Hostelliesittely: Toc Hostel, Madrid

Se tunne kun hostellivalinta on osunut aivan nappiin!!!
Se on muuten aivan super kiva tunne. Useinhan se valinta hostellien välillä on aikalailla arpapeliä. Aina ei riitä pelkästään se, että paikka on saanut hyvät arvostelut tai kuvien perusteella paikka näyttää mielyttävältä. Silti ikäviä yllätyksiä voi aina tulla. Yhtenä vaikuttavanatekijänä ja mikä on myös aika suuressa merkityksessä varsinkin dormimajoituksissa on itsessään se, että keiden kanssa huoneen tulee jakamaan. Voisikohan muuten jatkossa laittaa esim. bookingin siihen ”toive” -kohtaan, että haluaa mukavaa huoneseuraa tai muuten vain ykköstyypit dormiinsa? :DDD

Mulla on monia kertoja käynyt tän asian suhteen tosi hyvä tuuri ja oon jakanut huoneen mitä erilaisimpien ja mielenkiintosten ihmisten kanssa. Usein juteltavaa löytyy majoitusseuran kanssa joko enemmän tai vähemmän. Välillä huonekavereina on ollut tosi hyviä tyyppejä, mutta välillä taas on käynyt niin, että huoneen on jakanut ihmisten kanssa, joilla on todella huono tilannetaju tai jotka unohtaa ottaa toiset huomioon. Dormissa majoittuessa mun mielestä tärkeintä on oikeasti se, että ottaa ne kanssa yöpyjät huomioon. Porukkaa tulee niin eri tilanteista, että on aika tärkeetä että muistaa ajatella itsensä lisäksi myös muita. Silloin, kun on matkustanut esimerkiksi toiselta mantereelta matkakohteeseensa saattaa kaivata rauhaa ja lepoa eikä välttämättä reivejä ympärilleen.

Sen lisäksi että oon jakanut huonetta tosi hyvien tyyppien kanssa, oon myös herännyt keskellä yötä siihen että huoneessa oksennetaan liian suuren humalatilan takia ja myös aamulla tajunnut sen, että yön juhlijat ovat unohtaneet sulkea huoneen oven (luhtitalossa) tullessaan. Välillä on saanut myös herätä siihen, että keskellä yötä kun joku on saapunut huoneeseen sytyttää kaikki valot päälle valmistautuessaa nukkumaan. Oon myös kuullut tarinoita kuinka jaetut kylpyhuoneet ja wc-tilat ovat olleet aivan järkyttävissä kunnoissa yönjuhlijoiden jäljiltä.

20150514_155045-00120150514_160133-001

Tän kaiken sepustuksen jälkeen mulla on joku pakottava tarve jakaa kaikkien tietoisuuteen aivan loistava hostelli Madridissa. Majoituin Madridissa ollessani Toc Hosteliin, joka oli suht edullinen ajankohtana, jolloin olin Madridissa. (Varasin hostellin edellisenä päivänä ja osa hostellitarjonnasta oli jo täynnä). Kyseessä on espanjalainen hostelliketju, jolla on Madridin lisäksi hostellit myös Sevillassa ja Barcelonassa. Itse en tiennyt ketjusta etukäteen ja mutta hyvän hostellikokemuksen myötä en nää mitään syytä miksen suosisi ketjua myös jatkossa.

Toc Hostel sijaitsee Madridissa aivan mielettömän hyvällä paikalla, sillä Puerta del Sol:in aukio on noin sadanmetrin päässä. Huoneita on monien hostellien tapaan niin yksityisinä kuin myös vuodepaikkoina jaetuissa huonessa. Kaikissa huoneissa on kuitenkin oma kylpyhuone, wc sekä suihku.

20150514_160148-001 20150514_160200-001 20150514_160225-001

Huoneet ovat melko moderneja ja erityisen siistejä. Ne hostellien ympärille piirretyt mielikuvat luteista ja kusisista tyynyistä voi nyt pyyhkiä täysin pois. Tosta siisteydestä annan hostellille täydet pisteet. Modernisuudesta kertoo jotain ehkä se, että käytössä ei ole lainkaan avaimia tai muita avainkortteja. No miten huoneisiin sitten oikein pääsee? Kirjautuessa sormenjälki luetaan laitteella ja majoittumisen ajan oma sormi ja sormenjälki toimii avaimena. Kuinka siistiä! Mukana ei tarvitse kantaa avainta, tai siis erillistä avainta.

Liinavaatteet kuuluvat yöpymisen hintaan ja ne saa mukaansa respasta hostellin nimikko olkalaukussa. Tuolla oli niin paljon tollaisia pieniä yksittäisiä asioita, joista diggailin aivan valtavasti. Sisäänkirjautuessa maksettiin myös 10€:n pantti vahinkojen varalta, joka palautetaan takaisin uloskirjautuessa.

20150514_160318-001
20150514_160717-001

Ainoita huonoja tai en edes tiedä onko kyseessä huonopuoli, ehkä jonkun mielestä, oli se että huoneen kylpyhuoneessa, wc:ssä ja suihkussa ei ollut lukkoja. Kylpyhuoneeseen oli vain liukuovi ja wc:n sekä suihkun ovi pystyttiin vain työntämään kiinni. Asia ei kuitenkaan ole mitenkään sietämätön, kun jokainen pystyy kuitenkin pitää silmät ja korvat auki, jolloin tajuaa jos jompi kumpi on varattuna. Lisäksi esimerkiksi huoneessa, jossa yövyin niin kanssamatkustajat olivat niin huomioonottavia, että varmistivat joka kerta kun olivat menossa suihkuun että on kaikille ok, että valtaavat hetkeksi kylpyhuoneen.

20150514_160730-001 20150514_160755-001 20150514_160859-001 20150514_162427-001

Myös yleiset tilat olivat todella siistit, viihtyisät ja hyvällämaulla sisustettu. Käytössä oli tietenkin hostellien tapaan keittiö, mutta lisäksi tuolta löytyi iltaaikaan myös avoinna oleva baari. Paikka on niin viihtyisä, että siellä hengailee mielellään illalla ja pelaa vaikka muutaman kierroksen toisten kanssa biljardia.

Itse majoituin tuolla kuuden hengen mixed dormissa(, joka oli ainoita vapaanaolevia). Huone oli koko viikonlopun ajan täynnä ja porukkaa oli aika laidasta laitaan. Tuolla sai taas huomata sen, miten oikeasti ei pysty rajaamaan sitä millaiset ihmiset hostelleissa yöpyy. Meidän dormin ikähaarukka oli parikymppisestä kuuteenkymmeneen ja mikä ehkä hienointa, niin kaikilla riitti keskenään juteltavaa ja omia matkakertomuksia jaettavaksi. Lisäkseni huoneesssa oli nuori turkkilainen tyttö, irlantilainen poika, brasilialainen mies ja näitä muita huomattavasti vanhempi yhdysvaltalainen mies. Mun mielestä oli jotenkin ihana huomata se miten ystävällisiä ja huomioonottavia toiset osaa olla. Siinä missä muita pyydettiin lähtemään kanssaan yksille, niin yhtä kiinnostuneita oltiin ottamaan mukaan itseäänkin vanhempia matkaajia.

Aloin itse pohtia, että itse en useinkaan toimi samalla tavalla. Oon aina ajatellut, että nuorempiin matkaajiin on jollain tavalla helpompi tutustua, kun yhteisiä kiinnostuksen kohteitakin voi olla helpompi löytää. Tuolla kyllä tajusin, että usein näiden kokeneempien reissaajien kokemukset ja tarinat on niin mielenkiintoisia, että niitä kuuntelisi usein paljon mielummin.
20150514_162459-001 20150514_162507-001 20150514_162540-001

Miltä toisten silmissä Toc Hostel näyttää? Itse diggaan hyviä hostellikokemuksia ja lukisin niitä myös mielelläni. Jos jaettavana on joku huippuhostelli niin vinkkaa siitä. Hyväksi havaituissa hostelleissa on aina kivempi majoittua. 🙂

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maritta sunnuntai, toukokuu 31, 2015 at 09:32

  Olen majoittunut ketsun Sevillan hostellissa ja kpnsepti näyttäisi olevan sama. Erittäin miellyttävä kokemus. Voin vilpittömästi suositella!

  • Reply AnnKat sunnuntai, toukokuu 31, 2015 at 12:00

   Oon jo jonkun aikaa halunnut Sevillaan, joten täytyy muistaa tää ketju kun sinne suuntaa. 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa sunnuntai, toukokuu 31, 2015 at 09:58

  Vaikuttaa viihtyisältä – mutta lukon puuttuminen kylppärin ovessa on iso miinus! Mikähän siinä on syynä? Vaikka hostellissa pitääkin jakaa tila muiden kanssa, niin joku yksityisyys pitäisi edes vessakäynnin ajaksi saada taattua 🙂

  • Reply AnnKat sunnuntai, toukokuu 31, 2015 at 12:04

   Lukot oli kyllä niitä mitä itsekin kaipasi 🙂

  Leave a Reply