Kroatian rannikoilla…

27.5.2012
Sunnuntaiaamuna lähdettiin ajamaan rannikkoa pitkin Zadarista pohjoisempaan. Etukäteen oltiin tsekattu rantapaikkoja, joihin voisi pysähtyä hankkimaan edes jonkunlaista väriä pintaan ja mahdollisesti myös uimaan. Koska tarkoituksena oli ajaa pohjoisempaan, että seuraavana aamuna olisi lyhyt matka palauttaa auto takaisin Zagrebiin, päätettiin suunnata kohti Rijekaa. Matkan varreltakin löytyi sopivasti kaupunki nimeltä Crikvenica, jonka rantoja mukana ollut opaskirja kehui.
Matka vuoristoista rannikkoa pitkin sujui kiemurrellen ja osa porukasta pumppasikin itseensä pahoinvointi lääkettä. Maisemat oli upeita ja voitti kyllä moottoriteiden tylsääkin tylsemmän maisemat aivan kuus-nolla. Matkan aikana olisi voinut käskeä kuskia pysähtymään kilometrin välein, jotta olisi mennyt kuvaamaan ulos maisemia. Rannat kuitenkin vetivät sen verran vahvasti puoleensa, että oli parempi pysyä hiljaa ja tyytyä vain maisemien ihailuun ikkunan läpi.
Kun olimme ajaneet jonkin aikaa, pysähdyimme kahville söpöön pieneen rantakahvilaan Karlobagin rannalle. Aamukahvin nauttaminen meren rannalla kevyessä tuulessa tuntui parhaalta mahdolliselta ja sellaiseen voisi vaikka tottua pysyvästikin. Kahvilanpitäjän kanssa vaihdoimme muutaman sanan tämän kuullessa, että olimme Suomesta. Siinä käytiin sitten läpi Mika Häkkiset ja Nokiat ennenkuin siirreyimme mereen kahlailemaan.
Kivikkoisella rannalla kahlailun jälkeen oli aika taas jatkaa matkaa, jottei koko päivä menisi aivan ohi. Matka jatkui maisemien ihailulla ja rannalle pääsyn toivossa.
Vähitellen aloimme olla perillä Crikvenicassa. Sää oli aurinkoinen ja muutenkin loistava. Keräsimme rantakamat autosta ja suuntasimme hiekkarannan aurinkotuoleille. Päivä kului omalta osaltani rennoissa tunnelmissa auringossa makoillessa, reggaeta kuunnellen ja Adrianmeressä uiden. Täydellinen kesäpäivä taitaakin muodostua auringosta, merestä, hyvästä musiikista ja kylmästä juomasta<3
  

Rentoilun jälkeen auto starttasi taas kohti satamakaupunki Rijekaa…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply