Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Nizzan Vanhakaupunki

Sen lisäksi, että ihastuin Nizzan kaupunkiin kokonaisuutena, niin joku mikä vei myös sydämeni matkan aikana oli vanhakaupunki. Vanhat talot, puiset ikkunakarmit, kapeat kujat ja ne kaikki pienet yksityiskohdat.
Olin myyty!

Vanhatkaupungit ovat yleisestikin niitä paikkoja, joihin suuntaan matkalla kun matkalla. Vaikka ne ovatkin ehkä Euroopassa monissa kaupungissa hyvin samanlaisia, niin pidän siitä fiiliksestä jota ne huokuvat. Lisäksi pidän myös siitä miten vanhankaupungin alueella saa kävellä melko rauhassa. Tarkoitan nyt siis sitä liikenteen vähyyttä. Muutamia autoja saattaa tulla vastaan, mutta muuten saa kävellä melko vapaasti keskellä katua, eikä tule kulkea kiinni kylmässä betoniseinässä. (kaiken kirjoittamani perusteella saa varmaan kuvan, että olen maailman epäsosiaalisin olento. pakenen matkalla kun matkalla sinne missä on rauhallista eikä kuulu kaupungin melua. xD en ehkä oikeesti ole ihan näin erakko, mutta kai on myös OK, jos pitää rauhallisista paikoista?)

20150513_124656-001

DSC07455-001

DSC07446-001

Nizzan vanhakaupunki on kooltaan melko pieni ja ainakin omasta mielestä sokkeloinen. Oon aina kuvitellut, että omaan suuntavaiston, mutta välillä tajusin että kuljen lähes ympyrää. Kartasta olisi varmaankin ollut tällä kertaa suurempaakin apua. Pidin siitä, kun kuljin vain noita pieniä vanhankaupungin kujia oikeastaan tietämättä minne olin edes menossa. Tuolla oli tosi kaunista, rauhallista ja uskomaton määrä tunnelmallisia kahviloita ja ravntoloita, joihin oli liiankin helppo pysähtyä.

Suuntasin matkani aikana useampanakin päivänä vanhaankaupunkiin. Yhtenä syynä se ravintolatarjonta. Tarkoituksenani oli myös käydä testaamassa eräs ravintola, josta olin lukenut muista matkablogeista. Harmikseni paikka oli ilmeisesti remontissa ja kiinni, mutta onneksi nopeasti löytyi korvaava vaihtoehto tämän tilalle.

20150513_124808-001 20150513_124825-001 20150513_124848-001

DSC07444-001

DSC07416-001 DSC07433-001Hieman kauempana oli Cours Saleyan aukiota ja aukion kukkatoria löytyi pieniä kalamyytikojuja. Korttelissa leijaili pistevä kalanhaju ja kojujen yllä lenteli tietenkin valtavat määrät lokkeja. Vanhankaupungin laidalla liikkui jälleen vähemmän ihmisiä ja niin itsekin kävelin vain korttelin poikki melko nopeasti. Korttelissa oli vanhoja hieman rappeutuneita taloja, mutta pään yllä syöksylaskuja tekevät ja rääkyvät lokit saivat tämänkin kulkijan ahdisteltua muualle.

DSC07458-001 DSC07418-001 DSC07420-001 DSC07451-001

Vanhakaupunki houkuttelee etenkin suurimmille kaduille ja aukioille valtavat määrät turisteja, eikä kyllään mikään ihme. Kapeahkot kadut ovat täynnä pieniä putiikkeja ja erilaisia matkamuistoimyymälöitä. Nizzan vanhankaupungin sokkeloisuudesta kertaa paljon myös se, että useisiin liikeisiin on kahdelta eri kadulta eri sisäänkäynnit. Liiketilat ovat siis koko talon leveyden suuruisia ja ehkä juuri tästä syystä oman suuntavaistoin saattaa liiankin usein kadottaa hetkellisesti kokonaan.

DSC07430-001 DSC07435-001 DSC07437-001 DSC07425-001Omasta mielestä Nizzan vanhakaupunki oli aivan mielettömän ihana juuri sen takia, että koko alue oli todella epälooginen. Kapeat ja sokkeloiset kujat kadottivat oman suuntavaiston liiankin usein ja samaa korttelia pyöriessä ei voinut kuin nauraa omalle liikkumiselle. Koko alue on todella värikäs pastelliväristen talojen ja ikkunaluukkujen johdosta. Alueella vallitsee hallittu tai ehkä jonkun mielestä hallitsematon sekamelska, mikä tekee alueesta ehkä juuri omasta mielestä niin ihanan. Nizzan vanhakaupunki on ehdottomasti kauniimpia vanhojakaupunkeja, joita olen ikinä nähnyt.

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply