Porvoo Hostel -Porvoon retkeilymaja

Oon kirjoittanut aikaisemmin siitä, miten haluan tänä kesänä tutustua enemmän kotimaanmatkailuun ja Suomen upeisiin kesäkaupunkeihin. Samalla haluan myös tutustua Suomen hostellitarjontaan. Mun mielestä on mielenkiintoista tutustua vaihtoehtoisiin majoittumisvaihtoehtoihin niiden perinteisten ketjuhotellien sijaan. Eniten ehkä just näissä Suomenkin hostelleissa kiinnostaa se, että ketä niissä oikeasti majottuu…

Kun majotuin keväällä Turussa Laivahostel Boreassa, niin vähän postauksen julkaisun jälkeen Suomen hostellijärjestö oli muhun yhteydessä ja tarjosi kansainvälistä hostellikorttia sekä mahdollisuutta majottua hostellijärjetöön kuuluvissa hostelleissa. Koska koko Suomen hostellikulttuuri kiinnostaa sen verran paljon, niin tottakai päätin tarttua tarjoukseen. Hostellikortilla saa vähintään 10% alennuksen Hi -hostelleissa ja lisäksi paljon muunlaisia etuuksia matkailuun liittyen.

Mä olen aina pitänyt Porvoota kauniina kaupunkina ja mulla oli lisäksi ihan syykin miksi mun oli käytävä tässä kesäkuun alussa siellä. Olin bongaillut Hostellijärjestön sivuilta Porvoossa sijaitsevan Porvoo Hostellin eli Porvoon retkeilymajan. Päätin jatkaa mun hostellikierrosta Porvoosta, jolloin sain myös toisen päivän kaupunkiin tutustumiseen.

20150605_192955-001Porvoo Hostel sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Porvoon keskusta sekä vanhastakaupungista. Hostellirakennus on mielettömän kaunis ja tuo mieleen vanhan kartanomiljöön. Punamullan värinen suuri rakennus, jota koristaa valkoiset yksityiskohtaiset ikkunankarmit. Ulkoisesti siis kaikki puitteet vaikuttaa lähes täydelliseltä.

Huonekoko vaihtelee yhden hengen huoneesta aina kuuden hengen perhehuoneeseen ja yhteensä kymmenen huonetta pitää sisällään 29vuodepaikkaa. Olin yksin liikkeellä ja näin siis majoituin myös yhden hengen huoneessa. Mikäli tarjolla olisi dormimajoitusta, niin siihen olisin kyllä mielelläni tarttunut.
20150606_094957-001 20150606_095049-001 20150606_095103-001

Porvoo Hostellin kotisivut on mielestäni melko kehnot ja luultavasti niiden perusteella yksikään matkailija ei päädy majoituksen varaamiseen. Nykyään tällaisella on aika suuri merkitys, kun kaikki pyörii enemmän tai vähemmän verkossa. Jos en olisi ihastunut Hi Hostel -sivuston kautta  tähän hostelliin ton julkisivun ja koko miljöön takia,  en luultavasti olisi ikinä tehnyt myöskään varaustani. Varaukset tehdään muuten joko puhelimitse tai sähköpostitse. Hostelli ei ole online -varausjärjestelmän piirissä ja näin varaukset tehdään suoraa ottamalla yhteys hostelliin. Omasta mielestä olisi huomattavasti helpompaa, jos varauksen voisi klikkailla suoraa hostellijärjestön sivuilta.

Hostelli ei ole auki kellon ympäri vaan oikeastaan sisään- ja uloskirjautumisen ajan. Eli lyhykäisyydessä paikka on suljettuna klo. 10-16 välisen ajan. Henkilökunnasta sain tosi hyvän ja rennon kuvan. Hostelli esiteltiin lyhykäisyydessä eikä mitään kysyttävää oikein jäänyt. Tosin, jos olisikin jäänyt, niin uskon että olisin saanut kysymyksiini vastaukset sillä sen verran läsnäolevaa henkilökuntaa oli paikalla.

Majotuin hostellin käytävän päässä yhden hengen huoneessa ja huone oli melko pelkistetty sisustukseltaan. Tosin en tiedä kaipaako kukaan yleisesti retkeilymajalta mitään sen erikoisempaa. Pienellä pintaremontilla voisi kuitenkin saada ihmeistä aikaan. Plussia huoneessa oli ehdottamasti se, että huone piti sisällään niin pienen jääkaapin kuin myös TV:n. Tällaisia ei oikein ikinä odota kyseiseltä majotukselta.

Hostellista on mahdollista vuokrata niin pyyhkeet kuin lakanatkin, tai vaihtoehtoisesti ottaa ne kotoa mukaansa. Samat säännöt toimii täälläkin muiden hostellien tapaan, että makuupussin käyttö on kiellettyä. Liinavaatevuokra ei ole kohtuuton, mutta matkabudjetti pysyy pienempänä jos matkassa on omat lakanat.

20150606_094837-001 DSC07836-001 DSC07839-001Mulla jäi Porvoo Hostellista ihan positiivinen kuva. Nukuin siellä hyvin, vaikka illalla kun kävin peseytymässä ja kuljin vanhan talon pitkää pimeää käytävää pitkin kylpyhuoneeseen, niin mielee piirtyi kyllä enemmän kuva vanhasta mielisairaalasta tai kauhuelokuvan tapahtumapaikasta. Onneksi mielikuvitus ei kuitenkaan laukkaa liian villinä, niin yökin sujui rauhallisissa merkeissä.

Ajankohta jolloin majoituin oli todella rauhallinen ja aluksi luulin, että olin ainoa majoittuja. Tämän suhteen siis kysymys siitä, että keitä Suomen hostelleissa majottuu, on edelleen suuri kysymysmerkki. Ehkä saan tälle kysymykselle vastausta vielä myöhemmin tänä kesänä… 🙂

20150606_095150-001 20150606_095216-001 Onko muilla kokemusta Suomen hostelleista? Mitä suosittelisitte ja mitä puolestaan kannattasi välttää? Vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan…

-A

*yhteistyössä Suomen hostellijärjestö

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 18:50

  Ulkoa kyllä tosi kaunis paikka! Voisin kokeilla 🙂 Nukuin muutama yö sitten ensimmäisen hostelliyöni pitkään aikaan ja oli kyllä superhiljaista. Olen liiaksi tottunut hotelleihin, mutta voisin positiivisen kokemuksen siivittämänä taas tarttua halvempiin majoitusvaihtoehtoihin!

  • Reply AnnKat maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 21:04

   Ei taida olla siis vielä erityisen kuuma sesonkikausi Suomen hostelleissa. Sitä odotellessa…
   Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä keitä noissa hostelleissa oikeasti majottuu. 🙂

  Leave a Reply