Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Pariisi, part.4

Torstaina suunnattiin Louvreen, koska eiköhän kaikki halua ainakin joskus nähdä Mona-Lisan. Itse ainakin halusin, kun menin ensimmäistä kertaa Pariisiin. Oltiin aamupäivällä Louvressa ja ostamassa jo pääsylippuja, kun huomattiin ettei sinne alueelle, jossa juuri Mona-Lisa on, pääse ollenkaan. Hienoa! No ei päätettiin sitten skippailla ne jonottamiset ja lähteä pois.

Eli siis ihmettelemään ulkopuolelle museorakennuksia ja kaikkea mitä siinä ympäristössä nyt sattuukaan olemaan.
Kuten kuvista huomaa sää ei ollut mikään otollisin. Musta tuntuu, että kun katsoo toisten matkakuvia niin niissä riittä aurinkoa vähän liiaksikin. Näin ei kuitenkaan ollut meidän Pariisin matkalla. Useampana päivänä tuli sadekuuroja ja joutui kantamaan sitä varjoa kokoajan mukana. Tajusin tuolla, että ykkösjuttuja reissussa on hyvä sää. Aikaisemmin oon ajatellut, ettei sillä säälläkään ole niin väliä, mutta kyllä sillä on. Ei siitä mihinkään pääse.
Paljon paremmalla fiiliksellä sitä itsekkin on, kun aurinko paistaa lämpimästi taivaalta ja saa siristellä silmiä säteiltä, kun että tallustelee pitkin katuja märissä tennareissa ja kiroaa kihartuneita hiuksia. 😀

Mä en tiedä oikein mikä tää patsaspuisto oli. En ollut sitä aikaisemmin ees nähnyt vaikka olin tuolla samassa paikassa kuljeskellut. En sitten tiedä mitkä laput silmilläni oon tuolla vedellyt. Tottakai turistina pitää ottaa tyhmiä ja täysin mauttomia turistikuvia. Mietin, että olenko todella epäkorrekti, kun meen patsaan viereen heilumaan ja vääntelemään itseäni. Mutta siinä vaiheessa, kun kaikki muut puristelee patsaita tisseistä tai perseestä, tajusin etten ole. 😀

Louvren ja sen ympäristön jälkeen lähdettiin metrolla pois ja shoppailemaan melko lähellä olevaan kauppakeskukseen. En muista enää yhtää sen nimeä, mutta itse olin sen googlehaulla bongaillut jo kotoa ja se oli niin helposti, jostain saatavilla että sen voi sitten jatkossakin itse sieltä kaivaa mikäli on Pariisiin suuntaamassa.
Jotenkin hassusti sitä kului aika taas mieletöntä vauhtia, kun kiersi niissä kaupoissa täyttämässä enestään täynnä olevaa matkalaukkua. Koska koko matka alkoi olla jo loppupuolella, oltiin päätetty lähteä katselemaan vielä illanpimetesssä sitä kuulua valaistua Eiffelin tornia.
En ollut koskaan aikaisemmin sitä nähnyt valaistuna, vaikka olinkin pari kertaa aikaisemmin Pariisissa käynyt. En muista enää miksi se aikaisemmilla kerroilla jäi näkemättä, vaikka olikin koettavien paikkojen listan kärjessä. No nyt pääsi todistamaan tätäkin ja olin ihan tyytyväinen.

Seuraavana ja viimeisenä päivänä meidän kone lähti takaisin Suomea kohti joskus iltapäivällä. Kauheasti mitään ei enää jaksettu tehdä. Kierreltiin lähistöllä kauppoja tuliaistenostotarkoituksella. Aika kului nopeasti ja onneksi. Itse alkoi vähitellen jo odottaa kotiin pääsyä, vaikka koko matka olikin aivan onnistunut.
-A
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply