Minne sinä menisit maailmanympärimatkalle?

En ole koskaan miettinyt omalle kohdalle maailmanympärimatkaa, mutta silti olen mielenkiinnolla lukenut niistä muutamien blogeista. Ajatus tuntuu mahtavalta, mutta samalla myös todella kaukaiselta miettien omaa elämän tilannetta. Ainakaan lähitulevaisuutena se ei ole millään tavalla mahdollista, saati sitten ajankohtaista. Sain juuri vakinaistettua työpaikkani, joten kuuden viikon vuosiloma ei erityisen pitkille matkoille anna mahdollisuuksia. Onneksi kuitenkin jonkinlaisille.

Sain Globe Called Home– blogin Jenniltä haasteen kertoa viidestä unelmien maailmanympärysmatkan kohteesta. Matkojen suunnittelu on lähes yhtä parasta kuin itse reissussaoleminen, joten tartuin tähän haasteeseen todella innoissani. Melko nopeasti kuitenkin tajusin, että saan aloittaa tämän kaiken miettimisen ja suunnittelun aivan nollasta. Enhän mä ole koskaan edes salaa haaveillut mistään vastaavasta.

Mulle itselle maailmanympärimatka tarkoittaa jostain syystä sitä, että matkaan sisältyisi jokainen manner ja tämän kautta pallo tulisi sitten kierretty. Jos raha ja aika ei olisi lainkaan esteenä, niin matkaan olisi hienoa sisällyttää kaikki unelma pienet saarivaltiot sun muut, mutta jos yritän olla edes hieman realistinen kaiken unelmoinnin keskellä, niin lähtökohta voisi olla jo sekin, että mitä luultavammin Etelä-Mantereella jäisi vierailematta. Mitä luultavammin skippailisin myös kaikki Euroopan kohteet, sillä en haluaisi kuluttaa matkustuspäiviä Euroopassa.

Etelä-Afrikka:

Afrikka olisi yksi niistä alueista, joita en haluaisi missään nimess skippailla omalla maailmanympärysmatkalla. Aika usein tuntuu, ettei tuo maanosa ole niin suosittu matkakohde pidemmillä esimerkiksi juuri maailmanympärimatkoilla. Jotenkin se on itselle myös niin vieras, että mun olisi aivan välttämättä päästävä sinne. Afrikka on se maanosa johon osaan sijoittaa vain pienen osan sen valtioista ja häpeissäni voin tunnustaa, että mulle Afrikka on jossain määrin myös sellainen ”yksi_iso_valtio”.

Etelä-Afrikan valitsin matkakohteeksi sillä, että tiedän siitä edes jotain. Alue on monipuolinen ja siellä riittäisi varmasti nähtävää sekä koettavaa, vaikkei lähtisi vierailemaan muihin naapurivaltioihin. Haluaisin myös sisällyttää omaan maailmanympärimatkaan jonkun safarivierailun, jonka kautta alueen luonto ja eläimistö tulisi konkreettisemmaksi.

kuva: http://www.abercrombiekent.co.uk/southafrica/

Filippiinit

Filippiinit on ollut jo pitkään mun matkakohdelistalla. Lähtisin tänne fiilistelemään kaikista niistä paratiisimaisista saarista, valkoisesta hiekasta ja turkoosista merivedestä. Voisin pysähtyä tullessa myös Manilaan pariksi päiväksi, mutta suurkaupunki ei kyllä vedä niin paljoa puoleensa kuin rentoutuminen rantakohteessa.

kuva: http://www.worldtravelguide.net/philippines-beaches

Uusi-Seelanti

Maailmanympärimatkalla olisi myös ehdottomasti Uuteen Seelantiin. Täytyykö tätä edes perustella. Tottakai haluaisin nähdä onko se niin kaukainen paikka oikeasti niin upea kuin mitä kaikki kuvat antaa ymmärtää. Haluaisin ehdottomasti nähdä ja kokea sen kaiken kauneuden omilla silmillä. Kansallispuistojen ja upeiden maisemien bongailua voisin kuvitella taittavani esimerkiksi pyöräillen. Jotenkin tuntuu, että niin kaikesta voisi saada eniten irti.

kuva: https://www.flickr.com/photos/woolblog/6908812917

Argentiina

Koko Etelä-Amerikka kyllä kiinnostaa sen verran, että voisin hyvin lähteä pelkästään sinne kiertelemään. Argentiina on yksi niistä valtioista, joista uskoisin itse saavani eniten irti. Kaupungeissa olisi riittävästi tai luultavasti liikaakin hulinaa, mutta samalla valtiosta löytyy myös aivan käsittämättömiä luonnonkohteita. Iguassun putoukset olisi aivan pakko päästä bongaamaan. Argentiina kiinnostaa ehkä eniten juuri sen takia, että valtio on luontonsa puolestakin niin monipuolinen. Ne kaikki vuoristot, jäätiköt ja lisäksi rantamaisemat.

kuva: https://www.olympia.fi/matka/argentiina-buenos-aires-ja-iguassun-putoukset-2015

Kanada

Kanadaan lähtisin myös oikeastaan vain sen luonnon takia. Viime kesälomallani kun juttelin kanadalaisen pojan kanssa, niin tämä ilmaisi miten Pohjois-Euroopan valtiot eivät ole koskaan kiinnostaneet häntä, sillä ovat niin samanlaisia kuin kotimaansa. Itse en pysty allekirjoittamaan tätä ja niinpä itsellä on yhä edelleen jonkun asteinen Kanada-innostus. Haluaisin matkustaa Kanadassa pohjoista kohti junalla ja bongailla matkalla mustakarhuja.

kuva: http://travel.nationalgeographic.com/travel/canada/landscapes-photos/

Löytyykö viiden unelmakohteen listalta mitään, joita laittaisit omalle unelmien maailmanympärimatka -listallesi? Entä minne sinä menisit maailmanypärimatkalle?

Haastan seuraavat blogit kertomaan heidän unelmiensa maailmanympärimatkan viidestä kohteesta:
Pää Pilvissä / Ansku BCN / ReiseReise / Levoton Matkailija / Marika World

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, elokuu 20, 2015 at 18:27

  Kanada ja Uusi-Seelanti! Melko varmasti molemmat olis myös omalla listalla 🙂 Kiitos haasteesta, koitan löytää sille aikaa 🙂

  • Reply AnnKat perjantai, elokuu 21, 2015 at 11:02

   Jään odottamaan mielenkiinnolla sun valitsemia kohteita. 🙂

 • Reply Tanja torstai, elokuu 20, 2015 at 19:10

  Upeita kohteita olet valinnut! Ja kiitos haasteesta, koitan tehdä sen mahdollisimman pian 🙂 Jos vaan saan rajattua kohteiden määrän viiteen 😛
  Uusi-Seelanti on kyllä aivan upea paikka, olin siellä 2 kuukautta 2012 alkuvuodesta. Suunnitelman asteella on lähteä sinne wh-viisumin kanssa ensi vuonna syys/lokakuussa 🙂

  • Reply AnnKat perjantai, elokuu 21, 2015 at 11:04

   Joo, kohteitahan olisi helposti voinut valita vähintään sen tuplamäärän. Helposti myös enemmän. Täytyykin käydä kurkkaamassa sun blogin puolelta jutut Uudesta-Seelannista. 🙂

 • Reply Tiia/reisereise lauantai, elokuu 22, 2015 at 19:03

  Kiitti vielä haasteesta! Teen, kun saan päätettyä viisi eri kohdetta. Mun listalle tulee kyllä myös ehdottomasti jokin Afrikan valtio. Uudessa-Seelannissa olen jo käynyt, mutta muuten se tulisi listalle myös. 🙂

  • Reply AnnKat sunnuntai, elokuu 23, 2015 at 10:27

   Jään odottelemaan mielenkiinnolla tota postausta. 🙂

 • Reply Upea marraskuu maanantai, elokuu 24, 2015 at 09:30

  Listaltasi Etelä-Afrikka ja Kanda. Lisäki tällä hetkellä Peru, Japani ja Nepal.

  • Reply AnnKat maanantai, elokuu 24, 2015 at 17:10

   Kolme mainitsemaasi kohdetta kyllä kiinnostaisi muakin. 🙂

 • Reply Aina matkalla maanantai, elokuu 24, 2015 at 18:05

  Hyviä vaihtoehtoja oli listallasi. Olen jossain vaiheessa jopa tehnyt muutaman kuukauden matkan suunnitelmankin mutta kohteet, joita haluaisin nähdä ovat: Israel, Afrikka, Indonesia, Uusi-Seelanti, Peru, Galapagos. No tässä jo yksi liikaa….ja vielä voisi listaan lisätä ainakin Seychellit.

  • Reply AnnKat maanantai, elokuu 24, 2015 at 18:10

   Kohteita kyllä riittäisi itselleki vaikka kuinka… Voisin listata perään vaikka heti viisi lisää. 🙂
   Galapagos olisi jo aika unelmaa.

 • Reply marikaw tiistai, syyskuu 1, 2015 at 14:05

  Kiitos haasteesta tosiaan, pistin sen jo aluille luonnoksiin! 🙂 Mistä tarpeeksi aikaa bloggaamiseen…
  Mun alustavan suunnitelman mukaan meiän listat on tosi samanlaiset. 😀 Argentiina ja Uusi-Seelanti ehdottomasti!

  • Reply AnnKat tiistai, syyskuu 1, 2015 at 22:08

   Jään innolla odottelemaan sitä valmistuvaa postausta. 🙂

 • Reply Tiia/reisereise torstai, lokakuu 1, 2015 at 19:21

  No niin, sain vihdoin tehtyä oman listani. Kiitos vielä haasteesta! 🙂
  https://wpdev.rantapallo.fi/reisereise/2015/10/01/maailmanymparimatka-ja-viisi-kohdetta-auts/

  • Reply AnnKat perjantai, lokakuu 2, 2015 at 20:52

   Kiitti linkkauksesta. Käyn kurkkaamassa sun kohdelistan.:)

 • Reply Ansku BCN torstai, lokakuu 8, 2015 at 10:33

  Vihdoin minäkin tartuin haasteeseen! Olipa kiva tehdä 🙂 https://wpdev.rantapallo.fi/anskubcn/2015/10/08/matkamme-maailman-ympari-haaste/

  • Reply AnnKat torstai, lokakuu 8, 2015 at 10:55

   Itse pidin myös tosi paljon tosta haasteesta. Ainoa huono puoli oli se, että matkakuume nousee valtavasti. 😀
   Käynkin lukemassa sun listan…

  Leave a Reply