Nova Gorica –> Ljubljana

22.5.2012
Jatketiin Venetsiasta matkaa Ljubljanaan ja matka taittui mukavasti tollaisella maisemajunalla. Nimensä mukaisesti junan ikkunoista sai tuijotella niin upeita maisemia, että sen matkan voisi taittaa uudelleenkin. Tietenkin ihastelun lomassa alkoi myös väsymys painaa ja vaikkei kalusto ollutkaan erikoista, saattoi hyvin vähän torkkuakin matkan aikana.

Rajanylityksessä piti vaihtaa junasta bussiin ja ostaa euron maksavat bussiliput. Seuraavaksi meillä olikin sitten vaihto Nova Gorica nimisessä pikkukaupungissa vai pitäisiköhän puhua kylästä. Siellä ei nähtävästi kauheesti turisteja vieraile, sillä saatiin niin paljon merkitseviä katseita. Paikalliset kyläisetkin bongaili meidät ja päättivät tulla pienissä vähän jututtamaan tyttöjä. :DDD Kuvaankin halusivat ja mikäs siinä.
Nova Gorican jälkeen alkoikin sitten ne upeet maisemat. Yritin epätoivoisesti saada jotain taltioitua oman sisäisen kovalevyn lisäksi kameran muistikortille. Aika kehnolla menestyksellä kylläkin. Mutta annetaan kuvien puhua puolestaan. Toi kirkas jokivesi ja noi vuoret <3
 

Junamatkan jälkeen käytiin chekkaamassa itsemme hostellille sisälle, jonka jälkeen lähdettiin kaupungille. Ensimmäisenä metsästettiin ruokapaikka, sillä kaikilla on järjetön nälkä ton junassa istumisen jälkeen. Aika randomillahän reissuissa saa valita noita ravintoloita, kun harvemmin sitä tutustuu niihin yhtään etukäteen. Ehkä ne päätökset syntyykin sitten aika suuresti sen mukaan miltä ravintola näyttää ulkoa ja sisältä päin.

Tyttömäiseen tapaan diggaillaan sellasia paikkoja, joissa on jollain tavalla makee sisustus. Tällä kertaa löydettiin juuri sellainen. Ravintolan nimestä ei oo mitään muistikuvaa, mutta sijainti oli aivan keskustan tuntumassa, pääkadun varrella. Vaikka Italiassa oli vetänyt jo riittämiin sitä pizza/pastalinjaa, niin ei se kyllä eronnut yhtään Sloveniassakaan. Sloveniassa ei taida olla oikein omaa perinneruokaa vaan ruokakulttuuri muodostuu naapurivaltioiden perinneruuista. Pastaa siis lisää naamaan ja taas sai olla tyytyväinen vähän aikaa.

Oltiin aivan täynnä syötyämme ja ei voinut ajatellakkaan ottavansa mitään eturuuan lisäksi. Tarjoilija kuitenkin kysyi saisiko tästä huolimatta ehdottaa meille jotain. Kun meille alettiin kertoa tulishoteista, taidettiin yksimielisesti kokeilla ne, sillä kuultu kuulosti niin mielettömältä. Pöytään kannettiin shotit ja lisäksi makuvaihtoehdot kanelista chiliin. Shottilasin päälle asetettiin puolikas appelisiini johon kaadettiin jokaisen haluama maku. Tämän jälkeen kerrattiin juontiohjeet ja brikka sytytittiin juomineen tuleen. Ihailtiin tulishow:ta jonka jälkeen kumottiin shotit kurkusta alan.

1. Juo appelsiinin kuori
2. Purista appelsiinin loppu shottilasiin
3. Juo shotti
(4. Kädet tahmeana appelsiinista ja yritä kaivaa laukusta paperia xD)

Lopulta vuorossa oli sitä kaupunkiin tutustumista. Oli alkanut tulla jo pimeä ja niinpä saatiin tai jouduttiin, miten sen nyt haluaa käsittää, tutustumaan yölliseen kaupunkiin. Ljubljana ei oo mikään kauheen suuri kaupunki ja aika nopeasti joenvarsi oli tullut käveltyä päästä päähän. Muutama listalta löytyvä nähtävyys käytiin tsekkaamassa ja muuten käveltiin vain edestakaisin.

Siinä oli aikalailla ensimmäinen päivä Ljubljanassa kulunut. Onneksi oli suunnitelmissa jäädä vielä toiseksikin päiväksi niin ehti nähdä kaupungin myös päivänvalossa, ja lisäksi muutakin kuin vain ton joen varren.

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply