Bali (part. 2)

Ensimmäinen ilta Balilla meni todella nopeasti pelkästään jutellessa kaverin kanssa jota ei oltu nähty muutamaan kuukauteen. Tietenkin oltiin vaihdettu tasaisesti kuulumisia netin välityksellä, mutta ensimmäinen ilta meni kyllä monella tapaa vain sellaiseen ”tyttöjuoruiluun”. Nukkumaankin mentiin suht ajoissa, jotta saisi edes jonkunlaisen päivärytmin paikalliseen aikaan. Oon muuten onnekas siinä, etten ole eläissäni kärsinyt sen pahemmista aikaerorasituksista. En ole joutunut kärsimään edes niitä ensimmäisiä päiviä. En tiedä millaisina lumelääkkeinä nuo omat melatoniinit toimivat, mutta samapa se kunhan vain toimii. :DD

Oltiin matkassa neljän hengen kaveriporukassa ja yhtä majoitusta lukuunottamatta meillä oli aina 4hlö huoneet/huoneistot. En muista yhtään, että mikä meidän ensimmäisen majoituksen nimi sitten oli. Yritin äsken kaivaa tietoa esille, mutta tuloksetta. Harmi sinäänsä, sillä mun mielestä toi oli ihan ok bungalow neljälle. Ainoita miinuksia oli huoneeseen vuotava ilmastointilaite, kymmenen minuutin välein palaneet sulakkeet ja yhtenä yönä vieraana ollut torakka. Jos kuitenkin nuo muutama asia unohdetaan, niin paikka oli todella kaunis ja oma takapiha myös enemmän kuin jees.

alk (7)

IMAG4859-001 IMAG4701-001 IMAG4871-001 IMAG4663-001

Hotelli oli kaikin puolin hyvin rauhallinen. Muihin yöpyjiin ei oikeastaan edes törmännyt kuin välillä altaalla. Paritalomaisiin bongaloweihin oli omat sisäänkäynnit, mikä itsessään teki alueesta myös rauhallisen. Vaikka sijainti olikin keskeinen ja hotelli oli aivan Legian Streetin yhdistä sivukaduista, eivät liikenteen ja kaupungin melu häirinneet millään tavalla. Oikeastaan niitä ei edes kuulunut.

Majoituksia varatessa meillä oli muutama kriteeri, jotka tuli huomoida varauksia tehdessä. Kutalla ensimmäisenä se, että olisimme edes jollain tavalla lähellä aluetta, jolla ystävämme asui, lisäksi kuumuutta varten ilmastointilaite ja yleistä mukavuutta takaamaan ulkoallas. Oikeastaan muita kriteereitä meillä ei ollutkaan ja niinpä valinnan vapautta oli aina edullisimmista vaihtoehdoista kalliimpiin.

IMAG4869-001 IMAG4867-001 IMAG4704-001 IMAG4865-001 IMAG4695_1-001 DSCN0321

Ensimmäiseen majoitukseemme ei kuulunut lainkaan aamiaista. Mikäli oikein vielä muistan, niin sellaiseen mahdollisuutta ei myöskään ollut. Tosin, tämänkin olisi helposti pystynyt itse toteuttamaan omatoimisella aamiaisella, sillä huonemukavuuksiin kuului jääkaappi. Tosin, jääkaappi sijaitsi terassilla ja kuumuudesta johtuen jääkaappi pamautti sulakkeen pois päältä vähän väliä. Kiskoimme lopulta jääkaapin virtapiuhan kokonaan irti pistorasiasta, jotta huoneen ilmastointi toimi ilman sammumisia. Mielummin ilman jääkaappia kuin ilmastointia.

Onneksi ja ehkä toisen epäonneksi Kuta on niin turistikohde, että myös kahviloita on mielettömästi jokaisessa kadun kulmassa. Välillä kävimme hakemassa lähikahviloista (esim. Starbucks :DD hahahah) aamukahvit ja leivät mukaan altaalle, välillä taas lähdimme porukalla aamupalalle jonnekin kauemmas.

Ensimmäisenä aamuna pysähdyimme Smiling Frog nimiseen kahvilaan, jossa oli hyviä ja helppoja aamupalasettejä. Kahvin, tuoremehun (, joka muuten maistui liiankin usein vain vedeltä) ja hedelmälautasen jälkeen jaksoi taas miettiä paremmin seuraavia siirtoja. Mulla on kyllä niin ikävä Balilta kaikkia niitä tuoreita hedelmiä. Voisin pelkästään papaijan takia matkustaa Balille uudestaan. 😀

alk (10) alk (11)

Matkustettiin Balille sadekautena ja sen alkamista oli saarella odotettu jo kuukauden verran. Paikallisille oli annettu ohjeet veden säännöstelystä, joka tuntui hieman väärältä kun turistithan ovat kuitenkin ne, jotka sen veden kanssa todellisuudessä läträävät.

Päivät olivat yleisesti pilvisiä, mutta se pilvisyys ei kyllä millään tavalla vaikuttanut niihin lämpötiloihin. Lämpötilojen ollessa päivittäin neljässäkymmenessä oikeastaan ainoita mukavia paikkoja yleiseen hengailuun oli ranta, jossa puhalsi merituuli ja tietenkin jokainen vähääkään ilmastoitu muu paikka. Ne päivät, jolloin aurinko paistoi pilvettömältä taivalta olivat kyllä vieläkin tuskaisempia. Lämpötilan noustessa viidenkymmenen luokkaa ainakin itse alan kärsiä lähes samoin tein huonostaolosta. Yhtenäkin päivänä pystyn maata rannalla oikeastaan vain kaverin surffitunnin verran ja tämän jälkeen oli pakko lähteä parantamaan oloa ilmastoituun tilaan.

IMAG4690-001 alkuuu (2)

alkuuu (3)

Rannalla viihtyi kyllä sään puolesta hyvin. Muuten Kuta beach ei kyllä ollut mikään oma suosikkini, mutta palataan siihenkin myöhemmin….

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply