Aurinkoinen sunnuntai Suomenlinnassa

Koko kesän suunnittelin, että kävisin Suomenlinnassa, mutta syyskuun alussa tajusin etten ollut kuitenkaan totetuttanut tätä suunnitelmaa. Kai jälleen kerran voi syyttää kehnoa kesää säiden puolesta ja sitä, että kesä meni ohi täysin huomaamatta. Syitähän riittää kun niitä vain jaksaa keksiä.

Kun kesä syyskuun alun jälkeen oikeastaan loppui, alkoi samantie syksyn ikävemmät säät, eli harmaus ja sateet. Olin alkuvuodesta suunnitellut syksyksi ruskamatkaa pohjoiseen, mutta syksyn saapuessa tajusin että se oli vielä ajatustasolla ja näin siirtyi jälleen vuodella. Tuntuu, että koko syksyn väriloistokin menee vauhdilla ohi, kun heti alkoivat nuo syyssateet. Pitää olla nopea, jotta ehtii edes hieman nauttia tästä eteläänkin saapuneesta ruskasta.

DSCN0567-001 DSCN0584-001 DSCN0589-001

Mulla oli edeltävänä sunnuntaina vapaapäivä ja aluksi pohdin jaksanko tehdä yhtään mitään lauantaisen 14tuntisen työvuoron jälkeen. Sunnuntai oli kuitenkin niin ihanan aurinkoinen ja tuntui että kesä olisi saapunut edes hetkeksi takasin, joten päätin lähteä viettämään vapaapäivää Suomenlinnaan.

Suomenlinnassa oli viime viikonloppuna meneillään Väkevä Viapori -kaupunginosatapahtuma, mikä kokosi viikonlopuksi erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä ympäri Suomenlinnaa. Sunnuntain sää oli aivan mieletön ja sen oli huomannut moni muukin, sillä Suomenlinnan lautat taisivat olla koko päivän hyvinkin täysiä.

DSCN0611-001 DSCN0617-001 DSCN0618-001

Mun mielestä on välillä melko käsittämätöntä kun ajan voi saada kulumaan todella huomaamatta, kun kulkee vain ajatuksissaan. Mun kävely ympäri Suomenlinnaa oli aika päämäärätöntä, sillä niissä maisemissa suunnallakaan ei ole niin väliä. Aurinkoisessa säässä saari näytti ehkä upeammalta kuin mitä olin sen muistanut edes olevan.

Upeassa kesäisessä säässä tuli sellainen kesäkaipuu ja alkoi odottamaan jo seuraavaa tulevaa kesää, vaikka siihen on kyllä vielä aivan liikaa aikaa odotettavaksi. Tuli jotenkin sellainen fiilis, että Suomenlinnassa vain kuuluu kuluttaa aurinkoinen kesäpäivä hyvässä seurassa ilman sen suurempia suunnitelmia. Paikka jollain tavalla kutsuu siihen.

DSCN0664-001 DSCN0661-001 DSCN0657-001 DSCN0667-002

DSCN0670-001 20150920_155448-001

Suunnitelmia on kiva tehdä tulevaisuudelle, mutten tiedä onko tässä mitään järkeä, että niitä ihan näin ajoissa tekee. Ehkä vuosi on kuitenkin liikaa pienille jutuille. 😀

Kuljeskellessa Suomenlinnan kauniissa maisemissa, mulla tuli jostain syystä mieleen ensimmäisiä kertoja, kun siellä olen käynyt. Alakoulun luokkaretki. Luokkaretki, jota yksikään ikätovereistani minut mukaan lukien ei voinut käsittää. Miksi opettaja halusi meidän menevän yhtä tylsään paikkaan? Onneksi sentään tällöin pääsi iltapäivällä Lintsille, mikä kompensoi edes vähän tätä kaikkea kokemaamme vääryyttä.

DSCN0653-001 DSCN0651-001 DSCN0648-001

Loppupeleissä tällöin, 15vuotta sitten, paikan päällä oli kavereiden kanssa ihan kivaa. Muistan kuinka olimme innoissamme kaikista niistä maanalaisista tunneleistä ja reiteistä. Hetken aikaa unohdimme velvollisuutemme olla cooleja ja ”vanhoja”, ja saatoimme kikatella, kiljua ja juosta toisia karkuun maan alla välillä toisia pelästyttäen. Kun näin niitä avonaisia ovia, tuli kirkkaasti mieleen se keväinen luokkaretkipäivä. Tuntui, ettei siitä olisi edes niin paljoa aikaa vaikka todellisuus onkin toinen.

DSCN0639-001 DSCN0641-001 DSCN0631-001 DSCN0637-001

Loppupeleissä en ehtinyt edes kiertää Suomenlinnassa erityisen suurta aluetta, sillä tuntui että aika liikkui tuplateholla. Päätin, että palaan vielä myöhemmin syksyllä tai talven aikana sinne uudelleen. Tapahtuuko Suomenlinnassa muuten mitään erikoista esimerkiksi joulunaikaan?

Ennen lauttaan astumista pysähdyin vielä Cafe Vanillen terasille kahville ja vohvelille. Mainonnan uhriksi on helppo heittäytyä, kun kävellessä vastaan tulee söpö kahvila sekä vielä söpömpi mainos. 😀

DSCN0700-001

DSCN0706-001 20150920_162443-001

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi tiistai, syyskuu 29, 2015 at 13:38

    Ihania kuvia <3 nimim. tajusin juuri, etten itsekään tuonne koko kesän aikana kerennyt… 🙁

    • Reply AnnKat keskiviikko, syyskuu 30, 2015 at 11:39

      Kiitos. Kiva kuulla että jollain muullakin on jäänyt kesänsuunnitelmia totetuttamatta. Onneksi en ollut ainoa. 😀

    Leave a Reply