Tarjouslennoilla Lappiin…

Mä olisin halunnut syksyllä Lappiin ihailemaan ruskaa, mutta kuitenkin onnistuin skippailemaan ajankohdan täysin. Oon muutenkin halunnut päästä Lappiin, koska en ole koskaan siellä sen enempää viettänyt aikaa. Mulle koko Pohjois-Suomi on omalla tavalla sellaista tuntematonta aluetta. Lappi on itselleni mielenkiintoinen alue Suomessa, niin vieras että samalla myös pirun mielenkiintoinen. Muutamat uudetvuodet oon viettänyt Levillä, mutta näidenkin käyntien yhteydessä näin oikeastaan vain ja ainoastaan Hullu Poro Areenan. Lähdettiin aina kavereiden kanssa pohjoiseen vain juhlimaan uuttavuotta ja sen mukaisesti liikkuminen mökin ja Areenan välillä oli ainoota mitä siellä harrastettiin.

DSC04068-001 LappiTour2009128-001

Varailin viime viikolla hieman hetken mielijohteesta lennot Kittilään. Norwegianilla oli 25€ tarjouslentoja Helsingistä ja päätin lähteä Leville ottamaan vähän omaa aikaa. (Tajusin muuten tätä kirjoittaessa, että voisin checkailla itseni jo lennolle…) Vietän alkuviikon Levillä ja tarkoituksena on tutustua alueeseen noiden muutaman päivän ajan. Mitään erikoisempia suunnitelmia en viitsi edes tehdä, sillä tämän Lappi-reissun ideana on päästä vähäksi aikaa eroon kaikesta näistä arjen jutuista.

Mulla lähtee aamulla kone kohti Kittilää ja vielä en ole jaksanut aloittaa edes pakkaamista. Oikeastaan en edes tiedä, että mitä pakkaisin mukaan. Mikään talviurheiluloma näistä seuraavista päivistä ei kyllä ole edes tulossakaan. Ei Levillä kai ole vielä kauheasti saatu luntakaan, kun Levin maailmancup:kin jouduttiin perumaan huonon lumitilanteen takia. Onneksi tämä ei haittaa mua yhtään. Toivon kuitenkin, että saisin tulevien päivien aikana jonkunlaisen Lappi-innostuksen aikaan ja halu palata myöhemmin talvella uudelleen valkoiseen Lappiin lisääntyisi. Toivotaan toivotaan…

537244_10151328840153610_2096512975_n 293510_10151328838758610_2091928670_n

Vaikka tarkoituksena ei olekkaan tehdä oikeastaan minkäänlaista aikataulua seuraaville päiville, niin kuulisin mielelläni matkailuvinkkejä Leville. Osaako joku suositella jotain hyviä ravintoloita? Entä kannattaako talvikävelyreiteille lähteä?

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, marraskuu 8, 2015 at 17:59

  Mahtavaa, äkkilähtö Lappiin! Itse tykkään, että Levi on turistirysä, ja lähtisinkin ehdottomasti Ylläksen tai Pallaksen kansallispuistoja koluamaan. Niissä voi tehdä vaikka kivoja päiväretkiä ja maisemat on huikeat verrattuna Leviin. Toki sielläkin voi seikkailla, mutta se keskusta on selkeästi vain turisteille rakennettu mesta. Jos sulla on aikaa, suuntaa Pallakselle, se on minun ehdoton lemppari 🙂

  • Reply AnnKat sunnuntai, marraskuu 8, 2015 at 20:27

   Kiitti kommentista ja vinkeistä. Olisi pitänyt varmaan käydä lukemassa sun blogia enemmänkin, kun lentoja varailin. Sulta olisi varmaan saanut ykkösvinkit Lappiin… 🙂
   Luulen, että tällä kertaa tutustun vain Leviin ja ehkä sitten joskus myöhemmin muualle. Ehkä toi Levi on mulle tällaisena ”ensikertalaisena” tarpeeksi. 🙂

  Leave a Reply