Teemamatkailu…

Jos niitä perhelomia lomakohteisiin ei lasketa, niin oma matkusteluni on oikeastaan alkanut lukioikäisenä, kun tajusin että niillä kesätyörahoilla pääsee yllättävänkin helposti ulkomaille. Ensimmäinen matka ilman vanhempia tuntui super makeelta ja juuri kahdeksantoista vuotta täyttäneenä yksin lähteminen vieraaseen kaupunkiin tuntui myös vähän hullulta. Uudet ja vieraat jutut on kyllä aina jännittäviä, mutta silti super jees…

IMG_1030-1

Mun mielestä on nykyään kiva seurailla ja lukea erilaisten matkailijoiden matkoista, haaveista ja niistä syistä miksi niitä matkoja tekee. Jotenkin matkustustyylejä ja matkailijoita on niin paljon erilaisia, vaikka välillä tuntuu että moni tekee suoran linjanvedon kahdelle eri ryhmälle. Valmismatkailijat ja omatoimimatkailijat. Näinhän se oikeastaan meneekin, mutta mun mielestä on kuitenkin kaikkein kiinnostavinta mitä sinne sisältöön sitten oikeasti kuuluu.

Positiivista omasta mielestä on se, että kaikenlaiset teemamatkat on yleistynyt jo ihan matkanjärjestäjienkin tarjonnassa. Tuntuu, että sitä tarjontaa tulee kokoajan lisää. Ja hyvä niin. On tarjolla kulttuuri- ja erilaisia konserttimatkoja, harraste- ja urheilumatkoja, elämysmatkoja… vaikka ja mitä. Mun mielestä on hienoa, että tällaista tarjontaa nykyään on, sillä kynnys lähtemiselle madaltuu, kun ei täydy nähdä itse sitä kaikkea vaivaa.

IMG_6341-1

Itse pohdin joskus, että olisi makeeta lähteä Elmun järjestämille kesän festarireissuille Eurooppaan, sillä tunnelma noissa porukoissa on varmaan aivan mieletön. Vielä mainitsemani reissut on jäänyt toteuttamatta, mutta edelleen pidän sitä ihan toteuttamisen arvoisena visiona ja ehkä myös jonkunlaisena matkahaaveena.

Mä olen tehnyt aika paljon reissuja sen kautta, että oon lähtenyt jonkun keikan tai konsertin takia ulkomaille. Välillä on kierretty Saksassa toista viikoa ympäri saman kiertueen mukana tai sitten Euroopan halki. Itse rakastan sitä, että itselle tärkeitä asioita voi yhdistää niin helposti. Joku voi pohtia, että kuka oikeasti haluaa lähteä kiertueelle viikoiksi, mutta mä voin kertoa että ne viikot on usein ollut itselle niitä parhaita ja ollaan jopa puhuttu kavereiden kanssa, että meillä on vähän ikävä sellaista ”kunnon kiertuetta”. Kai tässäkin jollain tavalla kiteytyy hyvin se, että erilaisia matkailijoita on vähintään yhtä monta kuin niitä matkojakin. Toinen tykkää maata viikko toisensa jälkee hiekkarannoilla, toinen tykkää laahustaa väsyneenä kaupungin katuja ja juhlia yöt…

Mä olen käynyt muutamissa eri valtioissa tasan sen takia, että oon musiikin takia kulkeutunut sinne. Tällaisena esimerkkinä on Romania. Olin muutama vuosi sitten Cluj Napocassa, mutta muuten Romaniaa en ole nähnyt sen enempää. Maa kyllä nykyään kiinnostaa valtavasti ja ehkä tässä tulevaisuudessa tulee käytyä katsomassa vähintään se draculan linna.

backpack-travel1-1 IMG_1627-1

Mun mielestä kaikenlainen teemamatkailu on aivan super jees. Voisin koska tahansa lähteä Lontooseen katselemaan musikaaleja tai Wieniin hämmästelemään oopperaa. New Yorkiin haluaisin päästä seuraamaan baseballia, Barcelonaan ihmettelemään jalkapalloa ja Torontoon kannustamaan jääkiekkoa.

Onko muut matkustanut minkään vastaavan teeman mukana? Mitä mieltä muuten olet jatkuvasti lisääntyneistä teemamatkoista?

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

51 Comments

 • Reply Noora keskiviikko, syyskuu 30, 2015 at 22:54

  Hauskaa törmätä keikkojen perässä reissaaviin ihmisiin! Mä oon käynyt reilussa kymmenessä maassa keikkojen tai festarien perässä, omatoimireissuja kaikki. Esimerkiksi molemmat tähänastiset Jenkki-reissuni ovat pohjautuneet tälle teemalle. Latviassakin olen käynyt toistaiseksi pelkästään keikan takia. Monessa maassa olen kyllä käynyt keikkareissua ennen tai sen jälkeen muutenkin. Jääkiekonkin takia olen yhden ulkomaanreissun tehnyt ja maaliskuussa saman lajin perässä oon lähdössä Kanadaan. Mutta on hauskaa kartuttaa tällä keinoin nähtyjen maiden ja kaupunkien listaa. Ainakin kaupunkien joukossa on monta sellaista, joihin en välttämättä olisi päätynyt ilman kyseistä motivaattoria. Oon suunnitellut jossain vaiheessa kirjoittelevani postausta aiheesta. Ehkä pitäisikin ottaa se nyt työn alle, kun sain ton Islannin käsiteltyä pois alta : )

  • Reply AnnKat torstai, lokakuu 1, 2015 at 10:16

   Kiitti kommentista. Kannatan ehdottomasti sitä, että kirjoitat aiheesta postauksen. Täällä jo yksi ilmoittautuu sitä odottelevansa. 🙂

 • Reply Stacy sunnuntai, lokakuu 4, 2015 at 22:28

  Mun matkailuni teema ovat olleet linnut ja luonto yleisestikin ja teemamatkalla on ollut sikäli helppo olla, että niitä sitä kautta tulee myös nähtyä. Itse joutuisi muuten lukemaan mammuttikirjan läpi vähintään tai opettelemaan sen ulkoa. No, kyllä sitä mammuttikirjaa tuli luettua moneen kertaan, vajaa pari tuhatta lajia opeteltavana ulkoa. Eihän niitä kuitenkaan tosi tilanteessa muista.

  • Reply AnnKat sunnuntai, lokakuu 4, 2015 at 23:03

   Kiitti kommentista. 🙂
   Varmasti todella siistiä päästä bongailemaan itselle uusia lajeja uusiin paikkoihin…

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams maanantai, lokakuu 5, 2015 at 00:05

  Voisin lähteä teemamatkailemaan ruoan perässä aika moneenkin maailmankolkkaan – ekana tulee tietysti mieleen Japani ja Italia, ja Turkkiin voisin mennä vaikka ainoastaan tekemään börek-vertailua! Myös joku kulttuuriin ja historiaan liittyvä teemamatka voisi olla kiinnostava, esimerkkinä vaikka joku Buddhan jalanjäljillä -kierros, tai ihan vaan pyhiinvaellus, niin kuin Camino de Santiago jota kävelin viime vuonna. Lisäksi mua kiinnostaisi ihan hirveästi mennä käymään siellä Into the Wild -hepun hylätyllä bussilla Alaskassa, kai senkin voi teemamatkailuksi tai joissakin tapauksissa jopa pyhiinvaellukseksi laskea, kun sen tyypin elämä on inspiroinut niin monia lähtemään reissuille. 🙂

  • Reply AnnKat maanantai, lokakuu 5, 2015 at 19:23

   Noi kaikki mainitsemasi kuulostaa kyllä hyviltä vaihtoehdoilta ja voisin oikeastaan itsekin lähteä samojen syiden perässä reissuille. 🙂

 • Reply Anna Koskela maanantai, lokakuu 5, 2015 at 10:02

  Teemamatka, jos sen on virittänyt joku matkatoimistao, ei oikein nappaa.

  Teemamatka, jos se taas tulee omasta kiinnostuksen kohteesta, historiasta, ruusta, juomasta, konsertista jne. niin kyllä. Niitä teemme paljon, ja ylihuomenna taas yhdelle sellaiselle, Saksa, teemana Rhein ja sen alueen viinit.

  • Reply AnnKat maanantai, lokakuu 5, 2015 at 19:25

   Tuleva matkanne kuulostaa kivalta. Jään odottelemaan postauksia aiheesta ja pohtimaan jos itsekin lähtisi joskus samojen teemojen kautta reissuun. 🙂

 • Reply Maarit maanantai, lokakuu 5, 2015 at 20:06

  Teemamatkat on musta tosi hyvä juttu! Itse olen lähinnä omatoimimatkoja tehnyt viimevuosina, eli kaikki ohjelma on ollut mahdollista suunnitella omien toiveiden ja budjetin mukaan. Voisin hyvin lähteä sopivalle teemamatkalle ja etenkin sellaisille, jotka eivät halua itse nähdä vaivaa suunnittelemiseen, sopii varmasti kuin nappi silmään tuollaiset valmiiksi rakennetut kokonaisuudet. 🙂

  • Reply AnnKat tiistai, lokakuu 6, 2015 at 16:13

   Itse näen ainakin jutun ennen kaikkea mahdollisuutena niille, jotka eivät halua suunnitella kaikkea itse. 🙂

 • Reply miraorvokki tiistai, lokakuu 6, 2015 at 12:04

  Kuten varmaan olet huomannut, olen sellainen oman elämäni viinimatkailija. 😉 Eli siinä teemaa. Paikallisia viinejä on aina tuotava myös tuliaisena, niin voi palata hetkeen. Mielenkiintoista olisi osallistua jollekin matkatoimiston matkalle, joillekin viinitiloille ja -tarhoille. Näkisi vähän kuinka niitä on järjestetty.

  • Reply AnnKat tiistai, lokakuu 6, 2015 at 16:15

   Sun viinimatkailun kyllä muistinkin. Itsekin oon tässä miettinyt, että pitäisiköhän kesällä lähteä teeman mukana jonnekin päin Eurooppaa ja viinitiloille. 🙂
   Voisi olla mielenkiintoista ja ainakin erilaista… Seuraakin saisi tollaiselle matkalle varmaan tosi helposti.
   Toi oli myös hyvä pointti, että lähtisi ”itselle tutulle” valmiille matkalle ihan vain uteliaisuudesta katsomaan miten siellä hommat toimii.. 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, lokakuu 6, 2015 at 15:45

  Tuo on niin totta, että matkailijat usein laitetaan (ja laittaa itsensä) kahteen tiukkaan kategoriaan; omatoimimatkailijat ja valmismatkailijat. Ja nämä omatoimimatkailijat tuovat joka välissä esille sen, että eivät varmasti koskaan matkusta matkanjärjestäjän matkalla. Rajanveto on naurettava, aivan kuin ei voisi olla kumpaakin, ja aivan kuin toinen olisi toista huonompi tapa matkustaa. Okei, meni kommentti hieman aiheen vierestä 😀 Mutta haluaisin vastata sun kysymykseen että matkustan viinin perässä, mutta se ei taida olla aivan totta: jos matkustan jonnekin ja juon siellä viiniä, ei taida vielä olla teemamatkailua? 😛

  • Reply AnnKat tiistai, lokakuu 6, 2015 at 16:20

   Voin allekirjoittaa jokaisen kirjoittamasi sanan tosta kahtiajaosta. Usein ihmisten on vaikea ymmärtää sitä, että jokainen haluaa omilta matkoilta itselle tärkeitä juttuja. Jos tän muistaa, niin sitten voikin miettiä onko sitä ”oikeaa tapaa” matkustaa… Hhaha, taidan tuon sun määritelmän mukaan harrastan myös sitten tätä ”viinimatkailua” 😀

 • Reply Annika | Travelloverblogi tiistai, lokakuu 6, 2015 at 19:07

  Minun teemani taitaa olla vain se, että (melkein) kaikki on niin niin kamalan mielenkiintoista, että haluaisin käydä joka paikassa. Yhden artistin konserttein vuoksi olen muutaman kerran pakannut kamat ja lähtenyt Italiaan. Jonkinlaisia teemamatkoja kai nekin. Paketti/omatoimi-keskusteluun en lähde, koska minusta ne ovat vain kaksi erilaista tapaa matkustaa ja eivät välttämättä sovi kaikille. Siksi onkin ihan parasta, että jokainen voi valita itselleen sopivan!

  • Reply AnnKat keskiviikko, lokakuu 7, 2015 at 23:02

   Pystyn myös itse allekirjoittamaan tuon ” kaikki on niin niin kamalan mielenkiintoista, että haluaisin käydä joka paikassa.” 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, lokakuu 8, 2015 at 18:02

  Teemoja voi olla niin erilaisia.Maabongareina olemme viime vuosina tulleet käyneeksi monessa entisessä Neuvostotasavallassa, joten sitäkin voisi ehkä teemaksi kutsua.
  Kotimaassa voimme matkustaa taidenäyttelyn, teatterin tai elokuvafestarin perässä, mutta ulkomaille ei ole niin ”suppealla” teemalla lähdetty. Ei kun olemme, kerran yhteen konserttiin Lontoossa, mutta siihen olikin sitten jo henkilökohtainen syy.

  • Reply AnnKat torstai, lokakuu 8, 2015 at 21:25

   Maabongailu on omasta mielestä jo sinäällään kiinnostavaa… Itseäkin kiinnostaisi kovasti nuo entiset Neuvostotasavallan alueet.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net perjantai, lokakuu 9, 2015 at 05:29

  Rajaveto on ihan täysin turhaa. Me sekoittelemme makatyylejä tarpeen ja halun mukaan. Joskus tekee mieli seikkailla, joskus tekee mieli helppoutta.

  Ja tota turneesta… kannattaa vähän varoa mitä toivoo, sillä se voi käydä toteenkin. 🙂

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:11

   Matkatyylien sekoittelu kuulostaa kyllä hyvältä. Ainakin itselle sopivalle. 🙂

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin perjantai, lokakuu 9, 2015 at 11:31

  Miksi ei teemamatkallekin! Belgiassa asuessa tuli ex:n kanssa reissattua jalkapallon perässä. Käytiin ainakin Englannissa, Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa katsomassa pääsarjojen pelit ja olihan ne huikeita kokemuksia. Jalkapallo ei kuitenkin ihan niin paljon kiinnosta, että olisin koskaan Suomessa raahautunut Veikkausliigan peliin 🙂

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:15

   Itsellä vähän sama ettei penkkiurheilu niinkään kiinnosta ja sen takia jää otteluissakin käynti. Tosin noita isoja ”kunnon pelejä” pidän kyllä jo itsessään kokemuksina, joten niitä olisi joskus kiva käydä katsomassa. 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, lokakuu 9, 2015 at 14:56

  Joku teemamatka olisi kyllä hauska toteuttaa joskus 🙂 Olisi kiva mennä vaikka kattoon jotain peliä tai musikaalia tms! Myös baletissa olis kiva joskus käydä, ihan vaan katsomassa millaista se oikeasti on!

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:17

   Omasta mielestä noiden yhdistäminen omiin ihan perus matkoihin on myös kivaa, kun tulee tehtyä jotain mitä tavallisesti kotisuomessa ei tee. 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita perjantai, lokakuu 9, 2015 at 19:06

  Itse olen matkustanut lähes aina valmismatkoilla ja huomannut kyllä yleisesti sen rajanvedon omatoimimatkailun ja valmismatkailun välillä. Erilaiset teemat näissä valmismatkoissa on alkanut kiinnostaa entistä enemmän. Blogissa tarinaa mm. vaellusmatkasta, jolla olin kesäkuussa.
  Halpoja lentoja tulee katseltua enenevässä määrin joten ehkä…ehkä minustakin vielä voi kuoriutua kunnon omatoimimatkailija! Mene ja tiedä! 🙂
  Rajanveto on kuitenkin minusta ihan turhaa, kukin tyylillään ja sillä hetkellä itselleen sopivammalla tavalla matkustaa, eikö se ole pääasia että on mukavaa!

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:21

   Vaellusmatka kuulostaa kiinnostavalta. Pari vuotta sitten juteltiinkin matkamessuilla yhden vaellusmatkoja tarjonneen kanssa ja kuulosti aika hyvältää, kun niitäkin matkoja on räätälöity paljon eri tasoisille osallistujille. 🙂

 • Reply Elämää ja Matkoja perjantai, lokakuu 9, 2015 at 20:56

  Teemme sekä omatoimimatkoja että valmismatkoja, silloin kun ne ovat kokonaisuutena toimivampi ratkaisu. Joihinkin kohteisiin ei esim. pääse suoralla lennolla muuta kuin valmismatkalla. Kohteessa matkaamme kuitenkin aina omatoimisesti ja siksi ryhmän mukana kulkeminen ja aikatauluun & ennalta määrättyyn reittiin sidottu teemamatka ei ole oma juttu.
  Matkojemme teema muotoutuu matkakohteen mukaan; se voi olla puhtaasti perheen elämysloma tai sitten ruoka- ja viinimatka, kulttuurimatka, luontomatka tms.
  On kuitenkin hyvä, että valmiita teemamatkoja järjestetään enenevässä määrin, sillä ne mahdollistavat kokemattomammillekin matkaajille uudenlaiset elämykset.

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:23

   Itsekin ajattelen juuri niin, että valmiilla teemamatkoilla kokemattomammankin matkailijan on helppo saada uusia elämyksiä. Voisin ajatella, että itsekin löytäisin jotain uutta jonkin teeman kautta, mikä muuten olisi ehkä itselle hieman vieraampaa. 🙂

 • Reply Maarit Johanna perjantai, lokakuu 9, 2015 at 22:28

  Vaellusmatkat, ruokamatkat, opintomatkat… Mitä näitä nyt on. Teemamatkailu on kyllä mukavaa, mutta en ehkä tekis liian tiukkaa teemaa reissulle. Paitsi ruokateema nyt kelpais aina. Varsinkin Italiassa 🙂

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:25

   Noita teidän Lapin vaelluksia seuranneena en osaa muuta kuin ihailla niitä. Itse olen tollaiseen kaikkeen sen verran kädetön, että tarvitsisin varmaankin vaellusmatkalle valmiin matkan ja järjestäjän.. xD

 • Reply Heidi Stillman lauantai, lokakuu 10, 2015 at 08:09

  Mulla on monia ystäviä, jotka vallan tekevät noita teemamatkoja salsatanssin ympärillä. Itsekin tanssin salsaa ja muita lattareita ja monesti on ollut tarkoituksena lähteä saamaan vähän lisäoppia Kuubaan. En tiedä onko ollut saamattomuutta vai mitä, mutta ei ole vielä tullut lähdettyä. Niitäkin vaihtoehtoehtoja olisi lukuisia, minne sen teeman ympärillä voisi mennä. Ehkäpä minäkin vielä jonain päivänä otan ja lähden. Sukellusreissut ympäri maailmaa olisi myös itselleni mieluisa teemavaihtoehto 🙂

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:35

   Tanssin perässä lähteminen on varmaan mieletöntä kun sitä itse harrastaa.. 🙂

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti lauantai, lokakuu 10, 2015 at 11:26

  En ole koskaan ollut varsinaisella teemamatkalla, mutta jos sopiva sellainen tulisi vastaan, voisin kyllä harkita. Etenkin ruoka- ja viiniteemat kiinnostavat muakin. Toisaalta mäkin olen ihan valtavan kiinnostunut aika lailla kaikista jutuista itse kohteissa, joten liian tiukkaa rajausta vierastaisin. Kerran olen matkustanut ulkomaille tietyn konsertin vuoksi ja urheilutapahtumissa käydään kohteissa usein.

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:36

   Itseäkin on alkanut kiinnostaa viiniteema. En tiedä johtuuko se siitä, että siitä on päässyt lukemaan viime aikoina kian paljon vai mistä. 🙂

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi lauantai, lokakuu 10, 2015 at 15:54

  Itsellä se toistuva teema on ruoka. Mikä kyllä takaa sen, että kohteesta riippumatta niitä elämyksiä on aina tiedossa 🙂

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:43

   Kuulostaa hyvältä.. Elämyksiä tosiaan on varmasti aina tiedossa kohteesta riippumatta. 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon lauantai, lokakuu 10, 2015 at 19:04

  Kyllä lähtisin teemamatkalle esimerkiksi ruuan tai viinin perässä! Musiikin perässä haluaisin myös matkustaa entistä enemmän. 🙂

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:45

   Itseäkin on alkanut kaiken lukeman jälkeen kiinnostaa viinimatkailu. Matkat viinitiloille voivat olla mahtavia. 🙂

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi lauantai, lokakuu 10, 2015 at 21:43

  Mä en ole juurikaan teemamatkaillut, mutta erilaiset ruoka- ja viinireissut kyllä olisivat mulle tosi jees. Musiikin perässä en jaksaisi matkustaa, mutta mä en olekaan koskaan ollut missään festareilla tai muutenkaan innokas livemusiikin kuuntelija. Musta on kyllä aika hauska aina seurata sitten niiden tyyppien juttuja, jotka tuollaisia juttuja tekee, ehkä just siks koska ne on niin erilaisia siihen nähden mistä itse tykkää. 🙂

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:47

   Ton voi kyllä allekirjoittaa, että on mielenkiintoista lukea sellaisista matkoista ja jutuista, jotka on todella kaukana omista mieltymyksistä ja tavoista. Tää on tullut huomattua aika hyvin viime aikoina… 🙂

 • Reply Kohteena maailma lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:09

  Mikä on teemamatkailua, niin tietysti on hyvä kysymys. Itse olen kuitenkin käynyt erilaisissa urheilutapahtumissa maailmalla penkkiurheilijana ja sitten ollaan kavereiden kanssa käyty pelaamassa salibandya kesäisin eri turnauksissa Euroopassa. Golf ja laskettelureissuja on tehty myös useita eli tavallaan niissäkin oma teema on, jonka mukaan reissut rakentuvat. Jalkapallon MM-kisoissa olen käynyt kolme kertaa, ja tulevaisuudessa varmasti vielä uudestaan – niissä kiehtoo eniten se stadioneiden ja fanialueiden tunnelma, kisat kokonaisuudessaan näkee paremmin kotisohvalta.

  Nyt on viritelty Olut-reissua Belgiaan eli se jos mikä on kunnon teema 🙂

  • Reply AnnKat lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:49

   Itsekin haluaisin juuri noiden tunnelmien takia katsomaan niitä otteluita. Ja tietenkin myös kokemuksen takia. 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, lokakuu 10, 2015 at 23:47

  Samaa mieltä! Olen itse reissannut ja reissaan edelleen esimerkiksi festareiden ja konserttien perässä ympäri maailman. Ja eipä se fudiskaan nyt huonoa ollut Barcassa 😉

 • Reply Heidi sunnuntai, lokakuu 11, 2015 at 01:23

  En ole koskaan käynyt millään matkatoimiston valmiiksi suunnittelemalla teemamatkalla, mutta juu, jos kiinnostava (hyvään hintaan) tulisi vastaan, niin miksei. Tänään olen juuri suunnitellut itse itselleni viinimatkaa ensi viikonlopuksi Riojan viinialueelle. Toki olisi helppoa, jos joku olisi tehnyt suunnitelmat minun puolestani, mutta ei suunnittelukaan niin ikävää ole – hyvän viinilasillisen äärellä :).

  • Reply AnnKat sunnuntai, lokakuu 11, 2015 at 23:42

   Kuulostaa kivalta… Itseäkin on alkanut kiinnostaa viinimatkat. Täytyy tutustua noihin kaikkiin sopiviin alueisiin paremmin. 🙂

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, lokakuu 11, 2015 at 14:59

  Näin matkailualan ammattilaisen silmin on kiva seurata matkailun eri trendejä ja teemamatkat ovat kyllä nostaneet päätään – mikä on ainakin omasta mielestä loistava juttu! 🙂 Oma matkailuni ei ole niin kovin tarkoin teemoitettua, mutta esim. joogamatkalle lähtisin mielelläni 🙂

  • Reply AnnKat sunnuntai, lokakuu 11, 2015 at 23:43

   Itsekin olen seuraillut tota ja tuntuu, että erilainen tarjonta kasvaa kovaa vauhtia… 🙂

 • Reply Liza in London sunnuntai, lokakuu 11, 2015 at 21:04

  Mä olin juuri tänä kesänä tietynlaisella teemamatkalla, ekumeenisella ilmastopyhiinvaelluksella Virossa 🙂 Reissu oli aivan ihana ja ikimuistoinen, tavattiin paljon kivoja ihmisiä ja opin paljon uutta, eli lähtisin milloin tahansa uudelleen! Tulikin mieleen, että pitäisi varmaan kirjoittaa siitä oma postauksensa. 🙂

  • Reply AnnKat sunnuntai, lokakuu 11, 2015 at 23:44

   KIrjoita ilmeessä ja laita linkkiä kun saat postauksen ulos. Täällä ilmoittautuu yksi kiinnostunut lukija. 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, lokakuu 13, 2015 at 15:24

  Mä olen aika vähän matkustanut teemamatkoilla, mutta maailmanperintökohteet ja kansallispuistot kulkee mulla aina teemana mukana. Niitä tulee itse suunnitelluilla matkoilla ensimmäisenä tsekattua, että olisko jotain, minne pääsisi…

  • Reply AnnKat tiistai, lokakuu 13, 2015 at 22:19

   Kansallispuistot teemana sopisi kyllä mullekin. Itsekin vierailen niissä mielelläni. 🙂

  Leave a Reply