… sit mä rakastuin Porvooseen.

Porvoo on todella lähellä, mutta samalla niin kaukana että sinne täytyy suunnitella vierailua vähintään se muutava vuosi. Näin ei ehkä kuuluisi olla, mutta todellisuudessa se vaan on jostain syystä mennyt täsmälleen tällä tavalla. Sama juttu toistuu muidenkin Suomen kaupunkien kohdalla. Pelkästään se, että kaupunki kiinnostaa ja sinne haluasi mennä ei riitä syyksi sille, että hyppäisi linja-auton kyytiin ja matkustaisi näihin kotimaan kaupunkeihin.

DSC07870-001 DSC07854-001

Sen oon jo pidemmän aikaa huomannut, että ulkomaille on jollain tavalla helpompaa ja ennen kaikkea luontevampaa matkustaa. Oon useasti varannut lennot hetken mielijohteesta. Välillä vain pelkästään sen takia, että ”sain lennot halvalla”. Siinähän onkin jo tarpeeksi syytä lähdölle! Jotenkin on tuntunut pitkään luonnottomalta, että matkustaa johonkin lähikaupunkiin ja vielä majottuu siellä. En tiedä mistä tää on peräisin, sillä ainakin itse kaipaan juuri vapaapäivinä pelkästään sellaista todellista irtautumista  kaikista tutuista ympyröistä. Kotona on aina miljoona keskeneräistä asiaa ja yleensä todellista vapaapäivää on mahdollista viettää vain omien seinien ulkopuolella.

Suomessa on upeita paikkoja ja kaupunkeja, mutta aina näitä samoja juttuja lähtee etsimään kauempaa. Joku viisaampi on sanonut joskus aikoinaan, että täytyy lähteä kauas jotta voi nähdä lähelle. Nyt voin kyllä allekirjoittaa tämänkin lauseen, sillä näinhän se menee liiankin usein.

DSC07886-001 20150606_112953-001 20150605_152203-001Kuluvan kesän oon suunnitellut viettäväni pääosin Suomessa. Oon miettinyt, että miksi täältä lähteä kesäksi pois, kun kotimaassa on loppupeleissä kesäisin aika upeeta. (Näistäkin suunnitelmista huolimatta katson päivittäin kesälentoja eri kohteisiin… kuinka ristiriitaista?) 😀

Mutta jos vähitellen palaisi otsikkoon ja sen myötä myös aiheeseen. Mä olen pidemmän aikaa pitänyt Porvoota tosi upeana kesäkaupunkina. En tiedä miten tää asia on porattu mun kalloon, mutta jollain tavalla kaupunkia on vaan brändätty oikein. Tietenkin oon käynyt Porvoossa aikaisemmin, mutta samalla tavalla kuin lähes jokainen Suomen kaupunki, niin myös Porvoo on jäänyt aikalailla kysymysmerkiksi.

Pari viikkoa sitten bongailin mileenkiintoisen näyttelyn Porvoon taidetehtaalta ja tää oli oikeastaan se syykin miksi Porvooseen suuntasin. URBCULT: Make your mark Gallery Presentsin: In the Shadows -näyttelyyn oli koottu graffiti- ja katutaitelijoiden töitä. Näyttely oli pieni, mutta itse alan diggailijana se oli mieleen.

Muuten olin päättänyt kierrellä vain Porvoossa, niitä paikkoja joiden perusteella olin saanut kaupungista sen mielettömän positiivisen kuvan. Porvoon vanhakaupunki on upea! Jollain tavalla siellä on todella paljon nähtävää ja kaupungin rauhallinen tunnelma on ehdottomasti yksi niistä asioista, joista diggailin eniten. Ainakin niiltä alueilta joissa liikuin puuttui kokonaan se mieletön hälinä ja kiire.

20150605_180316-001 DSC07841-001 DSC07847-001Rakastuin Porvooseen ja etenkin sen vanhaankaupunkiin aika pahasti. Jotenkin kaupunki tuntui aivan mielettömältä ja aloin jo miettiä kuinka upeeta olisi asua noin kauniissa kaupungissa. Kaupungissa oli paljon juuri sellaisia asioita, joista itse pidän. Paljon jo pelkästään pieniä yksityiskohtia. Vähänkö kaikki porvoolaiset on etuoikeutettuja, että saa elää niin mielettömässä paikassa!

Joka kerta kun menee jonnekin itselle vieraaseen paikkaa, niin tietenkin painii tiettyjen kysymysten äärellä. Mä olen sellainen, että tykkään itse etsiä hyviä kahviloita ja ravitoloita, mutta jos olen lukenut jonkun suositteluita, niin yhtä mieluusti niihin myös suuntaan. Välillä on tosi vaikeaa etsiä esimerkiksi hyvää ruokapaikkaa täysin vieraasta kaupungista.Varsinkin jos haluaa jotain muuta kuin niitä perinteisiä ketjuravintoloita. Tän asian kanssa sitten heitin vähän kolikkoa. Välillä saa pettyä omien valintojen suhteen suuresti, mutta onneksi tällä kertaa vältyi kaikelta tältä. Aloin kuitenkin miettimään, miten kätevää olisi jos olisi joku ”vinkkipankki”, josta olisi helppo valita kahvilat ja ravintolat toisten suositusten perusteella. Hyvät vinkit on aina tervetulleita.

20150606_115928-001

DSC07849-001 Mulla kävi myös sen suhteen tuuria, että tuona viikonloppuna järjestettiin Porvoon päivät. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja ympäri kaupunkia erilaista nähtävää. Kesää on vielä jäljellä ja ehkä voisin jatkaa tätä alkanutta kotimaanmatkailua. Kuulen mielelläni, jos jossain Suomen kaupungeissa järjestetään jotain tapahtumaa tai vastaavaa. Paikan päälle on ehdottomasti vieläkin kivempi lähteä, jos itse ei pidä suunnitella koko reissua. 🙂

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply