Paras tapa kotimaanmatkailulle…

Omasta mielestäni Suomen kesässä ehdottomasti parasta on kaikki kesällä järjestettävät festarit. Suomessa järjestetään oikeasti aivan mielettömiä ja jo legendaarisiakin festareita, joten mun mielestä niitä voisi aivan hyvin brändätä vieläkin enemmän esimerkiksi ulkoimailla.

IMAG3517_1

Mun kesiin festarit on kuulunut sen reilu kymmenen vuotta. Oon tutustunut upeisiin tyyppeihin, rikastunut mielettömillä kokemuksilla ja saanut lisäksi elämääni rakkaita kavereita sekä ystäviä, joiden kanssa yhä vieläkin vuosien jälkeenkin, pitää yhteyttä. Jonain vuosina festareilla on tutustunut myös ulkomaalaisiin festarikävijöihin ja lyhyemmänkin juttelun jälkeen on käynyt selväksi ne syyt miksi paikan päälle on tultu; yleinen festarifiilis ja esiintyjätarjonta. Eli täsmälleen ne samat syyt kuin miksi itsekin on lähtenyt Suomen rajojen ulkopuolelle kokemaan uusia festareita.

WP_000438 DSC05808

Nuorempana koko kesä meni isompia ja pienempiä festareita kiertäessä. Viime vuosina ne on puolestaan vähentynyt määrällisesti, mutta yhä edelleen joillekin on pakko päästä. Kesä ei ole kesä, jos ei pääse ainakin yhdeksi viikonlopuksi nauttimaan täyttä festarifiilistä. Joka toinen kiroaa tätä kuuluisaa Suomen kesää. Yhä edelleen odotan, että lämpömittarin asteet nousisivat edes hieman lähemmäs hellerajoja. Festareillakin on huomattavasti hauskempaa lämpimillä helteillä kuin sateella. Voin vain kauhulla muistaa sitä juhannusta RMJ:ssä, kun vettä tuli kaatamalla kolme päivää tauotta. Pohjan kaikelle vetää kuitenkin eräänä vuonna Rovaniemellä SimeRockissa, kun kesken illan taivaalta alkoi putoilla pieni määrä lunta. Kaikki tämä luultavasti vain kertoo siitä, että Suomessa keskikesälläkin taivaalta voi tulla aivan mitä tahansa ja ehkei vieläkään kannata menettää kokonaan toivoa tämän vuotisen kesän suhteen.

Mun mielestä on aika mieletöntä, että juurikin kaikkien festareiden ja ylipäänsä musiikin takia oon matkustanut Suomessa useisiin eri kaupunkeihin ja pienempii kyliinkin. Jos unohtaisin kaikki Suomen sisällä tehdyn matkat, joita en ole tehnyt festarit tai jokin muu musiikkitapahtuma mielessä, niin mun kotimaanmatkailu sijoittuisi oikeastaan ja ainoastaan vaan PK-seudulle ja pohjoisin paikka, jossa olisin koskaan käynyt olisi varmaan Jyväskylä.

DSC02480 IMAG3552 IMAG3519Tänään töiden jälkeen auto starttaa kohti Joensuuta ja viikonloppu menee Laulurinteellä, Ilosaarirockissa. Säiden puolesta saa unohtaa Ruisrockin kaltaiset helteet, mutta onneksi mitä luultavammin pahimmilta rankkasateilta kuitenkin vältytään. Onneksi kuitenkin matkassani on mukana parhainta festariseuraa ja Ilosaarirockin esiintyjätarjonta niin huippua, että alueella viihtyy varmasti on sää sitten millainen tahansa.

 Viisisataa kilometriä ja ollaan perillä!!!

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ikilomalla lauantai, heinäkuu 25, 2015 at 13:49

  Ruisrock on kyllä loistava festari ja takuuvarma perinteinen aurinkoviikonloppu! 🙂 🙂 Kivoja tarinoita blogissa!

  Haastamme sinut kertomaan 11 mielenkiintoista tarinaa matkoiltasi: http://ikilomalla.fi/11-minitarinaa-maailmalta/

  t. Ikilomailijat Titta ja Thomas
  http://www.ikilomalla.fi

  • Reply AnnKat sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 20:07

   Kiitos kommentista ja kiitos haasteesta! 🙂
   Olitte koonnut kasaan niin mielettömät kysymykset, että täytyi heti alkaa luonnostella niihin myös tarinoita.

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, heinäkuu 31, 2015 at 22:06

  Mä en ole käynyt PK-seudun ulkopuolisista festareista kuin kerran Provinssissa ja kahdesti Ilosaaressa. En siis selvästikään ole kovinkaan suuri festarieläjä… Hauskaahan festareilla on, mutta seuran pitää olla juuri oikea eikä vähän sinne päin, ja sitä sitten on harvemmin löytynyt.

  Heitin sua haasteella: http://globecalledhome.fi/2015/07/maailmanymparimatka/

  • Reply AnnKat sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 20:16

   Mä olen tutustunut festareilla ja muutenkin musiikin kautta niin hyviin tyyppeihin, että tänä päivänä osa niistä on mun parhaimpia ystäviä. Festarit hyvässä kaveriporukassa on kyllä mieletöntä, mutta oon kuullut myös niin paljon hyviä tarinoita niistä, jotka on lähteneet vain yksin jollekin festarille. Tänäkin vuonna Provinssissa ”yksinlähteneet” tapasi kivan idean merkeissä. 🙂

   Kiitos haasteesta. Näyttää tosi kivalta, joten pakko myös tarttua siihen…

  Leave a Reply