Tippukiviluola Mallorcalla

Mä en ollut koskaan aikaisemmin käynyt yhdessäkään tippukiviluolassa ja kun kuulin, että sellaisia löytyisi useampiakin Mallorcalta päätin korjata asian. Luola oli omaan mieleen ja jotenkin aina on yhtä käsittämätöntä mitä kaikkea luonto voikaan saada aikaan. Oon joskus kirjoittanut siitä miten diggaan enemmän juurikin luonnonkohteita ihmisten aikaansaamien nähtävyyksien sijaan. Tippukiviluola oli taas yksi tälläinen ja olin kyllä tyytyväinen, että tein matkan toiselle puolelle Mallorcan saarta. Tosin, ei vierailu kuitenkaan sellaista reaktiota saanut aikaan, että nyt kiertäisin kaikki mahdolliset tippukiviluolat maailmalta. Paikka teki vaikutuksen ja voin suositella vierailua muille, mutten jatkossa suunnittele matkoja niiden pohjalta.

Tutustuin vasta Mallorcalla ollessani saaren tippukiviluoliin enemmän tai lähinnä siihen, että missä paikat todellisuudessa sijaitsevat. Päädyin lähtemään yhtenä päivänä Cuevas Del Drachiin, Porto Cristoon itärannikolle, sillä tuntui että sinne oli helpoin päästä julkisella liikenteellä. Linja-auto (L412) Porto Cristoon lähtee Palman linja-autoasemalta lähes tasatunnein ja kuskilta voi ostaa samantie menopaluu bussilipun, joka tulee yksittäissuuntaista matkaa hieman edullisemmaksi. Nykyään menopaluu taisi olla viidentoista euron luokkaa. Matka kestää normaalivuorolla suunnilleen puolitoista tuntia ja Express vuorolla matkan taittaa sitten hieman nopeammin. Itse satuin sattumalta tulemaan takaisin Palmaan juuri kyseisellä Express -vuorolla ja matkan aikana jätettiin kiertämättä vain muutama pienikaupunki niiden pysäkkineen. Matka ei kuitenkaan nopeudu niin merkittävästi, että kannattaisi kytätä aikataulusta näitä vuoroja.

DSC06905-001 DSC06909-001Cuevas Del Drachiin sisäänpääsylippu maksaa aikuisilta 14,50€. Esittelykierrokset alkavat aina tasatunnein ja lippu on kierroskohtainen. Kierros luolassa kestää noin tunnin ja itse mietin etukäteen, että millainen vaatetus luolaan olisi paras, sillä epäilin että saattaisin palella maan alla. Lämpötila pysyy luolassa kuitenkin reilussa parissa kymmenessä asteessa, joten kierroksen ajan pärjää aivan hyvin kevyemmässäkin vaatetuksessa.

Lohikäärme luolaan laskeudutaan alussa reilu sata askelmaa alas luolaan, jossa avautuu upeat tippukivimuodostelmat ja kallioaltaat. Näkymät ovat aivan mielettömiä ja paikan päällä pääsee kokemaan sen mitä luonnonnähtävyys voi upeimmillaan olla.

20150504_151638-001 20150504_152142-001 20150504_152345-001 DSC06943-001 DSC06942-001Luonnonnähtävyyden luolakierrokset ovat opastettuja ja sesonkiaikaan saattaa olla kovan suosion takia myös todella ruuhkaisia. Kannattaa siis suunnitella oman vierailun ajankohtaa, jos on matkustamassa sesonkikaudella.

Opastettu kierros kestää noin tunnin ja kierros päättyy Euroopan suurimmalle maanalaiselle järvelle, Martelin järvelle. Järven luona pysähdytään seuraamaan musiikkiesitystä, kun järvellä hitaasti kulkevat veneet kuljettaa mukanaan klassista musiikkia soittavan joukon. Esitys kestää muutaman kappaleen verran ja tämän jälkeen järven poikki on mahdollista matkata uloskäyntiä kohti joko veneen kyydillä tai reunassa kulkevaa siltaa pitkin.
20150504_152537(0)-001 20150504_153058-001 20150504_153007-001 20150504_152653-001Cuevas del Drach on upea ja suositeltava kohde vaikka jokaiselle kesän rantalomakohteen matkaajalle. Porto Cristoon pääsee mielettömän helposti Palmasta bussilla, joka jättää suoraa sisäänkäynnin eteen bussipysäkille. Vastapainoa rannallamakoiluun on helppo toteuttaa, kun se ei vaadi loppupeleissä itseltä muuta kuin linja-autoon siirtymistä.

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply