Kolmas kerta toden sanoo Madridista…

Mun täytyi käydä Madridissa kolmesti ennenkuin tajusin kuinka mieletön se kaupunki oikeasti on. Siellä oli paljon juuri niitä pienistä asioista koostuvia juttuja, jotka tekee mulle kaupungista oman suosikin. Mulle Madrid oli pitkään vain yksi Euroopan pääkaupungeista. Sellainen missä tuli mielenkiinnon takia vierailla, mutta mistä en kuitenkaan löytänyt oikein mitään sen enempää.

20150514_181952-001Kirjoitin viimeeksi siitä, kuinka Madridissa on puistoja toisen perään. Tää on yksi niistä asioista, joista tykkään kaupunkikohteissa eniten. Vaikka kuinka pidän siitä, että ihmisiä on ympärillä, niin välillä haluaa paeta nopeasti liikennettä ja ruuhkaa. Kun puisto- ja viheraluieta on ympäri kaupunkia, niin pakeneminenkin on aina astetta vaivattomampaa.

Mulla ei kahden aikasemman Madridin matkan jälkeen ollut kaupungista oikeastaan minkäänlaista kuvaa ja en vain yksin kertaisesti hahmottanut kaupunkia yhtään. Mut olisi todella helposti saanut eksytettyä suorallakin kadulla. Jotenkin aina käy näin, kun mukana on joku innokkaampi kartanlukija. Silloin kaikki on niin helppoa, ettei itse edes täydy vaivautua kartanlukuun. Kun vain kulkee matkaseuran mukana, niin ei ainakaan eksy pahemmin. 😀

Viime lokakuussa, kun olin kavereiden kanssa Madridissa niin majoituksemme (se painajainen) oli Gran Via:lla. Tällä kertaa olin tehnyt varauksen lähes Sol:in  aukiolla sijaitsevalle Toc -hostellille. Tuntuu ehkä hieman nololtakin myöntää, etten etukäteen edes tiennyt, että Sol ja Gran Via on niin lähekkän. Vierekkäiset kaupunginosat siis. Tää kaikki kertoo aika hyvin siitä, miten orjallisesti kuljin puoli vuotta aikaisemmin vain matkaseurani mukana. (Kaikesta päätellen en katsonut kaupunginkarttaa kertaakaan xDDD )

20150514_181110-001 20150514_181855(0)-001

Mulla oli tosiaan hostelli varattuna aivan Puerta del Sol aukion viereltä ja sijainnin suhteenkin varaus oli  osunut aivan nappiin. Madridin ehkä tunneimmalta ja samalla myös hyvin vilkkaalta aukiolta oli vaivatonta lähteä suosituimmille ostoskaduille shoppailemaan, katsomaan lähimpiä nähtävyyksiä tai sitten vain laskeutua metrotunneliin ja lähteä vähän kauemmaksi. Majoituspaikan sijainti oli niin keskeinen, että mihin tahansa metrolinjaan hyppääminen kävi todella helposti.

Voisin sanoa, että Madrid on todella hyvä shoppailukaupunki. Tosin voisin sanoa tätä lähes jokaisesta Espanjan kaupungissa, jossa olen käynyt. Eli ehkä siis on korjattava, että Espanja on aivan mahtava shoppailumaana. Juurikin aiemmin mainitulta Puerta del Sol aukiolta lähtee eri suuntiin useita kävelykatuja, jonka varrelta löytyy niin ketjuliikkeitä kuin myös tavarataloja.

Kauppahallien, herkkukauppojen ja leipomoiden lisäksi kannattaa ehdottomasti suunnata sunnuntaisin Madridin kuuluisimmille markkinoille, El Rastro. Puhutaan, että El Rastron markkinat ovat Euroopan suurimpia ulkoilmakirpputoreja ja markkinat huokuvat mieletöntä tunnelmaa. Upealla säällä ihmisiä on tietenkin valtavasti liikkeellä, mutta en voi kuin suositella tapahtumaa, mikäli oma matka sijoittuu juuri sunnuntaille. Itseä jäi vähän harmittamaan näin jälkikäteen, että jatkoin matkaani jo lauantaina. Markkinat jäivät tällä kertaa näkemättä ja kokematta, mutta ainakin löytyy taas syitä miksi Madridiin täytyy päästä uudelleen.

DSC07554-001

Matkustelen vuosittain jonkin verran yksin ja kun yksin on reissussa niin ruualla on aika minimaalinen merkitys. Lounastan vaikka pitkänkaavan mukaan, jos on hyvä lounasseura mukana, mutta yksin tämä kaikki on itselle lähinnä vain sellaista pakollista suorittamista. Olen ollut muutaman kerran matkoilla, joiden aikana en ole syönyt yhtäkään lämmintä ateriaa, sillä ei ole vain kertaakaan huvittanut mennä syömään. Kahvin voimalla ja välipaloilla on pärjännyt aivan hyvin… (Yksin matkustamisen muuten ehdottomia plussa-puolia! Saa tehdä ja mennä täysin niinkuin itse haluaa!!!)

Espanjassa on kuitenkin sen verran ihana keittiö ja mielettömiä makuja, ettei tällä kertaa täytynyt skippailla kokonaan niitä lounaita. Tykkään todella paljon espanjalaisesta tapas-kulttuurista. Pidän siitä, että voi pysähtyä hetkeksi ja syödä jotain pientä. Tapas-ravintoiloita löytyy aika helposti ympäri kaupunkia. Oma suosikki tapas on ehdottomasti ne pienet vihreät paprikat. En tiedä miksi espanjalaiset niitä kutsuvat (pitää kysyä kaverilta).

20150515_170831-001 20150515_171022-001 20150515_171236-001

Latinan korttelista löytää todella hyviä Tapas -ravintoloita, mutta lisäksi myös suosittuja terasseja sekä kahvilan, josta saa ehkä maailman parasta porkkanakakkua. Viime lokakuussa, kun olimme Madridissa meidät vietiin Martina Cocina -kahvilaan ja kävellessämme määränpäähämme kahvilan porkkanakakkua ylistettiin. Ja ei muuten ylistetty mitenkään suotta. Se on ehdottomasti parasta mitä olen koskaan syönyt. Jopa niin hyvää, että mun oli pakko käydä kahvilla ja porkkanakakulla myös seuraavalla Madridin matkallani.

Sen lisäksi, että kahvilasta saa sitä maailman parasta porkkanakakkua, niin paikka on myös super viihtyisä. Avonaiset suuret ikkunat tuovat omaa tunnelmaa ja pienen kahvilan hyvinkin yksinkertainen ja samalla pelkistetty sisustus ovat osuneet mielestäni juuri nappiin. Kahvila on rauhallinen ja pyörii myös aika pienellä henkilökuntamäärällä. Kahvila toimii myös aamiais- sekä brunssiravintolana, joka tosin on itsellä vielä kokematta. Paikka on kuitenkin niin viihtyisä, että se täytyy ehdottomasti kokea seuraavien Madridin matkojen aikana.

20150515_180725-001

20150515_173733-001 20150515_173736-001 20150515_174155-001

 Itse matkustin alkukesästä, toukokuun puolivälissä, Madridiin ja olin varautunut, ettei kaupungissa olisi mitään mieletöntä hellettä. Tulin Madridiin Nizzasta ja olin pakannut mukaan myös lämpimämpiä vaatteita mukaan, sillä ajattelin että sisämaassa olisi viilempää. Olin aivan väärässä. Olin matkassa yhteensä kolme viikkoa ja näiden viikkojen aikana Madridissa oli kaikkein lämpimimmän säät. Mittari oli joka päivä yli +30’C ja näin farkut saivatkin kulkea matkalaukussa koko loman käyttämättöminä.

Madridiin suositellaan matkustettavan alku- tai loppukesästä, jolloin lämpötilat ovat siedettävämmät. Keskikesän helteet voivat olla jollekin jo liikaa. Tosin, itse olen nyt viimeiset reissut tehnyt kaupunkiin toukokuussa jolloin lämpömittari kohosi päivittäin reippaasti yli +30’C ja lokakuun lopulla puolestaan lämpötilat olivat hieman alle +30’C. Joten en tiedä onko näihinkään suosituksiin enää niin luottamista. :DDD

En voi kuin suositella Madridia kaupunkikohteeena. Kaupunki sopii erinomaisesti pikkulomalle, mutta yhtä hyvin siellä saa kulutettua myös pidemmän ajan. Itse ihastuin viimeisellä reissullani kaupunkiin, vaikka se ei ollut auennut aikaisemmilla kerroilla lähes yhtään. Jouduin siis vierailla kaupungissa kolmesti ennen kuin tajusin sen mahtavuuden. Aloin näin jälkikäteen miettiä, että pitäisiköhän antaa uudet mahdollisuudet myös niille kaupungeile, jotka ovat tehneet vähemmän vaikutusta aikaisemmilla reissuilla. Jos mieli muuttuisi näidenkin suhteen aivan täysin…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply säppä torstai, heinäkuu 2, 2015 at 20:41

  Ehkä munkin siis pitää antaa Madridille vielä kolmas mahdollisuus. En parin käynnin jälkeen ole vielä rakastunut siihen päätä pahkaa niin kuin moneen muuhun paikkaan Espanjassa, mutta ehkä se tosiaan vaatii vähän tutustumista, että löytää ne omat suosikkikulmat sieltä. 🙂

  • Reply AnnKat perjantai, heinäkuu 3, 2015 at 10:24

   Kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus ja katsoa miten käy… 🙂

 • Reply Heidi torstai, heinäkuu 2, 2015 at 23:14

  Toivottavasti minulle käy samoin, että kolmas kerta Madridissa toden sanoo. Kaksi kertaa olen käynyt enkä ole tykännyt juuri lainkaan, mutta syksyllä lähden Madridiin hieman pitemmäksi aikaa töihin, niin jospa sitten löydän sieltä omat suosikkini?.

  • Reply AnnKat perjantai, heinäkuu 3, 2015 at 10:24

   Toivottavasti Madrid näyttäytyy syksyllä sulle erilaisena… 🙂

 • Reply miraorvokki sunnuntai, heinäkuu 5, 2015 at 21:07

  Ihanaa et kävit uudelleen porkkanakakulla!! Mä haluaisin jo kans palata Madridiin. Löytäisinköhän tuonne kahvilaan vielä ite uudelleen ;D

  • Reply AnnKat sunnuntai, heinäkuu 5, 2015 at 21:45

   Joo oli pakko käydä siellä, sillä se kakku oli aika taivaallista. Oli kyllä niin ihana paikka, mutta paremmalta olisi kyllä vielä tuntunut jos te kaikki olisitte ollut mukana… 🙂

  Leave a Reply