Riika ja kaupungin toinen puoli…

Kun palasin Jurmalasta takaisin Riikaa, kävin hostellilla lepäilemässä ja sitten lähdin taas kiertelemään kaupunkia ja paikkoja, joita ei vielä edellisenä päivänä ollut ehtinyt tsekata. Vanhassakaupungissa oli vielä joitakin paikkoja, joita halusi ehdottomasti käydä katsomassa. Nämäkin paikat tosin taisivat lähinnä koostua niistä postikorttikuvista. Aukioista, raatihuoneista, patsaista, muistomerkeistä… :DD
  Yksi asia, joka yllätti mut useampaan kertaan Riikassa oli se miten monet eri kasvot sillä kaupungilla oikeasti voi olla. Kun vaihtaa pelkästään korttelia, niin alueet muuttuu niin paljon ettei uskoisi todeksi. Lisäksi voisin sanoa, että Riika kaupunkina muistuttaa todella paljon monia muita Euroopan tuttuja kaupunkeja. Ei mitenkään liiaksi, mutta jotkut yksittäiset patsaat tai rakennukset tuovat aina mieleen eri kaupingin. Se tuntui välillä tosi hassulta.

Eksyinkö kenties Bremeniin??? :DDD

Riika on aivan mahtava kaupunki ja uskon että sieltä löytää täysin erilaisetkin matkailijat jotain. Edullisten hintojen vuoksi kaupunkia sopii niin budjettimatkailijoille, mutta kaupunki antaa varmasti paljon muunlaisillekin matkailijoillekin. Kaupunki tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin.
Mielestäni Riika sopii erinomaisesti esimerkiksi viikonloppumatkalle. Kaupunki on sen verran lähellä, että sinne lähtee mielellään myös silloin kun matkapäiviä on vähemmän käytettävissä ja ei halua kuluttaa perilläoloaikaa turhaan matkustamiseen. Tunnin kestävät lennot ovat taitettu nopeasti ja samalla maisemanvaihdos on tapahtunut huomaamatta.

 DSC03179-001
Vaikka kuinka pidän vanhoissakaupungeissa kulkemisesta ja matkaopaskirjojen suosittelemien nähtävyyksien kiertämistä, niin aina jossain vaiheessa tulee se fiilis kun kirjan työntää laukkuun ja haluaa nähdä niiden turistien lisäksi kaupungista myös jotain muuta.
 Kun olin kierrellyt riittämiin keskustassa ja vanhassakaupungissa, päätin suunnata jonnekin vähän sivummalle. Arvatakkin saattoi, että jo kulman takana näkymät olisivat aivan erilaisia. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Ei täytynyt siirtyä kuin kortteli sivummaksi ja oli aivan erilaisessa ympäristössä. Paikat olivat aivan hiljaisia ja talojen julkisivut olivat parhaimmat päivänsä jo nähneet. Uteliaisuutta kuitenkin riitti ja näissä maisemissa jaksoi aivan samanlaisella mielenkiinnolla kuljeskella. Monissakaan kaupungeissa ei täydy lähteä erityisen pitkälle, jotta maisemat vaihtuvat. Joskus pelkkä korttelin vaihtaminen riittää. Omasta mielestä tämä kaikki on vielä helpointa juuri itäisemmässä Euroopassa. Jotenkin se kaupunkien todellisuus alkaa kirkastua välillä todellakin nopeasti.
Itsellä tekisi kamalasti mieli lähteä taas Riikaan. Jotenkin tuntuu, ettei noiden päivien aikana ehtinyt kuitenkaan nähdä kaupunkia tarpeeksi. Täytyy varmaan alkaa etsiä tarjouslentoja Baltiaan ja tutustumaan kaupungin eri puoliin vieläkin paremmin…

-A

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply