Ärsyttävimmät lentomatkustajat

Oon pidemmän aikaa miettinyt, että siinä vaiheessa kun alkaa oikeasti ärsyttämään esimerkiksi muut lentokonematkustajat, niin olisiko vain itse aika lopettaa lentäminen. :DDD Uskallan veikata, että jokaisella on kokemusta niistä vähemmän mukavista kanssamatkustajista. Jos ei ole, niin onnea ja varaudu, että kohtaat ne varmasti tulevaisuudessa!!!

Välillä on saanut lukea listauksia niistä asioista, jotka ärsyttävät eniten kanssamatkustajista. Listaa lukiessa saa tuntea itsensä maailman negatiivisimmaksi ihmiseksi, sillä tuntuu että itseä ärsyttää nämä kaikki listatut asiat. Mutta onhan se totta, että penkkiä potkivat sekä makuasentoon kallistavat kanssamatkustajat ärsyttävät ja tietenkin myös kaikki aistiärsykkeet tuntuu pienessä lentokoneessa välillä sietämättömältä, on sitten kyse metelistä tai hajusta.

DSC01730

Mulla on sattunut jotenkin mielettömän huono tuuri viime lentojen suhteen sen kanssa, että keitä muita sinne koneeseen on ahtautunut. Joka kerta kun olen oikein suunnitellut, että nyt nukun lennon ajan niin matkassa on ollut joku tekijä, joka on estänyt tän täydellisesti.


Yölento!

Loogisesti ajattelee, että väsymys iskisi samalla tapaa kuin kotona kellon näyttäessä samaa. No nukahtamisen voi unohtaa, kun vieressä istuu henkilö, joka tuijottaa ohitsesi ikkunasta ulos. Vieressä istuvan henkilön hengitys tuntuu poskessasi ja pohdit, että mitä ihmettä toinen katselee ikkunasta, jonka takana on pimeä taivas. Se, joka pystyy nukkumaan siinä kun toinen tuijottaa pää kääntyneenä ja hönkäillessä kasvojasi vasten, niin pisteet ja arvostus taattu!

DSC00232

Aamulento!
Kotona pähkäily siitä kuinka monta tuntia nukkuu ennen kuudelta lähtevää lentoa. Ajatus siitä, että niitä unia voi jatkaa sitten koneessa, tuntuu aika loistavalta ratkaisulta. Ainakin siihen asti, kunnes huomaat että matkustat samalla koneella ryhmän yläasteikäisiä koululaisryhmän kanssa. Hienoa, että ryhmä on tekemässä matkaa leirikouluun, mutta yhtä hienolta olisi myös tuntunut, jos ryhmä olisi matkustanut eri päivänä kuin minä.

Välillä tuntui, että ne potkivat jalat olisi tullut selkänojasta läpi. Omat nappikuulokkeet eikä korvaturpat blokanneet sitä kiljumista ja kikatusta.Vinkki vitonen muuten kaikille reissajille!!! Jos lennolla ei kulu aika, niin mene istumaan kavereiden syliin. Yhdellä penkkirivillä voi kikattaa aivan mielellään 4-5teinityttöä. Ja mikä lennolla parasta niin ilmainen WiFi -yhteys. Voitte ryhmänä snapchattailla poisjääneiden kavereiden kanssa. Vieläkin mukavampaa ja varmasti myös muiden matkustajien!

Mikään lento ei ole koskaan tuntunut yhtä pitkältä. Oon melkein varma, että lennettiin ympyrää siellä pilvien päällä, koska matka vain kesti ja kesti. Tai ainakin se tuntui siltä. Siinä vaiheessa, kun pää oli meinaamassa räjähtää ja lennetään Alppien yli, niin eiköhän joku takana olevista järjenjättiläisistä väläytä suureen ääneen ”Kattokaa tuolla menee toinen lentokone. Nyt se katos. Aivan varmana syöksy tonne vuoristoon….”  ja huutonaurua. Jotta keneltäkään tämä ei olisi mennyt ohi, niin toistetaan se muutamaan kertaan ja lopetaan vasta kun opettaja luo pahan katseen.

20150502_134812

Mä en tiedä mikä opetus toi oli mulle, mutta uskon että tää kerta riitti mulle. En enää ikinä valita ärsyttävistä kanssamatkustajista, jotka tulee lennolle myöhässä tai ketkä raahaavat koneeseen puolet omaisuudestaan niin, ettei omat käsimatkatavarat mahdu muualle kuin omiin jalkoihin. Voin istua näiden raajojen kanssa epämukavassa asennossa, kunhan vain enää en joudu matkustamaan samanlaisen ryhmän kanssa… Se oli painajainen, josta koitin koko lennon ajan herätä…

Jos siinä olisi sitten hetkeksi tarpeeksi. Kuulisin mielelläni muidenkin kohtaloita muista lentomatkustajista. Tai ei täydy kyllä olla kyseessä edes lento. Kaikki matkatarinat ja -kokemukset kanssamatkustajista on tervetulleita. Jos negatiivisia tarinoita ei ole jaettavaksi, niin positiivisesti käy. Itse muistelen aina lämmöllä sitä poikaa, joka HongKongin lennolla kysyi useampaan kertaan, että on varmasti OK penkinkallistus. Kukaan muu ei ole koskaan toiminut mun kohdalla samalla tavalla ja menin jopa aivan sanattomaksi, kun edessäoleva kääntyy kysymäään jotain tällaista. Eihän muista kuulu välittää lennolla??? 😀

-A

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Tiina perjantai, heinäkuu 3, 2015 at 23:38

  Joo mä muistan kun meidän lapset oli pieniä niin viimeinen riidan aihe autossa, kun muuta ei enää keksitty, oli että ”äiti, äiti, toi katsoo mun ikkunasta ulos”

  • Reply Helena Arvio sunnuntai, heinäkuu 5, 2015 at 13:34

   Ymmärrän tilanteen. Mulle on onneks sattunu vaan mukavia matkustajia. Siitä oon kyllä kiitollinen.

   • Reply AnnKat sunnuntai, heinäkuu 5, 2015 at 15:32

    Helena; ihanaa tuuria!!! Pitäisi kyllä itsekin muistella enemmän niitä hyviä kokemuksia.:)

  • Reply AnnKat sunnuntai, heinäkuu 5, 2015 at 15:24

   Hahaa, kuulostaa kyllä just samanlaisilta riidanaiheilta mitä lapsena oli siskojen kanssa… 🙂

  Leave a Reply