Hostelliin vai hotelliin?

Monet eri asiat vaikuttavat luultavasti eri ihmisillä siihen miten haluaa omilla reissuilla majottua. Ymmärrän ettei kaikki halua majottua esimerkiksi matkojensa aikana hostelleissa, mutta itse en näe mitään syitä miksen itse majottuisi. Tietenkin olisi kiva kuulla ihmisiltä niitä mielipiteitä sille, miksi haluaa tai ei halua viettää öitään esimerkiksi jaetussa dormissa. Itse pidän tästä edullisemmasta vaihtoehdosta paljon ja haluaisin, että Suomessakin yleistyisi hostellikulttuuri. Ainakaan oma tietämys ei riitä erityisen laajalle niistä paikoista, joissa Suomessa voi majottua hostellin dormeissa.

Koska jälleen kerran, itseasiassa viime reissulla, oli vain onnistunut hostellivalinta päätin kirjoittaa siitä seuraavaksi parilla sanalla…

Syitä siihen, miksi usein päädyn varamaan majotuksen hostellin dormeista on tietenkin yksinkertainen. Hinnalla on merkitystä ja varsinkin jos on yksin matkassa, niin oman huoneen varaaminen tulee huomattavasti kalliimmaksi. Tietenkin on kertoja jolloin haluaa ja kaipaa omaa rauhaa, mutta tätäkään en kyllä tarvitse jokaisella kerralla. Tosin, poikkeus sääntöön ja olen monet kerrat bookannut sängyt myös dormeista vaikka meitä olisi reissussa useampia.

paris-2

Pariisin matkaa varten tein varauksen St.Christopher’s Inns -Canal hostelliin. Kahdelle yölle viikonloppuna tuli hintaa 50euroa. Majoituin kahdeksan hengen naishuoneessa, jossa huoneseura koostui ranskalaisista, briteistä ja jenkeistä. Hostelli oli edullinen, jos vertailukohteena on yleisesti muu Pariisi. Yllätyin kuitenkin todella posiivisesti St. Christopher’s Innsiin.

IMAG5671-001

Olinhan nähnyt netistä etukäteen kuvia hostelista, mutta todellisuudessa paikka oli paljon viihtyisempi, kun mihin olin varautunut. Melko usein käy niin, että mainoksissa olevat kuvat on niin hyvin käsiteltyjä, että rumemmankin läävän saa loistamaan. Tällä kertaa toivoisi jopa parempia kuvia hostellista, niin vieläkin useammat valitsisivat sen matkoilleen. Liinavaatteet sekä pyyhkeet kuuluivat huoneen hintaa, joka on aina pelkkää plussaa. Yleensä nämä ovat yhtenä niistä asioista, jotka tarkistan ennen huoneen varausta. Lisäksi huoneen hintaan kuului myös aamiainen. Olin vähän skeptinen tämän suhteen. Oon aikaisemmilla Pariisin matkoilla tottunut siihen että käsite ”aamiainen” tarkoittaa kuppia kahvia ja voicroissantia. Hostellin aamupala oli omasta mielestä paljon enemmän, kun mitä monissa hosteleissa yleensä on tarjolla. Murot, myslit, joqurtit, patongit, leikkeleet, kahvit, teet ja tuoremehut kuuluivat kaikki kattaukseen.

IMAG5727-001Muutenkin alakerran kahvila/baari oli todella viihtyisä ja oli mukava huomata, että paikan päällä kävi muitakin kuin hostelinasukkaita. Nuoria ranskalaisporukoita tuli tekemään ryhmätöitä tai koulutehtäviä viihtyisään kahvilaan. Tämä kaikki taitaa olla riittävä todiste siitä viihtyvyydestä ja mielyttävästä asiakaspalvelusta. Ravintolasta sai herkullisennäköisiä burgeriannoksia ja ilta-aikaan baari avautui ja tuopin kanssa saattoi katsella illan livebändiä. Melko täydellinen kattaus siis hostelilta! Lähellä kaikki mitä päivän aikana vain tarvitsee.

IMAG5731 IMAG5668-001

Tulevaisuudessa aion pitää tämän hostellin mielessä, jos taas tulee matkustettua Pariisiin. Edullisen hinnan lisäksi kaikki palvelut on niin kiitettäviä, että eihän tätä voi kuin suositella!

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply lena torstai, helmikuu 5, 2015 at 14:38

  Mä oon ollut tuolla kans, tosi kiva lukea muidenkin mielipiteitä paikasta. 🙂 Mulla oli kans tosi hyvä kuva tuosta paikasta jo etukäteen ja se vaan varmistui paikan päällä, menisin uudelleen. Tuo alakerran baari varsinkin on tosi kiva!

  • Reply AnnKat torstai, helmikuu 5, 2015 at 21:53

   Kyllä vain ja henkilökunta aivan mahtavaa!

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, helmikuu 5, 2015 at 18:22

  En oo ikinä ollut hostellissa kun on aina tullut matkusteltua miehen tai jonkun kaverin kanssa, jonka kans on voinut puolittaa huoneen hinnan.. Oon jotenkin aina ollut tosi skeptinen hostelleja kohtaan, en ees tiedä mistä se johtuu. Jos Pariisiin eksyn, niin harkitsen kuitenkin tätä hostellia vakavasti!

  • Reply AnnKat torstai, helmikuu 5, 2015 at 21:55

   Kannattaa kyllä harkita… ja on tuolla kahden hengen huoneitakin saatavilla. 😉

 • Reply Elina / Vaihda vapaalle torstai, helmikuu 5, 2015 at 19:36

  Mä olen kai hieman epäsosiaalinen tietyllä tapaa, koska en ole koskaan edes pidemmillä reppureissuilla oppinut pitämään hostelleista. Hotelli tai motelli, kiitos 😀 Mutta tämä liittyykin ihan siihen, että matkustan aviomiehen kanssa. Jos matkustaisin yksin, majoittuisin varmaan hostelleihin.

  • Reply AnnKat torstai, helmikuu 5, 2015 at 21:59

   Kun matkustaa jonkun kanssa kahden, tulee usein myös edullisemmaksi varata kahdenhengen huone kuin maksaa kahdelle hengelle sängyt dormista… Vähän älytöntä, mutta näin se vain joissain kaupungeissa menee.

 • Reply Heidi torstai, helmikuu 5, 2015 at 21:31

  Mä oon majoittunu matkoilla molemmissa, hotelleissa ja hostelleissa. Hostellit on vaihdelleet tasoltaan ”hiiriä vilisee ja peitto ei kuulu hintaan” aina niihin, joissa on lähes kuin hotellissa. Oon tullut lopputulokseen, että riippuu niin matkan luonteesta, että kumman valitsee. Hauskinta hostelleissa on ihmisiin tutustuminen!

  • Reply AnnKat torstai, helmikuu 5, 2015 at 22:01

   Tietenkin huonojakin kokemuksia on, mutta vastaavasti niitä löytyy myös hotelliyöpymisistäkin.
   Oon täysin samalla linjalla, että valinta riippuu paljon matkan luonteesta… 🙂

 • Reply Annika / Suomen Hostellijärjestö maanantai, maaliskuu 16, 2015 at 10:43

  Mukava kuulla positiivisista hostellikokemuksistasi! Myös me täällä Suomen Hostellijärjestössä toivomme Suomeen elävää hostellikulttuuria 🙂 Hostelliverkostomme kattaa tällä hetkellä noin 40 hostellia ympäri Suomen, myös dormimajoitusta on tarjolla. Täältä voi tsekkailla lisää: http://www.hihostels.fi, http://www.hihostels.com, http://www.hostelliviesti.fi

  • Reply AnnKat maanantai, maaliskuu 16, 2015 at 19:47

   Suuri kiitos linkeistä… pakko tutustua sivuihin.
   Suomen hostellit kiinnostavat kyllä valtavasti. En edes tiennyt että niitä on jo noinkin paljon.:)

  Leave a Reply