Vaihtoehtoinen majoitus Leville – Hostelli Hullu Poro.

Sen lisäksi että tykkään majoittua hostelleissa, niin välillä valinta hostellimajoittumiseen kallistuu yksinkertaisesti sen takia, että yksin majoittuminen hotelleissa on todella kallista. Tämä sääntö vahvistui, kun katselin Levin hotellien hintoja. Vielä ei ole edes alkanut korkein sesonkikausi ja silti kauhistelin joidenkin hotelliöiden hintoja. Samalla aloin myös muistaa miksi olemme kavereiden kanssa majoittuneen uudenvuoden aikaan aina melko pienessä huoneistossa.

Olin varannut edulliset lennot Kittilään, mutta melko nopeasti olin varma siitä ettei matkabudjetti pysy millään tavalla maltillisena, jos joudun majoittumaan jossain Levin tarjoamissa hotelleissa. Silmäilin majoitusvaihtoehtoja ja sitten huomasinkin vaihtoehtoisen majoitusvaihtoehdon; Hostelli Hullu Poron. Olin lähdössä Leville yksin ja näin ajattelin, että hostellimajoitus voisi olla tässäkin mielessä oikea vaihtoehto.

Hostelli Hullu Poro kuuluu Hullu Poro konserniin ja hostelli tarjoaa majoitustilaa kahden makuhuoneen huoneistoissa, jossa on kaksi erillistä vuodetta. Lisäksi huoneistoon kuuluu tupakeittiömäinen oleskelutila.

20151109_124250-001

Hullu Poro hostelli sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Levin keskustassa. Levin keskustassa sijaitseva Hotelli Hullu Poron vastaanotto palvelee myös hostellin asiakkaita ja näin huoneiden avaimet tulee noutaa hotellin vastaanotosta. Vaikka hotellin ja hostellin etäisyys onkin pari kilometriä, matkan taittaa nopeasti ja ainakaan itse en koe välimatkaa sen suurempana ongelmana. Varsinkin, jos matkassa on omalla autolla, niin matkanhan hurauttaa nopeasti. Lisäksi hostellissa yöpyville on tarjolla vielä autopaikat.

Vaikka olin tietoinen siitä, että hostelli sijaitsee kävelymatkan päässä Hotelli Hullu Porosta, olisin kaivannut hotellin vastaanotton henkilökunnalta hieman parempaa asiakaspalvelua. Mulle kylläkin kerrottiin paikan osoite ja varmistaessani että karttapalvelut tunnistavat tämän osoitteen sain myöntävän vastauksen. Siinä se kaikki asiakaspalvelu sitten olikin. Mielestäni olisi voinut esimerkiksi kertoa siitä että kirjekuoressa, jossa oli huoneen avaimet, oli myös tulostettu kartta hostellille. Lisäksi kuoresta löytyi hostellin säännöt. En tarkoita sitä, että olisin kaivannut lukuapua sääntöjen lukemiseen, mutta hyvän asiakaspalvelunnimissä mielestäni asiakkasta voi palvella muullakin tavalla kuin kirjekuoren ojentamalla. Olen tottunut, että hostelleissa saa hyvää palvelua, koska yleensä vastaanotossa on rentoa ja hyväntuulista henkilökuntaa. Olen myös tottunut jokaisessa majoituspaikassa siihen, että lopuksi kysytään vielä että onko jotain kysyttävää. Näin ei kuitenkaan ollut, sillä jouduin itse kyselemään muun muassa tarjolla olevasta aamiaisesta. Olin lukenut tästä etukäteen varausta tehdessäni, mutta vastaanotto ei puhunut aamiaisesta mitään ennen kuin itse kysyin asiasta. Lisäksi vastaukseksi sain vain, että voin ostaa sen ravintolan puolelta. Tässä kaikki. Päätin olla kyselemättä enempää ja etsiä tiedot vaikka sitten myöhemmin itse hotellin verkkosivuilta. Eihän nyt asiakkaalle kannata informoida aamiaisen tarjollaoloaikaa, jos tämä vain kysyy mahdollisuudesta aamupalaan… eihän?

En tiedä onko Hullu Porossa aina noin huono palvelu vastaanotossa vai johtuiko tämä siitä, että majoituin hostellin puolella. Toivon, että ei. Olisin ajatellut, että myös hiihtokeskuksissa asiakaspalvelu olisi jollain tavalla ensisijaisen tärkeää…

DSCN1385-001

20151110_092951-001

Hostellissa yöpyvillä on käytössään tupakeittiö keittiövarustuksineen, mutta lisäksi majoittuvilla on mahdollisuus ostaa Hotellin aamiainen alennettuun hintaan. Runsas buffetaamiainen maksaa hostellin asiakkaille vain 10euroa. Itse päätin heti, että hyödynnän tämän ja päätökseen olin vain tyytyväinen. Aamiaista maksaessa tulee vain ilmoittaa että on hostellin asiakas ja näin aamiaisen saa alennettuun hintaan.

Kuten aikaisemminkin jo mainitsin, niin olin liikkeellä yksin ja vielä marraskuun alkupuolella ei Levillä ole alkanut lähes minkäänlaista talvisesonkia. Edeltävänä viikonloppuna oli ollut avajaiset, mutta huonon lumitilanteen vuoksi tuleva Levin maailman cup oli jouduttu perumaan. Luultavasti tämä oli yhtenä syynä sille, miksi hostellissakin majoittuvien määrä oli minimaalinen. Majoituin siis huoneistossa täysin yksin ja vain talon muissa huoneistoissa oli joitain kausityöntekijöitä. Käytössäni oli siis koko huoneisto. Tässä ei sinäänsä ollut mitään vikaa, mutta välillä  kyllä mietin että olisin yhtä hyvin voinut jakaa huoneen muiden kanssa. Vaikka naapurihuoneistoissa asuvien kausityöntekijöiden.

DSCN1368-001 DSCN1360-001

Huoneistoissa oli siis yleisten tilojen lisäksi kaksi makuuhuonetta, joissa molemmissa oli kaksi erillistä vuodetta. Omasta mielestäni oli hieman outoa, että näihin myydään ”makuusalipaikkoja”. Olen tottunut aina aikaisimmilla matkoillani ja hostelleissa majoittuessa, että makuusalissa on enemmän kuin kaksi sänkyä. Olin tällä kertaa huoneessa yksin, mutta pohdin kuinka outoa olisi ollut jakaa tuollainen pienikokoinen makuuhuone toisen täysin tuntemattoman kanssa. Aloin miettiä, että tuntuuko kaikista niistä tältä samalta, jotka vierastavat ylipäänsä dormissamajoittumista.

En ole koskaan ajatellut, että dormissa yöpymisessä olisi mitään ihmeellistä. Huoneessa on ollut parhaimmillaan toistakymmentä muuta, mutta siltikään en ole koskaan ajatellut että se olisi millään tavalla itselleni epämukavaa. Tällä kertaa aloin kuitenkin miettimään asiaa uudestaan, kun petipaikkani lisäksi huoneessa oli vain yksi vapaa sänky. Mielestäni olisi ollut jollain tavalla hyvinkin outoa, jos olisin jakanut pienen huoneen toisen kanssa. On ehkä hieman hassua, että tällaista miettii silloin kun huoneen jakaisi vain toisen kanssa, mutta ei sillon kun majoittuvia on toistakymmentää. Haluan ainakin ajatella, etten ole tämän asian kanssa yksin.

DSCN1379-001 DSCN1376-001

Hostelli oli hyvä vaihtoehto yksinmatkustavalle, mutta luultavasti samalla hinnalla voisi saada jo paljon enemmän, jos matkassa olisi esimerkiksi neljän hengen kaveriporukka tai perhe.

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anne | Metallia Matkassa perjantai, marraskuu 13, 2015 at 21:16

  Mielenkiintoinen postaus – Suomessa kun hostellimajoitus tuntuu olevan enemmän poikkeus kuin sääntö.

  Kahden hengen huoneen jakaminen tuntemattoman kanssa voisi tuntua myös mun mielestä vähän oudolta! Tosin en ole juuri dormeissakaan majoittunut, itseasiassa tänä vuonna vasta elämäni ensimmäistä kertaa, Japanissa. Olihan se kokemuksena erilainen, yleensä kun otetaan miehen kanssa 2h privahuone, mutta selvisin hengissä ja varmasti suosimme dormeja vielä jatkossakin 😀

  Kesällä majoituttiin Äkäslompolossa 7 Fells Hostellissa. Varsinaisia isoja dormeja ei sielläkään taida olla, vaan pienempiä jaettuja huoneita. Me tosin majoituttiin ”yksiössä” erillisessä rakennuksessa, kun oli koira mukana, joten se ei ollut ihan perinteinen hostellikokemus, mutta tykättiin silti ja vietettiin myös aikaa hostellin yleisissä tiloissa päärakennuksessa 🙂 Omistaja on reppureissaaja ja paljon kokemusta hostelleista omiltakin reissuilta, joten meistä se oli oikein onnistunut & aito hostelli! Kannattaa chekata, jos Ylläkselle meinaa mennä 🙂

  • Reply AnnKat lauantai, marraskuu 14, 2015 at 10:34

   Kiitti Anne tosta Ylläksen hostellivinkistä. Kuulostaa kyllä todella hyvältä ja täytyy ehdottomasti muistaa tuo, jos on menossa sinne suunnalle. Itsekin olen huomannut sen, että ne hostellinpitäjät ovat aivan huipputyyppejä kenellä on myös omakohtaista kokemusta reppureissaamisesta. Kerran Budapestissa majoituttiin sellaisen nuoren pariskunnan hostellissa (, jossa he asuivat myös itse). Oli aivan loistava kokemus. 🙂

 • Reply Maarit Johanna perjantai, marraskuu 13, 2015 at 22:25

  Mie en tiennytkään, että Levillä on hostelleja! Tai edes yksi. Aika surkeaa palvelua jos ei kerrota edes aamupalan ajankohtaa. Mie oon matkustanut sen verran monta kertaa junassa makuupaikalla yksin, että tuo kahden hengen hytti/huone on tullut kyllä tutuksi. Tosin junassa ei tarvi kuin nukkua ja aamulla heti poistua, joten tuollainen saattais päättyä awkwardiksi.

  • Reply AnnKat lauantai, marraskuu 14, 2015 at 10:38

   Mä en ole ikinä matkustanut junassa makuupaikassa ja näin en edes tullut ajatelleeksi, että siellähän tää pienen tilan jakaminen on ihan perus juttuja. Mutta kuten sanoit, niin siellä ei sitten usein teekkään muuta kuin nuku. 😀
   Itse mietin jo että kuinka outoa olisi, jos esimerkiksi risteilyllä hyttien jakamiset olisi ihan normi juttu. 😀

 • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, marraskuu 13, 2015 at 22:56

  Huonoa palvelua, mutta huone on kyllä kivan ja viihtyisän näköinen. Sopisi loistavasti kahdelle kaverukselle, mutta ehkä olisi hieman outoa jakaa huone vain yhden tuntemattoman kanssa. Hassua kyllä, mutta useampi henkilö samassa dormissa tekee fiiliksestä rennomman.

  Kun olin ensimmäistä kertaa dormissa, halusin mahdollisimman vähän ihmisiä samaan huoneeseen. Pian kuitenkin tajusin, että jos huoneen kerta jakaa muiden kanssa, ei ole mitään merkitystä kuinka monta samassa huoneessa on, joten vaihdoin nopeasti hostellin isoimpaan – ja halvimpaan – dormiin.

  • Reply AnnKat lauantai, marraskuu 14, 2015 at 10:42

   Itse olen huomannut tuon saman, että mitä enemmän porukkaa on samassa tilassa niin sitä rennompaa myös usein on. Joskus myös tuntuu, että suurimmissa dormeissa on omassa makuupaikassa myös enemmän rauhaa kuin niissä pienemmissä. Jos on kyse vaikka 4hlö huoneesta, niin kaikki on melko kiinni toisissaan. Jos taas huoneessa on toistakymmentä, niin oman tilan pystyy usein rajaamaan esim. verholla tai sermillä. 🙂

 • Reply KK lauantai, marraskuu 19, 2016 at 22:43

  Paljonko se yöpyminen maksaa Hostelli Hullu Porossa?

  • Reply AnnKat tiistai, marraskuu 22, 2016 at 14:41

   Tuolloin oli 30€/yö. 🙂

  Leave a Reply