2päivää Suomessa…

Lentokoneeni laskeutui ajallaan Helsinki-Vantaalle kellon näyttäessä 01:40 ja oli jollain tavalla ihana palata Suomeen, kun vastassa ei ollutkaan yhtään sellaisia säitä kun mitä olin pelännyt. Ei sadetta ja auton mittarikin näytti keskellä yötä vain pari astetta alle kymmenen. Kun kaikki vähääkään lämpimät vaatteet takki mukaan lukien oli pakattuna matkalaukkuun, vähän heräsi pelko siitä kuinka ehdin jäätyä jo sillä sadanmetrin matkalla, kun kävelen kentältä autolle. Onneksi kuitenkin sai yllättyä vain positiivisesti, kun Suomeenhan on tullut jo aivan kevät. Kohta täälläkin on varmaan kesä!

Laskeutumisen jälkeen olin vain tyytyväinen, että matkalaukkuuni liimattiin lähtökentällä lyhyen vaihtoajan vuoksi ”hot”-tarra. Laukku valui hihnaa pitkin ensimmäisten joukosta ja koneen laskeutumisesta parikymmentä minuuttia myöhemmin istuin jo autossa ja nokka kohti kehä kolmosta. En muista milloin viimeeksi olisin selviytynyt yhtä nopeasti ruumalaukun kanssa pois kentältä.

Viimeinen viikko ja samalla ensimmäinen lomaviikko meni todella nopeasti. Mallorcalla suosi omaa lomaani aivan upeat säät ja lämpömittarit näytti päivittäin kolmeakymmentä. Rakastan aurinkoa ja lämpöä, joten tuntui täydelliseltä viettää lomaa tuollaisissa lämpötiloissa. Otin ensimmäisen lomaviikon rennosti. Aika kului nopeasti, vaikkei tehnyt sen ihmeellisempiä asioita kun makasi altaalla, käveli rantaviivaa pitkin, liikuskeli kaupunginkatuja ja vieraili muutamassa itseä kiinnostavassa kohteessa. Tuollakin matkalla tuli taas useampia sellaisia kohteita ja paikkoja, jonne haluaisi nyt aivan valtavasti. Tuntuu, että näin käy joka kerta kun käy jossain itselle uudessa paikassa. Mistähän kaikkeen löytäisi vielä ajan?

2015-05-03 15.11.15

Nyt olen kuitenkin palannut kotiin. Kuinka ihanalta tuntui pitkästä aikaa juoda aamukahvia kotona tuijottaen ikkunasta takapihalle, jonka nurmikko on (kasvanut hävyttömän pitkäksi ja) tullut aivan kesäisen vihreäksi. (Pitää varmaan vihjata hienovaraisesti jollekin, että nurmikon voisi jo leikata. xDDD) Kukkapenkistä on noussut joitain itselle tuntemattomia varsia. En tiedä mitä sieltä nousee ja kasvaa, sillä en asunut tässä vielä vuotta aikaisemmin. Tuntuu, että olisi ollut pidempääkin poissa, sillä niin paljon muutoksia on kuitenkin tapahtunut jo pelkällä omalla takapihalla viikossa.

Sunnuntaiaamuna pitäisi jälleen olla lentokentällä, kun matkat jatkuu ja aamulento vie Nizzaan. Nyt vain muistokorttien tyhjentelyä, pyykinpesua ja ystävien tapaamista. Lomalla kai saisi ottaa iisimmin, mutta kun katson omaa kalenteria niin en tiedä olenko jopa vieläkin enemmän vain menossa. No ainakin nämä pari päivää, mitä vietän lomasta Suomessa.

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply miraorvokki sunnuntai, toukokuu 17, 2015 at 20:24

    Vastaileppa tähän, kun asetut vähäksi aikaa aloillesi 😉 https://wpdev.rantapallo.fi/pondekengissa/2015/05/17/liebster-awards/

    • Reply AnnKat maanantai, toukokuu 25, 2015 at 17:38

      Kiitos haasteesta ja juuh, vastailen kun pääsen tästä lomamoodista 😀

    Leave a Reply