itselle niin vieras…

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 08:26

  Lennot oli kyllä ihan superhalvat! :O Ei taida sesongin aikaan ihan samalla hinnalla päästä. Minäkin kävin vasta viime kevättalvella ekaa kertaa Levillä. Silloin siellä oli ihan täysi turistihärhelli päällä, joten hyvin eri meininki.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:51

   Lennot tosiaan oli halvat ja taidat olla täysin oikeassa sen suhteen, ettei samalla hinnalla pääse sesongin aikaan. Itse voisin mielelläni kokea myös tuon Levin turistihärdellin. Luultavasti se ei itseäni haittaisi, että pyörisin samat paikat muiden turistien ympäröimänä. 😀

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 12:42

  Todella edullisen pienen irtioton onnistuit tekemään! Häpeäkseni tunnustan, etten ole ikinä ollut Lapissa. Sääskien aikaan en suostuisi menemään, mutta kyllä minä joskus vielä haluaisin nähdä nietokset ja pari poroa. 🙂

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:53

   Et taida olla asiasi kanssa yksin, että vaikka olet nähnyt valtaosan pallosta niin silti Lappi on näkemättä. noin taitaa olla yllättävänkin monella… Toivotaan sitten tulevaisuudelle ja Lapin reissullesi sellaiset lumiset postikorttimaisemat. 🙂

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 17:12

  Kieltämättä keleillä on suuri merkitys fiilikseen. Vesisade ei yleensä ole se tunnelmaa nostattava asia, mutta toisaalta se antaa mahdollisuuden vain olla ja rauhtoittua sisätiloissa. No joo, mutta ehkä Lapissa on muutakin tekemistä kuin olla sisällä. En muuten itse ole koskaan käynyt oikeassa Lapissa, vaikka puoli maailmaa olenkin kiertänyt.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:56

   Pari päivää voi lomasta hyvin viettää vain sisällä rauhoittuen, mutta jos reissussa on vain sen pari päivää niin silloin toivoo että kaiken pääsisi ottamaan irti matkasta. Tuo taitaa olla jollain tapaa ”yleistä”, että vaikka on nähnyt valtaosan pallosta niin Lappi on kokonaan näkemättä. Luultavasti yhtenä syynä tähän on kiinnostus(?)

 • Reply Kohteena maailma sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 20:43

  Olipas edulliset lennot! Levillä vietin nuoruudessani kolme pääsiäistä putkeen, mutta en ole siellä sen jälkeen käynyt. Hieman harmittaa ja on kyllä Lappilistan aivan kärjessä. Rukasta olen pitänyt sekä talvella että kesällä eli annan omien kokemuksien perusteella pisteet sille.

  • Reply AnnKat maanantai, marraskuu 23, 2015 at 10:59

   Mä olen käynyt Rukalla vain kesällä ja kerran pääsiäisenä, jolloin lumi oli lähennä loskan muodossa. Näistäkin kerroista on jo sen verran aikaa, että täytyisi antaa paikalle taas uusimahdollisuus… 🙂

 • Reply Tanja keskiviikko, marraskuu 25, 2015 at 06:35

  Eipä ollut hinnoilla pilattu reissu. Ja kivaa, että loppujen lopuksi satoi lunta 🙂

  • Reply AnnKat torstai, joulukuu 31, 2015 at 08:40

   Taitaa tällä hetkellä Leville olla kyllä huomattavasti korkeammat lentojenhinnat…

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia keskiviikko, joulukuu 30, 2015 at 02:35

  Asuin 80-luvun puolivälissä 1,5 vuotta Levitunturin juurella eli Sirkan kylässä kuten sitä silloin vielä kutsuttiin. Käsittääkseni postinumeron peräänkin kirjoitetaan nykyään Levi tai Levitunturi ?
  Siihen aikaan Sirkassa oli kaksi kyläkauppaa, niistä K-kauppa lienee vieläkin pystyssä. Me asuimme siinä vastapäisessä talossa, siinä on Google mapsin mukaan nykyisin moottorikelkkavuokraamo. Silloin siinä oli S-kauppa jonka myymälänhoitaja äitini oli. Samassa rakennuksessa oli posti ja kylässä oli yksi hotelli, Levitunturi. Siinä kaikki. Et arvaa miten hassulta minun silmiin näyttää nuo kuvat putiikeista ?

  • Reply AnnKat torstai, joulukuu 31, 2015 at 08:43

   Voin vain kuvitella kuinka Levin ilme on muuttunut 80-luvusta… :DDD

  Leave a Reply