Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Vuoden ensimmäinen matka 2014…

Kaikki ei mennyt aivan niinkuin oltiin ajateltu. Olin ollut joulun töissä, niin olin sitten vuoden vahteen jälkeen viikon vapaalla. Oltiin suunniteltu, että otetaan äkkilähtö ja lähdetään johonkin reissuun. Ajatus auringosta ja lämmöstä oli suuri, mutta huomioiden kuinka pitkälle kannattaa lähteä viikon reissulla ja Euroopan mantereen tammikuiset lämpötilat ei valinnan varaa ollut mielettömästi.
Aluksi puhuttiin, ettei haluta yhdellekään Kanarian saarille, mutta todellisuuden iskiessä päin naamaa alettiin tututstumaan siihenkin vahtoehtoon. Mulla ei ole Kanarian saarista mitään huonoa sanottavaa. Saaret on mulle vähän sellanen ”perheloman matkakohde”. Pienenä matkustettiin juurikin koko perheen voimin lomilla näihin. Omat muistikuvat näistä on kuitenkin olemattomat, sillä olen ollut niin pieni että oon varmaan nukkunut valtaosan matkoista. Ysäri kunniaan ja äidin kuvaamat VHS-tallenteet! Niissäkin leikin joko altaalla ta nukun vaunuissa isän työntäessä minua tulivuorilla. 
Haluisin kyllä joskus käydä noilla paikoilla uudestaan. Vaikka äiti on tainnut olla koko viikon aina silmä kiinni kamerassa ja kuvata päivien aikana kaiken mahdollisen, niin sitä vaan haluaisi nähdä omin silmin ja muistin kaiken sen mitä nyt voi katsella filtin alta kotisohvalla.
Tän liirunlaarumin jälkeen voisi ehkä viimein palata olelliseen, eli mitä kävi ja mitä ei. Mikä oli se todellinen tilanne.
Vuotta aikaisemmin joululista näytti siltä, että mulla on vapaata 6.-12.1.2014. JEEE! Ongelmana oli kuitenkin se, että oltiin päädytty valmismatkaan, sillä Kanarian saarille oman paketointi ei ollut ajankohtana millään tavalla edullista. NOooh, seuraava ongelma oli siinä, että paketti matkat kästää todellisuutena sen kahdeksan päivää. Oma ajatusmallini on se, että viikko on maanantai – sunnnuntai = 7päivää. Matkanjärjestäjät on tässä kohtaa kuitenkin se verran jees, että viikon matka on esim. maanantai-maanantai tai keskiviikko-keskiviikko.Tähän oli puolestaan pahinta mahdollista mulle. Lähdöt on aina aamulla ja en päässyt karkaamaan reissuun edes heti sunnuntaina aamuvuoron jälkeen. Niinpä mun piti heittää  työvuorotoiveita vielä seuraavallekin listalle, jotta mullakin olisi vapaata ma-ma. 
Joulunpyhät, uusivuosi, vähän lisää pyhiä… (eli juuri ne syyt miksi näitä ylimääräsiä vapaitakin ihmiselle kertyi.) No kaikki muutkin on vapailla ja lomilla. Asiat ei rullaa niin nopeesti kun normaalisti ja seuraava työvuorolistakin meni painoon vasta myöhemmin. Odotin vielä uudenvuodenpäivän jälkeenkin sitä, että saisin varmistuksen siitä yhdestä tarvitsemastani vapaapäivästä.
Viimein oli perjantai, jolloin listan oli määrä ilmestyä. No sehän oltiin hyväksytty suunnitellusti ja nyt sai alkaa varaamaan matkaa. Tai olisi saanut. Meinasi iskeä epätoivo, kun selasi Rantapallon äkkimatkahakua ja eihän sillä ollut meidän viikolle enää matkoja jäljellä. Loppiainen ilmeisesti pilasi viimeisetkin meidän suunnitelmat ja siinä vaiheessa kun viikon ainoa matka on viikon matka Oulusta Gran Canarialle hintaan 550€/hlö, sai heittää pyyhkeen kehään. 
Oltiin poissuljettu vaihtoehto ettei saataisiin mitään matkaa. Oltiin puhuttu niin siitä, että kun matkakohteella ei ole sen suurempaa väliä niin kyllä aina joku matka löytyy. No eipä löytynyt!
Aloin viikonloppuna vimmatusti etsiä jotain korvaavaa matkaa tälle pettymykselle. Mulla oli edessä kahdeksan päivän vapaaputki ja ajattelin, että tulen mökkihöperöksi jos nyt joudunkin vain olemaan kotona. Ensin ajatuksissa kävi, että hyppäisin laivaan ja lähtisin pyörimään Baltian maita tai Ruotsia. Ei innostanut. Oli jo varautunut henkisesti aurinkoon ja nyt sen korvaisi kylmällä pohjolalla. EI KIITOS!
Edeltävänä kesänä viimeistään opin sen, että maailman tyhmintä on varata lento edellisenä iltana, kun hinta on sillon tuplassa. Ei näyttänyt nytkään paljoa paremmalta kun lentoja katseli edellisenä viikonloppuna. Epätoivo ja pettymys valtasi melkein kokonaan mielen. Matkaseura alkoi jo perua lähtöään, kun joutuihan toinen skippaamaan tulevia koulupäiviä. Oma matkaanlähtö oli kuitenkin kasvanut niin suureksi, että oli pakko päästä johonkin. Mietin moneen kertaan, että tuleeko nyt vain tilanne että joulukuussa saadut palautukset siirtyvät hetken päästä jonkun lentoyhtiön tilille. Olin niin suunnitellut käyttäväni niitä muuhunkin kuin ylihintaisiin lentolippuihin. Mielessä paini monta kysymystä ja nyt oli sellainen fiilis, etten haluaisi lähteä reissuun yksin. Matkaseura olisi saatava mukaan. 
Joitain halpoja lentoja osui kohdalle, mutta kohteet oli liian tuttuja tai sitten ne ei innostanut toista osapuolta. Lopulta vastaan tuli lennot Lissaboniin reilulla kahdella sadalla. Lähtöön olisi pari päivää ja lennot niissä hinnoissa. Tuntui ihan hyvältä löydöltä, ainakin kun vertasin kaikeen muuhun. 
Kahdeksan päivää Lissabonissa. Kuulosti ihan hyvältä! Matkaseurakin näytti punaista valoa. Mahtavaa!
Pelattiin kuitenkin lähdön kanssa sen verran, että toinen ehtii käydä pari päivää kääntymässä koulunpenkillä. Varattiin myös muutamaa kymppiä kalliimmaat lennot, jotta päästään Lissaboniin suoraa ilman vaihtoja. 
Seuraavaksi majotuksen varaaminen tutusta hostelliketjusta ja stressinmäärä laski minimiin. Paras fiilis ja matkabudjettikin pysyi kohtuudessa.
8.-13.2014 Lissabon, Portugali = n.300€
-A
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle perjantai, tammikuu 2, 2015 at 11:26

    Portugali kuulostaa erittäin hyvältä! 🙂 Onneksi löytyi sopiva vaihtoehto.

    • Reply AnnKat lauantai, tammikuu 3, 2015 at 18:37

      Onneksi ja kyllä tosi mieleinen… tollon meinasi kyllä usko loppua, kun yritti jotain sopivaa matkaa löytää.

    Leave a Reply