Pariisi part.2

No niin sitten kunnolla Pariisin reissun kimppuun. Yritän nyt epätoivoisesti aktivoitua ja saada kaikki suunnitteilla olevat asiat viimein tehdyiksi. Hyvältä näyttää ainakin tämä alku…
Koska muu matkaseurani oli ensimmäistä kertaa Pariisissa, kierreltiin paljon kaikkia tuttuja nähtävyyksiä läpi. Meidän hotelli oli lähellä Sacre Coueriä ja käytiin hakemassa aamupala lähi leipomosta, minkä jälkeen suunnattiin ylös kukkulalle. Kirkon takana oli jokin pieni söpö puisto tai vastaava. En edes tiedä mikä paikka oli kyseessä, sillä en ollut koskaan aikaisemmin käynyt tuolla kirkon ”takana”. Aivan ihastuttava paikka joka tapauksessa ja tosta tuli sellanen fiilis, että tänne on joskus vielä palattava vain hengailemaan, istumaan ja kuluttamaan aikaa. (kuinkakohan monta näitä paikkoja mun listassa jo on. hihih xD )

Aamupalan jälkeen lähdettiin käymään Sacre Couerissä. Itselle kun riittäisi noiden kirkkojen ihailu pelkästään ulkoakin, mutta jotenkin aina sinne sisälle menee. Toiset viettämässä messua ja itseä hävettää, kun turistina pyörii kirkon ympäri ihmetellen pyhimyspatsaita, joiden merkityksistä ei ole mitään tietoa. Toiset tekevät ristinmerkkejä ja itseä alkaa hävettää vielä vain enemmän ja enemmän.
Mikähän siinä muuten on, että noihin kirkkoihin on joka paikassa aina päästävä vaikkei niillä itselle ole edes sen suurempaa merkitystä. Itsehän siis vietän kaikki sunnuntait lähikirkossa ehtoollisesta nauttien. Noloa myöntää mutten ole ikinä käynyt jumalanpalveluksessa ilman jotain syytä. Töiden puolesta vielä suurimman osan niistä vähäisistäkin kerroista. No voihan tämän paikata kulttuurieroilla… Kai?

Kun kaikki halukkaat oli saanut ihmeteltyä sokeroitua kirkkoa riittämiin, lähdettiin alas kukkulalta kohti uutta ihmeteltävää. En tiedä miksi, mutta jotenkin aina ollaan reissuissa päädytty jollain tavalla punaisten lyhtyjen alueille. Amsterdamissa etsittiin jotain tärkeää nähtävyyttä aamulla klo 9-10 ja opastuksen jälkeen huomattiin olevamme aivan päinvastaisessa suunnassa, kun huomasin iloiset tädit valmiina ikkunoissa. Vuotta myöhemmin Reeberbahnilla kävellessä alkoi miettiä oliko nyt sittenkään valinnut oikeat kaupunginosat, kun McDonaldsin seinän vieressä naiset olivat asettuneet riviin seisomaan luoden meille pahoja katseita. Olimme nähtävästi eksyneet liian lähelle heidän reviireitään.
(samalla kerralla mun Pretty Woman-mielikuvat tuhoutu, kun siellä ei ollut yhtään sellainen meininkin. )

Kaikesta siis voikin päätellä, että meidän seuraava kohde oli käydä katsomassa miltä se Moulin Rouge näyttikään tänä päivänä. Olin edellisen kerran tullut aivan eri suunnasta, enkä ollut edes nähnyt sitä katua mikä oli täynnä kaikkia erotiikkakauppoja ja muita liikkeitä. Nauroin muille, etten edes tiennyt että niitä oli niin lähellä niin paljon.

Tossa aivan vieressä oli yksi Starbucks kahvila ja koska aamukahvi oli jäänyt välistä oli aivan pakko saada korjattua puutos. Istuttiin hetki paikallaan juoden lempparikahvia ja hyödyntäen wi-fi. :DDD
Jatkettiin matkaa vähemmällä päämäärällä, kun bongailin vain hotellista saadusta kartasta joitain nähtävyyksiä, joita löytyisi matkanvarrelta seuraavaan kohteeseen.
Ajoittain tuntu aika raskaalta, kun piti toimia kun joku matkaopas vetäen porukkaa mukana ja esitellen paikkoja, joista ei oikeastaan ollut mitään tietoa. No sitä jaksoi kyllä sillä, että itse tykkää vaan kävellä katuja pitkin ja ihmetellä. Kukaan ei valittanut mistään, kun ei tiennyt mitä voisi vaatia.

Matkan aikana tuli itsekin vierailtua sellaisilla paikoilla ja nähtävyyksillä, joissa ei ollut ennen käynyt. Pari aikaisempaa Pariisin matkaa oli kestänyt vain muutaman päivän ja tästä syystä kaikkea ei tietenkään ollut ehtinyt nähdä. Tosin jälleen jäi monta paikkaa näkemättä, mihin olisi halunnut ehtiä mennä. Onneksi kuitenkin kaupunkiin kun kaupunkiin voi aina palata uudestaan.

Ensimmäinen kokonainen päivä meni nopeasti kaupungin katuja kulkiessa. Kuvissa vilahtaa useampia tuttuja nähtävyyksiä ja niiden mukaanhan aika pitkälti meidän kävelyreitit kulkikin. Suosittelen ehdottomasti unohtamaan Pariisissa metrot ja muut kulkuneuvot, jos on vain aikaa kulkea kävellen. Useat nähtävyydet on aivan kävelymatkojen päästä toisista ja näin näkee sekä kokee kaupungista huomattavasti enemmän kuin sillä, että kulkee paikasta toiseen metrolla maan alla…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply