Thessaloniki, Kreikka

 Meidän Interrailin matkareitti oli aika ihanteellinen, vaikkei se yhtään sellainen ollutkaan mitä alkujaan oltiin suunniteltu. Viikkoihin mahtui paljon uusia kohdemaita ja -kaupunkeja. Skopjesta matkustettiin Kreikan puolelle sillä tarkoituksena oli kokoajan hivuttautua Istanbulia kohti, josta meidän paluulento takaisin Suomeen lähtisi. Mä en ollut koskaan käynyt Kreikassa. En edes missään pakettimatkalla tutuissa lomakohteissa. Odotin, että pääsen Kreikkaan syömään kreikkalaista salaattia, jota kaikki oli kehunut maasta taivaisiin. Odotin jostain syystä Kreikkaan pääsyä, vaikka se onkin niin tuttu lomakohteena.
   Olisin halunnut Ateenaan, ja haluan yhä edelleen. Jotenkin olisi todella kiva matkustaa tolleen pidempään ja pidempää reittiä niin ettei mitään maantieteellisiä tekijöitä pitäisi ottaa huomioon. No reilaaminen ei onnistu, jos ei hahmota edes jollain tavalla Eurooppaa. Mielelläni olisin matkustanut päämäärättömästi edestakaisin siksakkiin pitkin Eurooppaa, mutta sitten olisikin saanut istua kaikki päivät vain bussissa. Kaikki aika olisi kulunut pelkkään matkustamiseen. (tosin, tykkään kyllä istua bussissa ja tuijottaa ikkunasta ulos ihastellen maisemia. En siis poissulje sitä, ettenkö voisi matkustaa vaikka bussillä läpi Euroopan.) :DKun lähtöpaikkana on Skopje ja matkan on tarkoitus kulkea kokoajan Mustamerelle päin oli aika selvää, että meidän pysähdyspaikka oli Kreikan puolella Thessaloniki. Kaveri oli joskus lentänyt tonne suunnille aikaisemmin, mutta vuosia oli kulunut ja muistojakaan ei alueelta ollut lähes lainkaan. Saavuttiin Thessalonikin alkuillasta ja kaikkialla oli jo aivan pimeää. Onneksi oltiin tehty Skopjessa varaus linja-autoaseman läheltä löytyvään hostelliin, jottei pitänyt  kauaa navikoida kaupungin katuja.

 Oltiin varattu joku perushalpa kahden hengen huone, jossa oli wc muttei suihkua. Huone oli muuten ihan siedettävä, mutta wc oli kyllä niin hämärä huonosti toimivat sermiseinän takia ettei sitä tullut käytettyä lainkaan. Mielummin sitä lähti käytävältä löytyviin yleisiin, kun vaihtoehtoisesti huoneesa olevaan, jossa ei käytännössä ollut edes seiniä ympärillä. 😀

IMAG3245Meidän matkassa taisi ola jotkut sääjumalat mukana, sillä reilin edetessä lämpötilat vain kohosi korkeammaksi ja aurinko näyttäytyi päivittäin. Olin näistä säistä aivan super iloinen, sillä omaan fiilikseen vaikuttaa aina niin mielettömästi se että sataako vai paistaako.
 Thessaloniki oli todella kaunis kaupunki. Kaupunki taitaa olla Kreikan suurimpia ja ihmisiä siellä on tietenkin myös sen mukaisesti. Näistä riippumatta kaupungissa oli jollain tavalla myös tosi rauhallista tai ainakin kaikkialla missä me pyörittiin. Ravintoloista ja terasseilta löytyi aina tilaa ja yleensä kyseisissä paikoissa kuuli ympärillä puhuttavan kreikkaa englannin sijaan. En sitten tiedä onko tilanne eri myöhemmin kesäkuukausina.
IMAG3236
9thessa (31)
Kaupungista tuli monella tapaa mieleen joku todella suosittu lomakohde. En tiedä onko tuolla erityisen paljon mitään sen ihmeellisempää nähtävää, mutta merta, satamaa ja kävelykatuja riittää. Niitähän rantalomakohteilta aina haetaan? No sitä rantaa en kyllä sitten nähnytkään.
DSC05766-001
IMAG3283
Thessalonikissa matkan kohokohtia oli, kun pääsi syömään kreikkalaistasalaattia ja fetajuustoa. Ruokaa, joka on missä tahansa maailmaa aivan ykkönen ja millä voisin elää luultavasti loppuelämäni. Salaatti oli hyvää, vaikken nyt mitään sen suurempaa eroa juustossa huomannutkaan. Omasta mielestä se maistui täysin samalta kun S-ryhmän tarjoama edullisin vaihtoehto.:DRuoka oli kyllä muutenkin hyvää ja mikä parasta monissa paikoissa yhä edullista. Muidenkin Välimeren maiden tapaan tarjolla oli paljon kalaa ja muita mereneläviä. Oon niin iloinen, että vaikka nirsouteni johdosta en pysty syömään lähes missään yhtään mitään, syön lähes kaikkea mitä merestä voidaan nostaa. 🙂
Parin päivän Kreikka-visiitin jälkeen matka jatkui viimeiseen kohteeseemme eli Istanbuliin, josta myös meidän paluulennon oli määrä lähteä muutamaa päivää myöhemmin. Tykkäsin Thessalonikista ja muutenkin Kreikasta. Tulevaisuudessa on päästävä käymään ainakin Ateenassa, sillä eniten jäi harmittamaan ettei sinne koskaan ehditty. Ehkä tulevaisuudessa saatan myös löytää itseni joltain Kreikan saarista… Ehkä niihin voisi tutustua seuraavaksi.
-A
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, huhtikuu 12, 2015 at 10:54

  Thessalonika on kyllä yks sellaisista kohteista mitkä haluaisin Kreikassa ehdottomasti nähdä. Ateenassakaan en ole vielä käynyt, mutta pitäisi, ihan yleissivistyksen vuoksi 🙂
  Ihania nuo sateenvarjot 😀

  • Reply AnnKat sunnuntai, huhtikuu 12, 2015 at 17:38

   Ehkä Ateenaankin itse sitten joskus… toivottavasti mahdollisimman pian 🙂

  Leave a Reply