Vuoden ensimmäiselle matkalle…

Olen lähdössä lauantaina 17.1. viikonlopuksi Pariisiin. (Sopivasti ilmoille tuli myös ikäviä uutisia..)Oon käynyt siellä muutaman kerran aikaisemminkin ja vaikkei kaupunki nyt ihan lempparikaupungiksi yltäkään niin pidän kaupungista silti aivan valtavasti. Edellisen kerran olin Pariisissa keväällä 2013, jolloin olin matkassa äitini, siskoni ja tätini kanssa. Jotenkin nyt on ollut kiva palata tohon keväiseen matkaan uudelleen, kun taas viikon päästä siivet vie takaisin kaupunkiin.

Aloin tässä muutama päivä sitten selailemaan taas vanhoja Mondon lehtiä ja matkaoppaita. Jotenkin on saanut niistä aikaisemmillekin reissuille paljon vinkkejä. Ehkä kuitenkin suurimmat ideat matkoille saan toisista blogeista. Ehkä myös se on yksi syy miksi itsekin jaksaa asioita kirjoittaa muistiin. Mun mielestä on hienoa, miten nykyään kaikki matkakertomukset on helposti saatavilla ja avun kysyminenkään ei oo liian vaikeaa. Usein porukka auttaa mielellään ja ei pidä edes miettiä viitsiikö toiselta, ehkä täysin tuntemattomaltakin, kysyä apua.

Vaikka itse tykkäänkin kulkea suurkaupungeissa niissä turistikohteissa, jotka toisille reissaajille on suuremmassakin pannassa, niin tykkään myös siitä että kaupungeista löytää itselle aivan uusia ja vieraampia paikkoja. Perusturistikohteet on itselle sopivia, sillä tykkään esimerkiksi pysähtyä istumaan niiden läheisyyteen jotta voin vain seurailla ihmisten käyttäytymistä. Kuulostaa että olisin suurempikin stalkkari, mutta ehkä sitten vain olen. Kuulun siihen ihmisryhmään, joka valitsee kahvilasta nurkkapöydän tai ikkunanvierustan, jotta voin vain katsella ohi kulkevia ihmisiä. Kun itsellä ei ole kiire mihinkään, niin on kiva seurata muiden kiirettä. 😀 Joskus opiskeluaikana puhuttiinkin, että yksi mielenkiintoisimmista ammateista voisi olla käyttäytymisanalyytikko. Saatan allekirjoittaa tämän edelleen. Ihmiset nyt vain ovat aivan mielettömän mielenkiintoisia.

Mutta takaisin Pariisin matkaan… Joitain paikkoja, joissa haluan ehtiä käydä löytyy jo omasta listasta, mutta tilaa myös löytyy. Olisi kiva löytää vielä muutama sellainen paikka Pariisista, joista ei olisi ehtinyt jo lukea valtavasti ja joka olisi kaikin tavoin vähän vieraampi. Toivottavasti sellainen löytyy ennen matkaa tai viimeistään matkan aikana…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply