Jurmala, Latvia

Toisena päivänä päätin lähteä junalla Jurmalaan Itämeren rannikolle. Olin katsonut kotona kuvia paikasta ja ranta näytti upealta. En ollut koskaan aikaisemmin edes kuullut koko paikasta ja oli pakko nähdä vastasiko kuvat yhtää todellisuutta.
Ennen junaan nousua hain kaupasta aamupalaa ja menin Riikan kaupungin läpi virtaavan kanaalin varrelle nauttimaan sen. Kaupunki oli todella hiljainen kellon ollessa puoli kymmenen, mikä yllätti itseäni vähän. No mielettömässä rauhassa nautin aamupalan ilman sen suurempaa kiirettä.

 

Junalippu Jurmalaan tai tarkemmin Majorin asemalle maksoi yhden latin. Otin samantie menopaluun ja hintaa oli 1,95latia, joka on muutaman euron. Junia lähti Jurmalan suuntaan parinkymmenen minuutin välein ja puoli tuntia myöhemmin oli jo aivan erilaisessa paikassa Riikaan verrattuna.

 

Olin ottanut lentokentältä Jurmalan kartan, joka helpotti paljon liikkumista kaupungissa. Oli aurinkoinen päivä, mutta mereltä puhalsi kuitenkin tuuli. Oli kuitenkin sopivan lämmin, olihan kuitenkin jo elokuun loppu.
 Rannalle oli asemalta matkaa muutama satametriä. Kun pääsi rannalle mietin, että olenko nähnyt missään Euroopassa mitään vastaavaa. Rantaviiva jatkui molempiin suuntiin silmänkantamattomiin ja hiekka oli hienompaa kuin jauho. Olin vakuuttunut!

 

 

 

 

 

 

 

Rannalla kulkiessa tuli ehdottomasti sellainen fiilis, että tonne on päästävä kesällä kun on lämmin. En olisi ikinä osannut kuvitella, että Itämeren rannalta löytyy näin upeita rantoja. Aina niitä lähtee etsimään kauempaa, vaikka todellisuudessa niitä on myös suhteellisen lähelläkin.
 Jurmala on täynnä kaikkia kylpylöitä, jotka taitaa olla myös suomalaisten suosimia. Muutenkin paikka taitaa olla aika loma-ja vapaa-ajan paikka. Tuli tunne, että koko paikka on aikalailla rakennettu turistien ympärille. Kävelykadun varrelta löytyi jos jonkunlaista ruokapaikkaa, niin että jokainen löytää varmasti mieluisen. Muutenkin kadun varrelta löytyi paljon kojuja, joissa myydään matkamuistoja ja meripihkakoruja.

 

 

 

 

 

 

Itse suuntasin lounaalle johonkin italialaiseen, jossa oli yhteydessä myös joku sushibaari. Söin mielettömän hyvää caesarsalaattia ja mietin samalla seuraavia siirtoja.  Tuntui vähitellen siltä, että olin saanut kaiken haluamani Jurmalasta, joten lähdin kävelemään takaisin Majorin asemalle hypäten junaan ja suunnaten takaisin Riikaan.

 

 

 

 

Jurmala teki kyllä kaikin puolin vaikutuksen muhun. Haluan ehdottomasti sinne uudestaan. En niinkään tiedä onko siellä mitään nähtävää talviaikana, mutta uskon että kesällä upealla säällä siellä viihtyy vaikka kuinka hyvin. Pitää varmaan suunnitella joku kesä tonne jonkunlainen viikonloppureissu. 🙂
Onko muut kuulleet tai ehkä käyneet Jurmalassa?
-A
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti torstai, kesäkuu 25, 2015 at 19:08

  Me oltiin Jurmalassa juhannuksena muutama vuosi takaperin. Oli kyllä kiva paikka ja tykättiin kovasti! Sääkin suosi ja juhannusaattoa me vietettiin rannalla +30 asteen lämmössä auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta 🙂 Rannan lisäksi pidin erityisesti hurmaavan kauniista pitsihuviloista ja ruuasta, joka oli todella hyvää kaikissa käymissämme ravintoloissa. Mun mielestä Jurmala soveltuu juurikin hyvin viikonloppukohteeksi ja kesäaikaan 🙂

  • Reply AnnKat torstai, kesäkuu 25, 2015 at 22:39

   Voin vain kuvitella kuinka upea toi ranta on helteillä… 🙂

 • Reply Maarit Johanna torstai, kesäkuu 25, 2015 at 21:51

  Ihana postaus, kiitos tästä! Me ollaan menossa isolla naisporukalla Riikaan ja Jurmalaan alle kuukauden päästä 🙂 En malta oottaa tuota biitsiä!

  • Reply AnnKat torstai, kesäkuu 25, 2015 at 22:42

   Kiitos kommentistasi! 🙂
   Tässä on kyllä itsekin miettinyt, että pitäisiköhän sitä jonain kesän vapaana viikonloppuna suunnata uudelleen tuonne. Täytyy käydä sitten reissusi jälkeen kurkkimassa postaukset ja lisäämässä omaa matkakuumetta. 😀

  Leave a Reply