Ensimmäisiä matkasuunnitelmia vuodelle 2015.

Vuosi vaihtui ja toivon, että tuleva vuosi on vielä kaikin puolin parempi, ikimuistoisempi ja kokemusrikkaampi kuin edeltävät. Koska tykkään suunnitella elämääni ainakin jollain tavoin etukäteen, niin tuntuu hyvältä kun taas on jotain mitä odottaa. Tein joulunaikaan vähän lisätöitä ajatuksena, että voisin vuoden vaihteen jälkeen lähteä vaikka jollekin minilomalle. Vuoden ensimmäinen reissu sijoittuu tammikuun puoleen väliin, kun lähden ”Yksin Pariisiin”.

Kuva vuodelta 2009

Puhuin viime vuonna yhdelle kavereistani, kuinka tykkään ”to do” -listoista. En tarkoita nyt niitä listoja, jotka ovat aika negatiivisia ja joihin on kasattu lista tekemättömistä asioista. To Do-lista voi olla myös positiivinen, jos sen vain tekee sellaiseksi. 😀 Mielestäni jokaisella pitäisi olla lista niistä asioista, joita haluaa ehtiä tehdä siinä ajassa kun tällä pallolla hengittää. Oma lista on kohta kilometrien mittainen, mutta onneksi sen täytäntöönpanolla ei oo vielä mikään kiire. Yksi listan kohdista syntyi ehkä todella tyhmästi. Kuuntelin erään bändin biisiä, jossa lyrikat menevät seuraavasti:

Oon hukassa, vaikka kasassa matkakassa, ei oo nimee, jonka puuhun kirjoitan, ja muutamassa muussa laulussa oltais jo toistemme kaulois kii, mut hei, kuka oikeesti lähtee yksin Pariisiin?

Biisi jäi nopeasti päähän soimaan ja lyrikat mieleen. Ajoin miettiä biisin sanoja ja niiden merkitystä. Koska työmatkoja kävellessä on aina aikaa ajatella kaikkea maan ja taivaan väliltä, aloin pohtia muitakin asioita enemmän. Lopulta olin niin takertunut biisin lyrikoihin, että ajatus pyöri vain yhdessä aiheessa. Vähitellen ajatus vaihtui siihen, että biisin kysymys oli oikeasti pakko laittaa toteen. Mun oli oikeasti päästävä lähtemään vielä joskus Pariisiin ja yksin. Kaupunkiin, joka aina yhdistetään vain rakkauteen ja pariskuntiin. Lähteekö sinne oikeasti kukaan koskaan yksin? Kerroin tästä sitten myöhemmin kaverille ja sen silmät olivat kysyvät ja kysyikin vain että ”MIKSI”. En osannut, enkä perustella miksi. Se tuntui vain nyt niin hyvältä, että mun oli lisättävä se omaan ”To Do”-listaan.

Koska tammikuussa on mahdollisuus, päätin toteuttaa tän kohdan listastani…

Yksin Pariisiin  

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply