Zadar, Kroatia

25.-27.5.2012

 

 

 

Lähdettiin ajamaan Plitvicasta etelämpään. Suunnitteilla oli upea rantakaupunki Split, mutta aikaa oli kulunut sen verran paljon vesiputouksia ihastellessa, että päätettiinkin kääntyä Zadarin suuntaan, minne oli lyhyempi matka. Kellon viisarit juoksi eteenpäin ja meillä ei ollut majoitusta. Epäilimme, ettei alkava viikonloppu ainakaan helpottaisi yöaikaan majoituksen etsimistä. Ja myöhemmin tää osoittautuikin aivan oikeaksi, sillä muutamassa paikassa kysellessä majoituspaikkaa meille ilmoitettiin talon olevan täynnä. Lopulta autolla kierrosta tehdessä löydettiin apartmani Matulie, josta saatiin kivannäköinen huoneisto kahdella makuuhuoneella ja keittiöoleskelutilalla. Hintaa yhdelle tuli n.20€, joten ei mikään liian suolainen hinta maksettavaksi. Lopulta huoneiso ja koko zadar osoittautuikin niin kivaksi, että päätettiin jäädä sinne muutamaksi yöksi.

 

 

 

Tosiaan, kun saavuttiin Zadariin kello oli jo aika paljon. Kokopäivän kun oli ollut syömättä heti toisena tehtävänä majoituspaikan löytymisen jälkeen oli löytää joku ravintola, että pääsisi viimein syömään. Löydettiinkin tunnelmallinen terassiravintola, jossa tosin omaa tunnelmaa piti myös joku britteista muodostuva polttariporukka.

 

 

 

Kun oltiin saatu syötyä, lähdettiin tutustumaan vähän jo pimentyneeseen kaupunkiin. Oltiin bongailtu opaskirjasta, että jossain päin satamaa oli joku valaistulattia. Meillä ei ollut sen enempää tietoa siitä millainen paikka oli, mutta tottakai se oli tsekattava. En oikein missään vaiheessa tajunut valaistun lattian ideaa, mutta istuskeltiin siellä hetki ihastellen kauniita maisemia ja upeaa merta.

 

 

 

 

Seuraavana päivänä oli päivä uusi. Oi miten omaperäisesti sanottu! Lähdettiin kiertelemänä kaupungille, joka osoittautui myös aika pieneksi. Kaikki oli lähellä ja niin pääsi helposti kulkemaan jalkaisin.. Italian tavoin taidettiin syödä Kroatiassakin maailmanparasta jäätelöä litrakaupalla. Voisin oikeesti matkustaa pelkän jäätelön takia noille suunnille uudelleen.

 

 

 

 

 

Vaikkei nähtävää kaupungissa ehkä ollutkaan niin paljoa, mutta ainakin sitä upeampia maisemia. Zadarissa jälleen sai todeta sen kuinka upea koko Kroatia on.

 

 

 

Ostettiin joitakin matkamuistoja ja tuliaisia kotiin. Zadarissa jatkui sama kiireettömyys kuin muunkin reissun aikana. Oli ihanaa kävellä vaan satamakatuja pitkin lämpimässä kesäsäässä. Poikkeuksena muihin päiviin päätettiin tehdä meiän huoneistolla päivän safkat. Kokkaillaan tyttöjen kanssa muutenkin vapaa-ajalla yhdessä,  niin miksei sitten tälläkin kertaa kun kaikki kattilat ja muut valmistustavarat löytyi keittiönkaapeista.

Zadar osoittautui todella ihanaksi pikkukaupungiksi. Ainut asia mitä siellä kaipasin oli uintimahdollisuus. Onneksi sekin päästiin korjaamaan seuraavana päivänä…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply