Eiffel-torni vai Eiffelin torni?

Kesken illan eteen tuli Rantapallon sivuilla julkaistu artikkeli:
”Tiesitkö tämän Pariisin ykkösnähtävyydestä? 15 hauskaa faktaa Eiffel-tornista!”

paris_2009

Artikkeli oli pakko lukea, sillä jo itsessään nähtävyys herättää aina niin paljon mielipiteitä ja sen upeudesta/kaameudesta on varmaankin saanut lukea jo aivan riittämiin erilaisista blogeista lehtiartikkeleihin. Loppupeleissä uskallan kuitenkin veikata, ettei monellekkaan esiintulleet faktat olleet erityisen tuttuja, sillä luultavasti Effelin torni on monelle vain se Pariisin tunnettu maamerkki.

Omaa mielenkiintoa artikkeelin lukuun lisäsi se, että muistan kuinka lukioaikana matkailumaantiedossa keskityttiin syystä x enemmänkin juuri kyseiseen maamerkkiin. Päällimmäisenä tornin historista on jäänyt mieleen sen rakentamisen syy, väliaikaisuus ja tietenkin itse rakentaja. Mulla on jäänyt varmaankin joku kamala trauma juurikin noilta matkailumaantiedon tunneilta, mutta aina kun joku puhuu ”Eiffel-tornista”, niin korvaan särähtää ja kovaa. Mun mielestä tää on vain huvittavaa, sillä syy tähän on yksin mun entinen maantiedon opettaja. Kun tunnilla opetettiin faktoja, opettaja oli ehdoton siitä että tuli puhua Eiffelin tornista eikä missään tapauksessa Eiffel-tornista. Kaikki oppi melko nopeasti puhumaan oiken termein, kun uhattiin hylätyillä kurssiarvosanoilla. :DDD Aika vakuuttavasti on kyllä tainnut kyseinen täti pelotella, kun on saanut tähänkin kalloon porattua sen niin vahvasti. 😀

aDSC00928-002

Kumpi nimitys omaan suuhusi sopii paremmin Eiffelin torni vai Eiffel-torni? Oliko muuten faktat hallussa? Vai minkä verran oma mielenkiinto riittää yleensäkään nähtävyyksien historiaan?

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, maaliskuu 17, 2015 at 09:12

    Mun korvaan Eiffel-torni kuulostaa paremmalta, en tiedä miks! Eihän Thames-jokikaan ole Thamesin joki hehe 😀

    • Reply AnnKat tiistai, maaliskuu 17, 2015 at 16:53

      Aivan totta, mutta Thames on kuitenkin joki eikä ihmisen luoma… Pisan tornikaan ei ole Pisa-torni eikä Elisabetin torni ole Elisabeth-torni. :DDD

    Leave a Reply