Viisumivapauden helppous, päiväksi Pietariin…

Kirjoitin viime viikolla siitä kuinka mielestäni kesään kuuluu päiväristeilyt Tukholmaan tai Tallinnaan. Nopeita irtautumisia arjesta ja yleensä myös edulliseen hintaan. Unohdin näitä pohtiessa kuitenkin sen tosi asian, että pääseehän päiväristeilyjen lomassa muuallekin kuin Ruotsiin tai Viroon. Nimittäin Pietariin!

Aika menee sellaista vauhtia, että siitäkin taitaa jo olla toista kesää, kun ensimmäisen kerran matkustin St. Peter Linella päiväksi Pietariin. Olen käynyt Pietarissa kerran muuten kuin risteillen ja sen viisuminhankinnan jälkeen en luultavasti matkusta lyhyemmäksi aikaa maahan muuten kuin juuri noiden viisumivapaiden risteilyjen turvin. (Haluan kyllä muuten Venäjälle, joten pidemmän matkan takia voin nähdä uudestaan sen kaiken viisumivaivan.)

DSC02807

Mulla on sellainen tunne, ettei noi Päivä Pietarissa risteilyt ole vieläkään erityisen tunnettuja tai ainakaan suosittuja suomalaisten keskuudessa. Vaikka jatkuvasti on esillä tarjouksia ja matkat saisi tehtyä edulliseenkin hintaan, niin en ole varma kiinnostaako Pietari ja Venäjä suomalaisia siltikään. Matkustaminenhan on helppoa, kun matka on viisumivapaa ja oikeastaan kaikki tehdään myös matkustajan puolesta. Ainoat vaivatmatkustajalle on en maihinnousukortin täyttäminen ja Venäjän puolella passitarkastuksessa seisominen. Muuten kaikki on tehty puolesta, kun satamassa odottaa jopa bussikyydit keskustaan.

Mulla on loppuviikosta muutaman päivän vapaa ja kerrankin päivät osui sen verran hyvin kohdilleen, että mulla on mahdollisuus lähteä tollaiselle päivä Pietarissa risteilylle. Helsinki-Pietari-Helsinki reittiä liikennöi vain yksi alus, joten lähtöpäiviä on luonnollisesti Helsingistä vain joka toinen päivä. Yleensä mun vapaapäivät ovat menneet tämän kanssa täysin ristiin ja sen takia myös risteilyt on jäänyt tekemättä vaikkakin suunnitelmissa se on ollut useammankin kerran.

DSC02831-001 DSC02860 DSC02894

Aikaahan on taas käytettävissä rajoitetusti ja itse on tullut pyörittyä perus paikat ja nähtävyydet omilla reissuilla. Tällä kertaa mulla on kuitenkin matkaseurana henkilö, joka on käynyt kaupungissa edellisen kerran sen ollessa Leningrad, joten kulkemista ja nähtävyyksien ihmettely ei ole mitenkään poissuljettu meidän matkalla.

Kuulisin mielelläni vinkkejä sellaisista ”must-see” paikoista, joita ei vain voida ohittaa. Lisäksi kaikenlaiset muutkin vaikka historialliset kohteetkin kuulin mielelläni. Luultavasti itse en osaa huomioida kaikkea mikä puolestaan voi olla matkaseuralleni hyvinkin merkityksellistä… 🙂

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Milla - Pingviinimatkat maanantai, elokuu 24, 2015 at 18:47

  Olimme pari kuukautta sitten Pietarissa ja kirjoittelimme siitä useamman stoorin bloginkin puolelle jos haluat lukaista. Mentiin aika perusnähtävyyksien puitteissa, kun siihen kerrankin siunaantui mahdollisuus. Keskustan päänähtävyydet ehtii kierrellä päivän aikana mukavasti ja itse pidinkin lähinnä paikallismenon töllistelystä siinä ohessa. Panun matkat -blogista löytyy myös paljon kivoja vinkkejä, jos kokeneemman kävijän ideoita kaipaa 🙂 Hyvää reissua!

  • Reply AnnKat tiistai, elokuu 25, 2015 at 09:01

   Kiitos kommentista ja vinkeistä…
   Täytyykin käydä lukemassa Pietari juttusi (sekä Panun) ennen reissua. 🙂

  Leave a Reply