Viikonlopuksi suunnitelmia…

Kävin reilu kuukausi sitten Tukholmassa ja siellä ollessani pohdin miksi tuolla naapurimaan pääkaupungissa tulee käytyä niin harvoin. Vaikka matka sinne onkin suhteellisen lyhyt ja matkustuskeinoja on useampia, jollain tavalla kaupunki on monellakin tapaa vieras. Tukholmassa kulkiessa tajusin kuinka paljon olisi ollut paikkoja ja alueita, jonne olisin halunnut lähteä. Päiväristeilyissä on hyvät puolensa, mutta maissaoloaika on loppupeleissä kuitenkin niin lyhyt, että matkaan täytyy lähteä melko tarkoin suunnitelmin.

tukholma

Päätin viime reissullani, että Tukholmaan palaan vielä kuluvan vuoden aikana uudelleen. En olisi ehkä ihan osannut kuvitella, että näinkin pian mutta nyt ollaan siinä tilanteessa että matkaliput ja majoitukset on varattuina. Kun palasin Tukholmasta sain kuulla, että syksyisin Skansenilla järjestetään yhtenä viikonloppuna syysmarkkinat, jotka olisivat vierailunarvoinen paikka.

Tutustuin Skansenin syysmarkkinoihin ja kirosin parin kertaa niiden ajankohtaa. Syyskuulle oli muitakin jo tehtyjä suunnitelmia ja en millään voinut pyytää jokaista kuukauden viikonloppua töistä vapaaksi. Ehdin jo innostua markkinoista, mutta samalla myös hautasin matkahaaveita toteutumisen suhteen. Kun puolestaan saimme syyskuun työvuorolistan, palautin mieleeni mikä se viikonloppu taas olikaan jolloin olisi pitänyt suunnata Tukholmaan ja Skansenille… Mikä tuuri, kalenterissani komeili näille päiville useapia vapaapäiviä. Eikun matkanvaraukseen ja innolla odottamaan tulevaa reissua.

46144_10151328991098610_1494757804_n

734342_10151328968043610_873050885_n

En ole oikeastaan millään tavalla syksyihmisiä, mutta jotenkin kaiken tekemisen ja näkemisen jälkeen alan ehkä sittenkin pitää tästä vuodenajasta edes hieman enemmän…

Onko joku käynyt aiempina vuosina Skansenin syysmarkkinoilla? Kuulisin ja lukisin niistä mielelläni lisää ennen omaa matkaani…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply