anti interrail…

Mun pää lyö tyhjää. En tiedä kuinka moni ihminen lukee ja ajattelee kaiken todella kirjaimellisesti, mutta kun jotain asiaa alkaa ajattelemaan liiaksi, niin siitä ei sitten saa lainkaan mielenrauhaa. Tuttua kenties? Ennen meidän viime vuoden kesälomareissua Eurooppaan sanoin kaikille, lähinnä sukulaisten ja tuttujen kysellessä, että olen lähdössä reilaamaan muutamaksi viikoksi. Nyt kun ajattelen sitä tarkemmin, niin en tiedä miksi tota matkaa tulisi kutsua, kun eihän me kertaakaan astuttu edes junaan. Rautatieasemillakin käytiin vaan parikertaa, lähinnä etsiessä tavaransäilytyslaatikoita. Unohdetaan terminologia, ketä se kiinnostaa. Tai varmaankin monia, mutta itseäni ei kyllä nyt tippaakaan.

Joka tapauksessa… nyt oon ite takertunut tohon interrailiin niin pahasti, että mun on pakko sivuttaa koko termi täysi. Ilmaistaan siis asia vaikka näin, että tarkoituksenamme oli lähteä interrailille, mutta kun herättiin siihen todellisuuteen miten huonot rautatiet, yhteydet jne. idässä on, ja tajutessamme että bussit ovat myös edullisempi vaihtoehto päätimme jättää VR:ltä ostamatta interrailkortit ja matkata bussein, kimppakyydein jne.

Meillä oli pari kaveria eri puolilla Eurooppaa vaihdossa ja päätettiin käydä moikkaamasssa reissunyhteydessä heitä. Kun kuultiin, että he ovat viettämässä juuri meidän lähtöviikonlopun Bratislavassa, päätettiin aloittaa reissu sieltä. Pystyttiin lyömään mielettömän monta kärpästä yhdellä iskulla. Katseltiin lentoja ja päädyttiin Lufthansan tarjoamiin.

Meno pe 16.5. Helsinki – Frankfurt – Wien ja paluu la 31.5. Istanbul – München – Helsinki. Menopaluulle tuli hintaa noin 200€/hlö ja nyt en joutunut skippailemaan kolmia ylioppilasjuhlia, joihin olin saanut kutsun. JEEee!

Wienistä lähdettiin suoraan bussilla Bratislavaan, jossa kaverit jo olikin. Vietettiin mahtava viikonloppu aivan parhaassa seurassa. Balkanin tulvat sotki meidän suunnitelmat ja niinpä lähdettiin viikonlopun jälkeen bussilla takaisin Wieniin. Ostettiin liput bussiin, joka 15h lähdöstä oli perillä Mostarissa, Bosnia ja Herzegovinassa.

4dubro (42)

Mostarista bussi vei meidät Dubrovnikiin, jossa viihdyttiin pari päivää. Tämän jälkeen jälleen bussilla Budvaan, Montenegroon. Rentouttavan rantailuloman jälkeen etsittiin netistä tapoja, joilla päästäisiin Albaniaan. Valtioon, joka on kiehtonut mua jo pitkään. Matka Tiranaan taittui henkilöautolla. Palataan siihen myöhemmin tarkemmin. Olisin halunnut Albanian rannikolle, mutta myöhemmin kuulette miksei sinne koskaan päästy. Matka sai jatkon Pristinaan, Kosovoon. Yliystävällisten ihmisten luona olisi viihtynyt pidempääkin, mutta matka sai jälleen jatkua ja seuraava stoppi oli Skopjessa, Makedoniassa. Tän jälkeen päästiin Kreikkaan Thessalonikiin syömään kreikkalaistasalaattia ja sieltä viimeisen öisen bussimatkan jälkeen oltiin Istanbulissa muutama päivä kunnes lennettiin kotiin.

6tirana (15) 7pristinaaa (15)

Voisin vetää tähän vielä yhteenvedon noista bussimatkoista:

Wien – Bratislava = 7-8€ /hlö (bussimatka)
Bratislava – Wien = n.3€ /hlö (lipunmyyjä maksutti väärin)
Wien – Mostar = 49€/hlö (15h bussimatka)
Mostar – Dubrovnik =  16€/hlö (bussi)

Dubrovnik – Budva = 22€ /hlö (bussi)
Budva – Tirana = 35€/hlö (kimppakyyti)
Tirana – Pristina = 10€/hlö (bussi)
Pristina – Skopje = 5€/hlö (bussi)
Skopje – Thessaloniki = 20€ /hlö

Thessaloniki – Istanbul = 35€

yht. 203€/hlö

Huomisesta alkaen aletaan avaamaan matkaa yksityiskohtaisemmin… siihen asti, HEJ!
(Eilisen Interrailiin liittyvän postauksen voit lukea täältä!)

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply