Suomen hostellit…

Koska lähes poikkeuksetta reissulle lähtiessä tavoitteena on tehdä matka mahdollisimman edullisesti ja budjettiystävällisest,i päätyy varaamaan kohdekaupungista majoitusvaihtoehdoksi hostellin. Mä olen muutaman kerran majoittunut Suomessakin hostellissa. Tosin näistä on jo aikaa. Nuorempana kun kiersi ympäri Suomea omien lempibändien keikoilla, niin jos ei ollut jotain kaveria, tuttua, sukulaista tai kumminkaimaa asumassa keikkakaupungissa, niin sitten piti miettiä muita yöpymisvaihtoehtoja.

Oon vuosien aikana ollut Helsingissä Katajanokalla Eurohostellissa, Kuopiossa Hostelli Hermannissa ja Rovaniemellä Hostel Rudolfissa. (Tähän hätään ei tule muita mieleen.) Olin oikeasti siinä uskossa, ettei Suomessa ole minkäänlaista hostellikulttuuria (ja aika minimaalistahan se taitaakin olla) ja että hostellitarjontakin on todella suppea. Sain kuitenkin vinkin siitä, kuinka Suomesta löytyy yli 40hostellia ja päätin että tänä vuonna tutustun niistä edes osaan.

Olen suunnitellut, että tulevan vuoden ja etenkin kesän aikana suosisin enemmän kotimaa- ja lähimatkailua. Suomestakin löytyy upeita paikkoja, joissa osassa en ole käynyt ikinä tai joissa olen halunnut pitkään vieraillu uudelleen. Päätin, että tänä vuonna käyn testaamassa ja tsekkaamassa lisäksi myös Suomen hostellitarjontaa. Päätin aloittaa läheltä Turusta ja tein huhtikuun alulle varauksen erääseen siellä sijaitsevaan hostelliin, sillä tarvitsin yöpymispaikan kaupungista. Palataan siihen tarkemmin huomenna…

Onko muut yöpyneet joissain Suomessa sijaitsevissa hostelleissa? Mihin kannattaisi suunnata ja mitkä kannattaisi ehdottomasti unohtaa? Vai kannattaisiko jatkossakin suosia vain niitä tuttuja ketjuhotelleja?

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Traveller torstai, huhtikuu 16, 2015 at 16:46

  Suomestakin löytyy todella mielenkiintoisia hostelleja, joten suosittelen ehdottomasti piipahtamaan ainakin Tankar Innissä Kokkolassa ja Lemmenjoen Lumossa Inarissa!

  • Reply AnnKat torstai, huhtikuu 16, 2015 at 17:18

   Kiitti vinkeistä! 🙂
   Täytyy tutustua ainakin aluksi verkossa…

  Leave a Reply