Välistoppi Rijekassa…

Rantapäivän jälkeen meidän seuraava pysähdyspaikka oli Rijekassa, Kroatian yhdessä satamakaupungissa. Meillä ei ollut sen erityisempiä syitä pysähtymiselle juuri kyseisessä kaupungissa. Tarkoituksena oli vain ajaa Etelä-Kroatiasta pohjoisemmaksi ja mahdollisimman lähelle Zagrebia, johon meidän oli määrä palauttaa auto seuraavana päivänä aamupäivällä.

Päätös Rijekaan tehtiin aika nopeasti karttaa tutkiessa, sillä se näytti juurikin sen verran suuremmalta kaupungilta, että myös majoituksen järjestäminen lyhyellä aikavälillä olisi mahdollista. Tehtiin etukäteen varaus perus edulliseen neljän hengen huoneeseen ja lähdettiin ajamaan kohti Rijekaa.

IMG_4101-002 IMG_4102-002

Jotenkin kun kiertää useampia maita tai vastaavasti yhden valtion kaupunkeja, niin aina uuteen kaupunkiin tultaessa ensimmäiset tekemiset on lähes poikkeuksetta samat. (Oli muuten hauska lukea erästä reiliblogia, kun kaikki kuulosti liiankin tutulta…) Ensimmäisenä matkatavaroista halutaan päästä eroon. Joko kirjaudutaan majoituspaikaan sisälle ja jätetään tavarat sinne, tai sitten etsitään ensimmäisenä mahdollinen tavaransäilytyspaikka. Onneksi meillä oli mukana auto, niin pystyimme siirtymään heti kohtaan kaksi, kun ei täytynyt murehtia tavaroista ja niiden säilyttämismahdollisuuksista.

Ruokapaikanmetsästys! Mahdollisimman nopeasti vain joku paikka, jotta saisi vatsan täyteen ja mielen paremmaksi. Uskoakin saattaa, että päätökset tehdään näissä tilanteissa nopeasti ja nirsompikin suostuu aivan mihin tahansa. Vaikka pasta-pizza -linjaa olikin tullut vedettyä jo toista viikkoa, niin nälän ollessa tapeeksi suuri jokaiselle kävi ruokailu lähimmässä pizzeriassa. No ei täytynyt kuitenkaan valittaa, sillä ruoka maistui (olisikohan muuten johtunut siitä mielettömästä nälästä?)

IMG_4108-002 IMG_4117-001 IMG_4130-001 IMG_4131-001

Ei viivytty Rijekassa kauhean pitkään, sillä saavuttiin kaupunkiin vasta illan suussa ja tarkoitus oli jatkaa matkaa taas heti aamulla. Ehdimme kuitenkin hieman kierrellä ja tutustua kaupunkiin. Kaupunkina paikka ei ole suuri eikä erityisen kummoinen. Kuitenkin jotain nähtävää sieltäkin löytyy ja itse ainakin tykkäsin muun muassa kävellä sataman alueella, josta löytyi myös muutamia terasseja ja muita ravintoloita.

IMG_4149-001 IMG_4151-001

Huonevaraus oli tehty Lounge Hostel Carnevalliin, johon oltiin saatu neljän hengen huone. Huone ei ollut kooltaan valtava, mutta hyvin siellä riitti tilaa levittäytyä yhdeksi yöksi. Sijainti oli todella loistava, sillä se oli aivan keskustassa ja lähellä satamaa sekä rautatieasemaa. Näiden takia löydettiin myös helpommin autolle parkkipaikka, eikä pitänyt jättää vuokra-autoa kauas omasta sijainnista.

IMG_4154-001 IMG_4156-002Rijeka-visiitti jäi todella lyhyeksi ajallisesti, mutta ehkä sinnekin pääsee vielä joskus uudelleen. Jollain tavalla tekisi kauheasti mieli taas lähteä kiertämään Kroatiaa… ehkä silloin pääsisi katsomaan millainen kaupunki on todellisuudessa.

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jenna maanantai, huhtikuu 27, 2015 at 12:20

  Mä tykkäsin Rijekasta paljonkin. Se oli karun kaunis ja jokin siinä vain viehätti. Monet pitää sitä vain etappina ja välipysähdyksenä, mutta suosittelen tutustumaan ajan kanssa kaupunkiin. 🙂

  • Reply AnnKat maanantai, huhtikuu 27, 2015 at 15:15

   Meillekin se oli vain pysähdyspaikkana, mutta usein juuri tollasissa tilanteissa niitä uusia, täysinvieraita ja upeita paikkoja löytääkin. Ehkä pitää joskus käydä tuolla vielä uusin silmin.:)

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams tiistai, huhtikuu 28, 2015 at 21:13

  Moi Anniina! Ollaan joskus sata vuotta sitten törmäilty jossakin (muistat ehkä ne Iltatähti- ja Eurohostelbileet ja Hanoi Rocks -fiilistelyt noin vuosikymmen sitten…), ja huomasin just että sullakin on matkablogi! 🙂

  Nää Balkan-jutut on kivoja kun vilisevät tuttuja maisemia ja paikkoja. Mäkin kävin parin vuoden takaisella liftireissulla Rijekassa vain läpikulkumatkalla tunnin-parin verran. Torilla ostamassa ruokaa, leipomossa ostamassa burekkeja ja bussiasemalla odottelemassa, mutta olis sinne voinut kauemmaksikin aikaa jäädä katselemaan.

  t. Johanna (yks niistä hulluista porilaisista). Mun reissublogi löytyy täältä: https://discoveringsunbeams.wordpress.com

  • Reply AnnKat tiistai, huhtikuu 28, 2015 at 21:43

   Hi Johanna! Vuosia tai lähes se vuosikymmen on tosiaan tainut vierähtää… (ja silti noi kaikki laittamas tapahtumat on liiankin tuoreessa muistissa :D)

   Teidän liftireissu oli supersiisti ja muistan seuranneeni sen kulkua sun facebook-päivitysten kautta. Pystynkö lukee siitä jostain muultakin? Tosin ei noi sun reissut muutenkaan oo kauheen huonoilta kuulostanut, joten luultavasti koukutan itteni alkavalla kesälomalla sun bloginlukijaks. Kiitti siis linkistä! 🙂

   P.S. Hulluja porilaisia olis kiva taas nähdä!!!!!

  Leave a Reply