Plitvice – Euroopan kaunein paikka?

(25.5.2012)
Päivän planinä oli päästä kiertämään Plitvicen kansallispuistoon ja ihmettelemään vesiputousten ihmeellisyyttä.  Kyseiseen kansallispuistoon pääseminen oli yksi niistä asioista, joita olin odottanut eniten tältä meidän reissulta. (Onneksi oltiin päätetty vuokrata Kroatiassa auto, sillä muutenhan ei oltaisi koko puistossa päästy edes käymään.) Etukäteen kotoa käsin tutustuessa paikkaan sai huomata kuinka iso suojeltualue oli. Alue kuuluu siis UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Alue on valtava ja muodostuu mielettömistä maisemista 16järven muodostaessa upeita putouksia.

Kun saavuttiin kansallispuiston porteille, aurinko paistoi miltei pilvettömältä taivaalta. Saatiin olla siis todella tyytyväisiä päivän säähän. Koska sää oli niin upea kuin vain voi olla, emme suinkaan olleet ainoita paikalle saapuneita. Koululaisryhmiä oli useita ja itse pähkäilin miksen itse ikinä päässyt koulun kanssa yhtä hienoille retkille. Korkeasaaret ja Linnanmäki tuntui tosiaan melko mitäänsanomattomilta kyseisen paikan nähdessä. (Tosin sitten voikin vain pohtia, että kuinka moni 10-13vuotias arvostaisi tippaakaan puiston upeutta. xDDD)

 
Pääsyliput alueelle maksoi 15-20€. Hinta oli mielestäni ihan kohdallaan, kun mietti mitä alueella sai nähdä ja kokea. Lisäksi lipputuloilla kuitenkin ylläpidetään ja huolehditaan alueesta. Alue on sen verran useiden hehtaarien suuruinen ja näin siellä saa kävellen myös aikaa kulutettua. Jos ei ole koko päivää käytettävissä ja haluaa nähdä puiston eri puolia, kannattaa hyödyntää lipun hintaan sisältyvät vuoristojunat sekä järvellä kulkevat lautat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajan kulkua ei ehtinyt edes huomata, kun ihasteli vain kaikkea ympärillä olevaa ja antaessa kameran laulaa. Välillä tuntui, että jok’ikinen putous ja virta oli saatava kuvattua kameran muistiin. Toivottavasti kuvat välittäisivät edes vähän sitä kuinka kaunista kansallispuistossa oli.

 

 

 

 

 

 

 

Itse olin aivan myyty, kun lähdimme pois Plitvicasta. En olisi voinut edes uskoa, että Euroopasta löytyisi jotain niin upeaa. Voisin mennä puistoon milloin tahansa uusiksi ja toivottavasti näin joskus vielä tapahtuukin. Kyseinen paikka ei välttämättä ole erityisen tuttu ainakaan monelle suomalaiselle. Tai näin uskallan ainakin veikata. Itsekin paikkaan alkoi tutustua vasta, kun oli päätetty että ollaan kiertelemässä Kroatiaa. En voi muuta kuin suositella kaikille Plitvicassa vierailua. Uskon ja luotan siihen, että se yllättää yhä useamman…
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, huhtikuu 23, 2015 at 17:36

  Tämä on ehdottomasti must see-kohde mulla! Kroatia on muutenkin ollut kiinnostuslistalla jo pitkään eikä vähiten tämän kansallispuiston takia. Montenegron puolellakin olisi mahtavaa luontoa, tuonne vois tehdä pidemmänkin roadtripin 🙂

  • Reply AnnKat torstai, huhtikuu 23, 2015 at 17:51

   Kroatia on kyllä aivan upea!
   Toi kansallispuisto on niin kaunis, ettei kuvat kerro puoliakaan sitä todellisuudesta. Tonne kannattaa ehdottomasti suunnata ja varsinkin jos päättää esimerkiksi vuokrata auton reissun ajaksi. Autonvuokraus oli yllättävän edullista ja tietulleistakaan ei tullut kauhesti lisää kuluja. Tosin kierrettiin noita moottoriteitä aika paljon, jolloin säästyttiin tullimaksuilta ja saatiin ihailla upeita maisemia Kroatian rannikkoa pitkin ajellessa. 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 23, 2015 at 20:43

  Ai että mä haluun tonne! Harmi ettei taida olla tänä kesänä rahaa mennä…

  • Reply AnnKat torstai, huhtikuu 23, 2015 at 20:53

   Kannattaa pitää paikka mielessä. Kroatiassa on monia muitakin aivan upeita kohteita. 🙂

  Leave a Reply