Loistavat hostellikokemukset

Mä olen aikaisemminkin tuonut esille hostellien hyviä puolia ja kertonut siitä miten itse etenkin silloin kun olen yksin matkassa, niin majoitun lähes poikkeuksetta hostelleissa. Syitä tälle päätökselle on tietenkin monia, mutta jollain tavalla varsinkin niiden aivan loistavien kokemusten jälkeen päättää tehdä seuraavat varauksetkin bookingissa tai muilla sivustoissa juuri hostelleihin.

Kai tässäkin on se sama juttu kuin missä tahansa muissakin asioissa. Jos on kokenut ja saanut jotain hyvää, mielikuva säilyy pitkään myönteisinä. Jos lähikaupan henkilökunta ja asiakaspalvelu on hyvää, niin ostan mielelläni sieltä sen maidon, vaikka saisinkin sen hieman edullisemmin suuresta marketista. Jos ruokavalinta menee nappiin uudessa ravintolassa, mitä luultavammin suuntaan sinne uudemmankin kerran ja lisäksi suosittelen sitä vielä muillekin. Jos taas ei, niin ilmasen ääneen myös turhautumiseni enkä näin suosittele paikkaa kenellekkään enkä myöskään astu ravintolan ovista sisään toistamiseen. Kai se vain on fakta, että hyvien kokemukien jälkeen saa niin mielettömän fiiliksen, että haluaa kokea sitä samaa uudelleen ja uudelleen…

20150514_084550-001

Itse tykkään majoittua hostelleissa ja mielelläni myös dormeissa. Itselle kokemukset on ollut enimmäkseen positiivisia ja sen takia haluan myös kertoa sekä kirjoittaa niistä muille. Monille hostellit on edelleen se verran vieraita ja jollain tavalla peikkokin, että koen tarpeelliseksi jakaa näitä omia hyviä kokemuksia. OK, kerron myös yhtä lailla niistä huonoista puolista, kun niitä sattuu omalle kohdalle vastaan.

Kun vietin toukokuussa kesälomaani olin reissussa yksin ja majotuin sekä Nizzassa että Madridissa hostelleissa. Molemmat hostellit olivat todella jees, tai oikeastaan vielä enemmänkin. Molemmat osoittautui sellaisiksi paikoiksi, joita voin suositella aivan kenelle tahansa ja itsekin majottuisin näissä valinnoissa varmasti uudelleenkin. Huoneet ja kaikki tilat olivat siistejä, mutta mikä vieläkin tärkeämpää niin jaoin dormihuoneen aivan mielettömien tyyppien kanssa.

Molemmissa kaupungeissa majoituin kuuden hengen mixed -dormeissa, joista löytyi siis sekä naisia että miehiä ja ikähaarukkakin oli suhteellisen laajaa. Nizzassa tuli heti aivan mielettömän hyvä fiilis, kun astuin huoneeseen sisälle ja yläpedissä, myöhemmin tanskalaiseksi parikymppiseksi osoittautunut poika, tervehti ojentaen kättään. Joskus pienillä asioilla on luultua suurempikin merkitys.

20150510_120352-001 20150510_120442-001

Itse tykkään lukea ja kuulla toisten hostellikokemuksia sekä niiden tarinoita. Ovat ne sitten positiivisempia tai vastaavasti negatiivisempia, niin jostain syystä jaksan kuunnella niitä mielenkiinnolla. (Yhtä lailla muuten tykkään kuunnella hostellissa toisten reissaajien matkatarinoita…)

Suomen hostellijärjestöllä on tänä vuonna juhlavuosi ja hostelliviesti -sivustolle kerätään kuluva vuosi hostellitarinoita julkaistavaksi. Oman tarinani voit lukea täältä tai sitten näiden rivien alapuolelta…

”Olen yöpynyt viimeisten vuosien aikana paljon hostelleissa. Olen matkailija, joka matkustaa isommassa kaveriporukassa, kaksin perheenjäsenen tai hyvän ystävän kanssa, mutta myös yksin. Matkustusmuodoista riippumatta majoittuminen tapahtuu lähes poikkeuksetta erilaisissa hostelleissa. Varsinkin kun on yksin eurooppalaisessa kaupungissa päätös dormimajoitukseen on lähes vakio edullisuuden mutta myös kokemuksien takia.

Vuosien aikana olen huomannut sen, että dormeissa majoittuessa oppii aivan valtavasti toisilta reppureissaajilta ja lisäksi omat silmät aukeavat niitäkin asioita kohtaan, joita pitää niin selvinä ettei niitä edes mieti sen kummemmin. Rikastuin taas entisestään kevään hostellikokemuksilla, kun majoituin mixed dormissa Nizzassa. Heti sisäänkirjautuessa sai huomata, että jaan huoneen aivan ykköstyyppien kanssa.

Seka dormissa oli lisäkseni nuoria opiskelijoita eri puolilta palloa. Tanskalainen poika piti välivuotta ennen yliopisto-opiskelua, kanadalainen oli puolestaan vaihdossa Italiassa ja koulun päätyttyä oli lähtenyt kiertämään naapurivaltioita. Yhdysvalloista, Australiasta ja Kiinasta olevat tytöt olivat taas lähteneet muuten vain tutustumaan Eurooppaan. Juttua riitti ja mikä parasta kokemuksia reissaamisesta jaettiin. Keskusteluiden aikana tajusin, kuinka mielettömästi toisilta matkaajilta oppii asioita, joita ei voi lukea opaskirjoista tai muualta. Ihmiset kertovat omista kokemuksistaan ja jakavat vinkkejä sekä varoittavat kokemistaan vaaroista/huijauksista. Tuntui etuoikeutetulta puhua näiden ihmisten kanssa ja lisätä omaa tietoisuutta asioihin liittyen. Yhtenä iltana puhuimme useamman tunnin ajan tavoista, joita taskuvarkaat käyttävät eri puolilla maailmaa. Tällöin tajusin kuinka paljon todellisuudessa olenkaan oppinut muilta reppureissaajilta reissuillani…”

Onko muita, jotka suosivat hostellimajoituksia? Millaisissa tilanteissa valinta osuu hostelliin erityisesti? Entä onko hyviä tai huonompi hostellitarinoita jaettavaksi?

-A

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply