Riika, Latvia

Matkustin pari vuotta sitten loppukesästä Riikaan ja mielestäni se sekä sen ympäristö sopii niin hyvin kesämatkailulle, että ajattelin nyt viimein julkaista parin vuoden jälkeiset postaukset….
   Koska lensin Riikaan AirBalticilla, niin mulla oli mukana vain käsimatkatavarat. AirBalticillakin pitää maksaa erikseen ruumaan menevästä laukusta ja mun mielestä 20€ suunnalta on liikaa. Varsinkin, kun vertasi laukkuun menevää summaa lentolipun hintaan. Lähdin reppu selässä ja vähän jännitti, että miten tila riittää kun tapana on kantaa mukana puolta omaisuutta. Ajattelin, että nyt olisi hyvä tilaisuus harjoitella matkustamista ilman turhaa tavaraa ja hyvinhän se menikin. 4päivän reissulle oma reppu riitti oikein hyvin ja lähtiessä repussahan oli jopa paljon tilaakin. Toinen juttu vielä millä AirBaltic rahastaa on lähtöselvitys, josta joutuu pulittaa 10€ kentällä. Onneksi nykyään sen pystyy tekemään niin kätevästi puhelimella, ettei pitänyt mennä tähän loukkuun.
 Mutta sitten vähitellen itse reissuun. Helsinki-Vantaalla oli mahtava fiilis, kun ei pitänyt olla paikalla turhan aikasin, sillä ruumaan ei ollut matkatavaroita ja lennollekin oli checkannut edellisenä päivänä. Vaan turvatarkastuksen läpi koneeseen.
 Kone, jolla lennettiin oli pienen pieni purkki, joka heilui ilmassa niin että matkapahoinvoiva olisi varmaan kärsinyt elämänsä kamalimmasta lennosta. Itse nukuin ton tunnin kestävän lennon ja heräsin vasta, kun laskeuduttiin Riikaan. Bussilla pääsi helposti lentokentältä keskustaan ja automaatista ostettuna matkalippu maksoi 0,50latia eli alle yhden euron. (Onko Latviassa muuten enää latit käytössä?)

Olin varannut majoituksen hyvältä paikalta aivan vanhankaupungin kulmalta ja sinne oli helppo sitten suunnistaa. Hostelli oli kuudennessa ja samalla rakennuksen ylimmässä kerroksessa. Etukäteen hostellista oli jo varoitteltu ettei talossa ollut hissiä. Sai olla jälleen vain tyytyväinen, ettei sen enempää matkatavaraa ollutkaan mukana. Majotuin Riga Style Hostelissa, joka osoittautui todella rauhalliseksi. Olin tehnyt varauksen 8hlö dormiin ja sillä majoittuessani sain huomata, että tossa 8hlö huoneessa oli mun mielestä vain toinen henkilö, jota en nähnyt kuin yöllä toisen tullessa nukkumaan.

Kun sain jätettyä tavarat hostellille, otin respasta kaupungin karttaa ja lähdin suunnistamaan vanhaankaupunkiin. Kiertelin vanhassakaupungissa ympäri ämpäri välillä pysähtyen jollekin penkille katsoen ympärillä tapahtuvia asioita. Oli todella rentoa, kun ei ollut kiire mihinkään eikä liutaa asioita, joita haluaa ehtiä tehdä/näkeä kaupungissa ollessa.

Kiireettömyys osoittautuikin matkan aikana aivan ihanaksi asiaksi. Olen niin mieletön suorittaja ja paikasta toiseen juoksija, että tuolla alkoi todella arvostaa niitä ihmisiä, jotka osaa elää hetki kerrallaan. Itseä ja omia tapoja on kuitenkin vaikea muuttaa hetkessä. Jotain opeteltavaa siis tulevaisuudelle.

Vanhassakaupungissa kävellessä meneekin sitten oma aikansa. Jollain tavalla tuli tosi vahvasti mieleen Tallinnan vanhakaupunki, mutta ihmekkös tuo. Kaipaisin vastaavaa Suomestakin.
 Jotenkin kyllä yllätti aina se, miten joidenkin rakennusten annetaan vaan ränsistyä. Kymmenet omat ”unelmakodit” alkoivat näyttää siltä että parhaista vuosista on jo kulunut liikaa aikaa.

Hieman tuntui olevan valvotunsilmän alla…

Ensimmäinen päivä kuluikin sitten oikeastaan pelkästään kaupunkia kierrellessä. Nähtävää oli kaikin puolin sopivasti muttei kuitenkaan liikaa. Pidin Riikasta todella paljon ja näin parin vuoden jälkeen, kun katselee näitä kuvia niin haluasi kyllä palata tuonne uudestaan. Onneksi lennot Riikaan on edullisia ja Latvia juuri niin lähellä, että sinne voi helposti suunnata vaikka vain pariksi päiväksi.
-A
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 14:04

  Tosi kiva lukea juttua Riikasta, koska itselläni on suunnitelmissa mennä sinne kesällä joku viikonloppu 🙂 Turusta pääse aikaisin aamulla suoraan Riikaan ja myöhään illalla takaisin, eli kahden päivän reissu on suunnitteilla. Koko kesän kun olen harjoittelussa niin pitää tehdä vain tällaisia pikkumatkoja 😛

  • Reply AnnKat keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 23:41

   Pikkumatka kyllä piristää sitä arkea juuri oikealla tavalla. 🙂
   Itsekin tekisi mieli lähteä uudelleen Riikaan. Tosi ihana kaupunki ja kivan lähellä vielä. Pitäisiköhän sitä? 🙂

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 at 19:20

  Minä olen menossa juhannuksen aikaan Riikaan, joten kiva lukea nyt siitä juttuja.Mun olisi tarkoitus käydä lisäksi Jurmalassa.

  • Reply AnnKat torstai, kesäkuu 23, 2016 at 15:18

   Itsekin suunnittelin heinäkuun alkuun matkaa Riikaan, mutta taitaa kohteeksi valikoitua nyt kuitenkin toinen… 🙂

  Leave a Reply