My travel year 2014

Istuin pari päivää sitten lentokentällä ja odotin jatkolennon lähtöä. Passikotelo oli niin täynnä vanhoja lentolippuja (kaikkihan kannattaa säästää), ettei uusin meinannut mahtua mihinkään. Jokainen lokero ja korttitasku pursui käytettyjä lippuja. Selailin vanhoja paperilappuja ja joidenkin kohdalla jouduin miettiä, että miksi olin lentänyt kyseisiin kaupunkeihin. Tällöin tajusin, että kulunut vuosi on ollut kaikin puolin melko ”reissutäyteinen”. Niinpä päätin, että palaan näihin vielä uudestaan näin vuodenloppulla…

Tammikuu:

Lissabon, Portugali

Heti tammikuun alussa lähdin kaverin kanssa Portugaliin Lissaboniin, sillä joulun takia oli reilu viikon mittaiset vapaat. Suunnitelmissamme oli alunperin lähteä jollekin valmiille pakettimatkalle, mutta tarjolla ei ollut viikon matkoja, kun olisimme matkan varanneet. Niinpä tartuimme suunnitelmaan B. Tykkäsin kaupungista todella paljon. Olimme siellä vajaa viikon, mutta siinä ajassa kaupunkiin ehti tutustua ja lomailla ihan hyvin.

Helmikuu:

Budapest, Unkari

Helmikuussa lähdin yksin Budapestiin. Olin käynyt siellä muutama vuosi aikaisemmin ja mielestäni kaupunki oli kaunis. Juuri sellainen paikka, johon voisi helposti lähteä uudelleen. Ostin edulliset lennot ja edullisia majotusvaihtoehtoja on niin paljon, että kaupunki sopii hyvin yksinmatkustavalle.

Huhtikuu:

Göteborg, Ruotsi

Lähdimme kaverin kanssa Kööpenhaminan kautta Göteborgiin. En ollut tätä ennen käynyt muualla Ruotsissa kuin Tukholmassa ja reissun jälkeen Ruotsista alkoi kiinnostaa monet muutkin kaupungit. Ehkä sitten joskus… Reissuun oli monta syytä, yhtenä niistä lempi bändimme, joka soitti huhtikuussa kotikaupungissaan uuden keikan peruuntuneen tilalle.

München, Saksa

Ehdin vain kääntyä Göteborgin jälkeen kotona kun taas pakkasin matkalaukkuni ja lähdin. Tällä kertaa olin buukannut lennot Müncheniin. Olin käynyt kaupungissa kerran aikaisemmin, mutta niin pikaisesti, että uutta nähtävää oli tiedossa ehdottomasti. Lisäksi kaverini oli käynyt edellisenä syksynä samaisessa kaupungissa ja oli suositellut lähistöllä olevia kaupunkeja ja niiden nähtävyyksiä. Niinpä reissun aikana pyörin aika paljon muuallakin Bayerin alueella.

Innsbruck, Itävalta

Samaisella Münchenin reissulla käväisin bussilla myös Innsbruckissa. Kaupunki oli niin mieletön, etten ollut osannut odottaa mitään vastaavaa. Bussimatkalla rakastuin Alppeihin ja olin aivan haltioissani, että joku kaupunki voi olla niin upealla paikalla.

Toukokuu:

Toukokuussa pidin pari viikkoa kesälomaa ja lähdettiin kaverin kanssa ns. ”railille”. Tosin junia ei käytetty millään matkalla, sillä tiesimme että bussillamatkustaminen tulisi paljon edullisemmaksi ja helpommaksi. Matkasuunnitelmamme muuttui muutamaan kertaan, kun luonto puhui puolestaan. Kuitenkin uusia kohteita, kaupunkeja ja valtioita tuli nähtyä , ja jokainen paikka oli omalla tavallaan aivan mieletön.


Bratislava, Slovakia
Mostar, Bosnia ja Hetsegovina
Dubrovnik, Kroatia
Budva, Montenegro
Tirana, Albania
Pristiina, Kosovo
Skopje, Makedonia
Thessaloniki, Kreikka
Istanbul, Turkki


Elokuu:

Berliini, Saksa

Kerran vuodessa on käytävä Saksassa. Mieluiten Berliinissä. Tämä tuli sitten täytettyä elokuussa. Näin uusia paikkoja lempparikaupungistani ja rakastuin varmaan taas kaupunkiin vain enemmän ja enemmän.

Lokakuu:

Barcelona, Espanja
Zaragoza, Espanja
Madrid, Espanja

Lähdettiin kaveriporukalla Espanjaan. Pidin muutaman päivän talvilomaani ja menin aurinkoon. Lämpötilat olivat lokakuussa paljon normaalia korkeammat ja sehän sopi meille. +27’C lämmitti niin mieltä kuin kehoa. Päivät kului kierrellessä ja illat lempibändin keikoilla. Yhdistetty keikkareissu siis, joten ei mitenkään huono.

Marraskuu:

Bali, Indonesia

Ensimmäistä kertaa poistuin Euroopasta. (tai no maantieteellisestihän Kanarian saaretkaan eivät kuulu Eurooppaan, mutta omassa päässä sitä on aika vaikea niin ajatella.) Oltiin pari viikkoa Balilla moikkaamassa kaveria. Kahdessa viikossa ehti nähdä, oppia ja kokea paljon uutta. Oli ihanaa lähteä lämpimään tai pitäisiköhän sanoa oikeammin että kuumaan.

Joulukuu:

 Berliini, Saksa


Luulin pitkään että Balin matka olisi ollut omista vuoden viimeinen, mutta sitten jotenkin päädyin vielä Berliiniin joulumarkkinoille. Ehdin olla muutaman päivän Balin jälkeen töissä ja sitten taas lähdettiin. Joulutorit olivat jotain aivan upeaa ja en laittaisi vastaan vaikka niistä tulisi itselle jatkossa perinne joulunaikaan.

Lisäksi vuoden aikana on tullut käytyä muutamia kertoja niin Tallinassa kuin Tukholmassakin. Näissä laskuissa en itse edes pysy, sillä jotenkin tuntuu yhtä luontevalta lähteä näihin paikkoihin siinä missä lähden Tampereelle, Turkuun tai Seinäjoelle. Harvoin ajattelen niitä edes niin matkoina. Hassua. :DDD

-A

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Maarit lauantai, joulukuu 27, 2014 at 10:30

  Nyt on melkosen tiivistä reissua näkyvissä! Tuosta reilistä olen kyllä sekä vähän kade, että innoissani. Ihan mieletön reitti ja juuri noilla suunnilla haluaisin itsekin pyöriä.
  Ihania kuvia! Eniten kuitenkin sykähdyttää nuo gluhwein-lasit Berliinistä. Taidettiin tuoda useammat muutaman vuoden takaiselta reissultä glögilaseiksi kotiin :p

  • Reply AnnKat lauantai, joulukuu 27, 2014 at 11:16

   Pari vuotta aikaisemmin reili kulki Italia-Slovenia-Kroatia väliä, joten nyt piti lähteä katsomaan jotain aivan muuta. Olisin kovasti halunnut Belgradiin, Serbiaan, mutta juuri kun olimme sinne suuntaamassa uutiset lauloi niistä Balkanin tulvista. Piti vähän muuttaa reittiä, mutta ehkä niillekin suunnille pääsee vielä joskus.
   Itse kannoin yhden Glühwein -laseista kotiin, mutta nyt on ainakin syy kerryttää omaa kokoelmaa tulevina vuosina 🙂

  Leave a Reply